Χρύσα Βασιλείου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χρύσα Βασιλείου γεννήθηκε στην Ελάτεια Φθιώτιδας και είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Στην εφηβεία ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα της διηγήματα και να σκαρώνει ποιήματα και χιουμοριστικά στιχάκια, με αφορμή οτιδήποτε τραβούσε την προσοχή της. Τα τελευταία χρόνια, διηγήματά της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και δημοσιευτεί σε συλλογές νέων λογοτεχνών. Εργάζεται ως επιμελήτρια κειμένων, ενώ από το 2015 μέχρι σήμερα αρθρογραφεί σε sites, γράφοντας κυρίως για ό,τι έχει να κάνει με τον κόσμο της λογοτεχνίας και του βιβλίου. Αγαπά το διάβασμα (με αδυναμία στα αστυνομικά μυθιστορήματα και τα ψυχολογικά θρίλερ), τη χαλαρωτική μουσική, τα ταξίδια και τις «βόλτες» στα social media, ενώ όταν έχει ελεύθερο χρόνο αφοσιώνεται στο αγαπημένο της γράψιμο.

Σκιές από το παρελθόν – Χρύσα Βασιλείου
Η Κρίστεν Χολμς είναι μια νεαρή δημοσιογράφος, που ζει κι εργάζεται στο Σικάγο. Όταν επιστρέφει στην πόλη της, το Έιμερι του Ουισκόνσιν, για να παρευρεθεί στο μνημόσυνο της κολλητής της φίλης που σκοτώθηκε όταν ήταν παιδιά, πιστεύει πως το μόνο που θα έχει να αντιμετωπίσει θα είναι οι αναμνήσεις που θα ξυπνήσει όλο αυτό μέσα της· όμως θα αποδειχτεί πως κάνει μεγάλο λάθος. Η εξαφάνιση της Κασσάνδρας, λίγες μόλις ώρες πριν από την επιμνημόσυνη τελετή της αδελφής της, αναστατώνει τη μικρή κοινωνία του Έιμερι.
Την υπόθεση αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ο επικεφαλής αστυνομικός του τοπικού τμήματος Ντέιβιντ Μορέτι. Η Κρίστεν αποφασίζει να τον βοηθήσει και οι δυο τους έρχονται αρκετά κοντά. Ταυτόχρονα, με αφορμή την εξαφάνιση της Κασσάνδρας, στη μικρή πόλη οι αναμνήσεις επιστρέφουν, οι σχέσεις όλων δοκιμάζονται και παλιά μυστικά, καλά κρυμμένα για πολλά χρόνια, έρχονται στο φως με απρόβλεπτες συνέπειες. Κι όταν οι αποκαλύψεις αρχίσουν να διαδέχονται η μία την άλλη, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο. Όλοι θ’ αναγκαστούν να κάνουν τον απολογισμό τους, να πληρώσουν για τις επιλογές τους και να επιλέξουν πώς θα πορευτούν στο μέλλον. Γιατί, τελικά, δεν έχει σημασία το φύλλο που θα σου μοιράσει η Μοίρα, αλλά το πώς θα επιλέξεις εσύ να παίξεις την παρτίδα.

Μυθιστόρημα, Ωκεανίδα, 2019, 416 σελ.

Μυθιστορήματα
Σκιές από το παρελθόν (2019), Ωκεανίδα

Συλλογικά έργα
Noir Road Stories 2 (2017), Άπαρσις

Πηγές: Biblionet, Ωκεανίδα