Χρύσα Μίσκου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χρύσα Μίσκου γεννήθηκε στην Κατερίνη.
Το πτυχίο που έχει στα χέρια της – μάλλον αυτή τη στιγμή καταχωνιασμένο σε κανένα συρτάρι – γράφει “Ειδικός Τουριστικού Πρακτορείου” αλλά για πολλά χρόνια επέλεξε να ασχοληθεί με τη διδασκαλία των Αγγλικών. Από μικρή ηλικία έγραφε, ποιήματα για τους χαμένους εφηβικούς της έρωτες, μικρές ιστορίες για να διασκεδάζει την πλήξη της και σημειώματα που, συνεχώς έχανε. Τον τελευταίο καιρό, άρχισε να γράφει παραμύθια για να ψυχαγωγεί τα παιδιά της και να τρώνε όλο τους το φαΐ, όπως και για να κόψουν την πιπίλα και να βουρτσίζουν τα δόντια τους το βράδυ, και μυθιστορήματα τις νύχτες που δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Πάνω στο το κομοδίνο της, έχει ένα σημειωματάριο για να μην ξεχνάει τις ωραίες ιδέες που έρχονται στον ύπνο της, και αυτό το βιβλίο, άλλωστε, είναι μια από αυτές.

Στη Βικοχώρα έχει πάντα ήλιο – Χρύσα Μίσκου
Η Βίκη τα έχει όλα. Μια δουλειά που αγαπάει – αν και δεν την πληρώνει καλά, μια μητέρα που την υπεραγαπάει – αν και φροντίζει να μην τη βλέπει και πολύ συχνά και έναν φίλο που τη λατρεύει – μόνο που δεν υπάρχει!

Όταν η άσπονδη φίλη της Μίνα την αναγκάζει να υποσχεθεί ότι θα τον παρουσιάσει στο Χριστουγεννιάτικο πάρτι του γραφείου, έχει μόνο μερικές μέρες μπροστά της για να καταφέρει το ακατόρθωτο!

Χαμένη κάπου ανάμεσα σε απλήρωτους λογαριασμούς, γραφεία συνοδών, σε φίλες που πρόκειται να γίνουν μαμάδες και σε τρελούς συγγενείς, κοντεύει να χάσει τα αβγά και τα πασχάλια μέχρι να καταλάβει ότι τα πιο απλά και τα πιο αληθινά, ίσως να βρίσκονται ήδη μπροστά στα μάτια μας. Και τελικά, ένα ψέμα θα την αναγκάσει να ξεκινήσει το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής της, αυτό προς τον απόλυτο έρωτα και θα τη μάθει να πιστεύει στον εαυτό της και να εκτιμάει την οικογένεια και τους φίλους της.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Αέναον, 2018, 372 σελ.

Μυθιστορήματα
Στη Βικοχώρα έχει πάντα ήλιο (2018), Εκδόσεις Αέναον

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Αέναον