Χρύσα Μπαλωμένου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χρύσα Μπαλωμένου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα όπου ζει μέχρι και σήμερα.
Η καταγωγή της είναι από το όμορφο χωριό των Τζουμέρκων, το Σκλούπο. Σπούδασε Αρχιτεκτονική Τοπίου και Θεολογία στο Βελιγράδι της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Το “Κατάθεση ψυχής” είναι η πρώτη της συγγραφική απόπειρα.
Αφηγήσεις
Κατάθεση ψυχής (2012), Οσελότος

Κατάθεση ψυχής – Χρύσα Μπαλωμένου
H “Κατάθεση ψυχής”, της Χρύσας Μπαλωμένου είναι ένα βιβλίο που θα πρέπει να διαβάσουν όλοι. Η Χρύσα, με μοναδικό και εντελώς αυθόρμητο τρόπο ξεδιπλώνει τα τελευταία, πραγματικά δύσκολα χρόνια της ζωής της, δίχως αυτολύπηση και μεμψιμοιρία Ξεκινά από την αρχή της περιπέτειάς της για να καταλήξει στο σήμερα, που συνεχίζει να παλεύει αλλά τώρα πια από τη πλευρά του νικητή, μια και η επιμονή της αλλά και η πίστη της στο Θεό, της έδωσαν και της δίνουν όλη τη δύναμη που χρειάζεται όχι μόνο για να στέκεται στα πόδια της, αλλά και να μεταδίδει αυτό το απίστευτο κουράγιο της σε όλους όσους βρίσκονται γύρω της.
Η “Κατάθεση ψυχής” είναι ένα βιβλίο που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται σε κάθε δωμάτιο νοσοκομείου, όπου υπάρχει ο ανθρώπινος πόνος, όχι για να διαβάσουν μέσα στις σελίδες του τη δική τους ιστορία αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, αλλά για να πάρουν θάρρος και να αγωνιστούν, όπως έκανε και η Χρύσα Μπαλωμένου, προκειμένου να κερδίσουν αυτό που αξίζει σε καθέναν από μας, την υγεία αλλά και την υψηλή ποιότητα ζωής.
Η Χρύσα δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που στάθηκαν και συνεχίζουν να στέκονται στο πλευρό της, ως πιστοί συμπαραστάτες στον δύσκολο δρόμο της.

Η “Κατάθεση ψυχής”, είναι τελικά ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος: Κατάθεση ψυχής.

Αφηγήσεις, Οσελότος, 2012, 42 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος