Χρύσα Μίσκου

Χρύσα Μίσκου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χρύσα Μίσκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κατερίνη.
Έχει πτυχίο στην ειδικότητα «Ειδικός Τουριστικού Πρακτορείου» και άδεια διδασκαλίας αγγλικών. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως διοικητική υπάλληλος , διδάσκοντας ταυτόχρονα αγγλικά σε μικρά παιδιά. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται αποκλειστικά με την συγγραφή βιβλίων. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο μικρών παιδιών και ζεί στη Σάμο. Ο «Παραμυθένιος Γάμος» είναι το δεύτερό της μυθιστόρημα.
Μυθιστορήματα
Στη Βικοχώρα έχει πάντα ήλιο (2018), Εκδόσεις Αέναον
Παραμυθένιος γάμος (2021), Υδροπλάνο

Παραμυθένιος γάμος – Χρύσα Μίσκου

Παραμυθένιος γάμος


Πόσες φορές νομίζουμε ότι μας προσφέρεται ο Παράδεισος και τελικά καταλήγουμε να ζούμε μία επίγεια κόλαση;
Η Έλλη είναι μια νεαρή γυναίκα, παντρεμένη με έναν πολλά υποσχόμενο και γρήγορα ανερχόμενο γιατρό, τον Απόστολο. Έχει ένα όμορφο σπίτι, έναν υπέροχο σύζυγο που τη λατρεύει, καινούριο αμάξι, οικονομική άνεση και μια δουλειά μειωμένου ωραρίου για να μην πλήττει. Όσοι τη βλέπουν, τη ζηλεύουν. Θα ένιωθαν το ίδιο αν ήξεραν την αλήθεια;
Στην πραγματικότητα, η Έλλη κακοποιείται βάναυσα από τον υπέροχο σύζυγό της. Ψυχολογικό και σωματικό ράκος, έχει ξεχάσει σχεδόν ποια ήταν πριν τον γνωρίσει. Μοναδικό της στήριγμα η Άννα, η φίλη της, το άλλο της μισό. Αρνείται να αποδεχτεί τη βίαιη και σαδιστική φύση του αγαπημένου της, κλείνει τα μάτια στις απιστίες και τις κοροϊδίες του και θεωρεί ότι για όλα φταίει εκείνη που δεν μπορεί να γίνει αντάξιά του. Θα δεχτεί τη βοήθεια που της προσφέρουν οι άνθρωποι που ακόμα νοιάζονται για αυτήν ή ο «παραμυθένιος» της γάμος θα είναι και το τέλος της;

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2021, 468 σελ.

Στη Βικοχώρα έχει πάντα ήλιο – Χρύσα Μίσκου
Η Βίκη τα έχει όλα. Μια δουλειά που αγαπάει – αν και δεν την πληρώνει καλά, μια μητέρα που την υπεραγαπάει – αν και φροντίζει να μην τη βλέπει και πολύ συχνά και έναν φίλο που τη λατρεύει – μόνο που δεν υπάρχει!

Όταν η άσπονδη φίλη της Μίνα την αναγκάζει να υποσχεθεί ότι θα τον παρουσιάσει στο Χριστουγεννιάτικο πάρτι του γραφείου, έχει μόνο μερικές μέρες μπροστά της για να καταφέρει το ακατόρθωτο!

Χαμένη κάπου ανάμεσα σε απλήρωτους λογαριασμούς, γραφεία συνοδών, σε φίλες που πρόκειται να γίνουν μαμάδες και σε τρελούς συγγενείς, κοντεύει να χάσει τα αβγά και τα πασχάλια μέχρι να καταλάβει ότι τα πιο απλά και τα πιο αληθινά, ίσως να βρίσκονται ήδη μπροστά στα μάτια μας. Και τελικά, ένα ψέμα θα την αναγκάσει να ξεκινήσει το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής της, αυτό προς τον απόλυτο έρωτα και θα τη μάθει να πιστεύει στον εαυτό της και να εκτιμάει την οικογένεια και τους φίλους της.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Αέναον, 2018, 372 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Αέναον, Υδροπλάνο