Χρυσαυγή Καπέλλα-Παπαδημητρίου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χρυσαυγή Καπέλλα-Παπαδημητρίου γεννήθηκε στο Συκούριου Λαρίσης και ζει στη Λάρισα.
Από το 2008 γράφει σε έντυπα της γενέτειράς της, της Λάρισας, Αθηνών, σε ιστοσελίδες, άρθρα, ποιήματα, διηγήματα, λαογραφία και βιογραφία. Έγραψε σενάριο μικρού μήκους. Από εκδόσεις “Πηγή – Iwrite” υπάρχουν δύο βιβλία συλλογικά, “Ιστορίες της πόλης μας: Λάρισα”, “Οι μάγισσες της Θεσσαλίας”, τα διηγήματα: “Το μήνυμα” και “Η μάγισσα με το λουλούδι”. Κατέχει βραβεία: Διεθνές 1ου και 2ου διηγήματος, τρία ποίησης από την international art academy, 3o μελοποιημένης ποίησης (Κέντρο Διεθνών Μουσικών Σπουδών Ωδείο Φουντούλης Βόλου). Από παγκόσμιο διαγωνισμό Κ.Π.Καβάφεια 2017 βραβείο ΑΝΑΚΡΕΩΝ (6ος π.Χ. αιώνας) για την ποιητική συλλογή “Μπαλάντα της καρδιάς”. Πανελλήνια βραβεία: 2ο και 3ο διηγήματος, 3ο ποίησης από το περιοδικό “ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ”. Συμμετοχές: Στην παγκόσμια εκδήλωση των εκατό χιλιάδων ποιητών για την ειρήνη, σε διεθνή διαγωνισμό της Unesco τεχνών, λόγου και επιστημών Ελλάδος, έπαινος ομίλου Unesco Πειραιώς και νήσων όπου είναι μέλος, και μέλος του συνδέσμου γραμμάτων και τεχνών Θεσσαλίας. Διεθνές συμπόσιο revista internacional de poesia y poetica.
Ποίηση
Μπαλάντα της καρδιάς (2019), Συμπαντικές Διαδρομές

Διηγήματα
Ιστορίες που γράφει η ζωή (2019), Συμπαντικές Διαδρομές

Μπαλάντα της καρδιάς – Χρυσαυγή Καπέλλα-Παπαδημητρίου
Ποιητική συλλογή “Μπαλάντα της καρδιάς”. Βραβείο ΑΝΑΚΡΕΩΝ Παγκόσμιου Διαγωνισμού Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ 2017 από την International Art Academy.

Φίλη μου η σιωπή, εκείνη αφουγκράζεται τους χτύπους της καρδιάς,
τους παλμούς του σύμπαντος και επιτρέπει να αγγίζεις το Θείο…
Ένας ύμνος προς το φως, όσα σκεπάζει ο ουρανός
και ευλόγησε ο Δημιουργός!
Μονοπάτι προς την αυτογνωσία.
Ευχή και προσευχή
να αφήσουμε ένα σπόρο για την αθανασία!

Ποίηση, Συμπαντικές Διαδρομές, 2019, 108 σελ.

Ιστορίες που γράφει η ζωή – Χρυσαυγή Καπέλλα-Παπαδημητρίου
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑ: Ο έρωτας στη σφαίρα του ονείρου, όμορφες στιγμές, νοσταλγικά τραγούδια στην παλιά Λάρισα. ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ: Το όνειρο της Φρίντα για μεγάλη καριέρα χάθηκε στη “νιρβάνα” του LSD. ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΕΡΑΝΙ: Η ιστορία μιας κακοποιημένης γυναίκας από τον σύζυγό της. ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Δραστήρια γυναίκα, προσωποποίηση της αλληλεγγύης στα χρόνια της μικρασιατικής καταστροφής. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ; : Τρόφιμος του οίκου ευγηρίας βιώνοντας την εγκατάλειψη ανακαλύπτει την αξία της ζωής. ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ: Τρεις φίλες προβληματίζονται από την καταβαράθρωση των ηθικών αξιών και το τι μέλλει γενέσθαι. ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ: Η κυρία Λουκία ξεφυλλίζει το ημερολόγιο της μνήμης, αναπολεί τα καλοκαίρια της νιότης. Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Η μυστηριακή ατμόσφαιρα των εκκλησιών, οι παραδόσεις, η αγάπη που περίσσευε έκαναν αυτή τη μέρα παράδεισο. ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ: Η νύχτα τρόμου της γυναίκας που ξεστόμισε απερίσκεπτα… δηλώνει ταπεινά, είναι εγωισμός και πρόκληση να πεις δεν φοβάμαι τίποτα! ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ: Η περιπέτεια μιας νύχτας, άλλαξε την πορεία της ζωής ενός νέου. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ: Αυτής που φτάνει πιο γρήγορα στον ουρανό απ’ τους αγγέλους. ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ: Η κυρα-Φιλιώ που απολαμβάνει τη θέα του χιονισμένου τοπίου, συνέρχεται απότομα από την είδηση της τηλεόρασης. Η ΚΟΥΚΛΑ: Το απωθημένο της Αγνής, μια κούκλα που γρήγορα περιφρόνησε και εγκατέλειψε, γιατί την έκανε να κλάψει. ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΠΟΝΕΜΕΝΩΝ ΛΑΩΝ: Ένας ύμνος προς την αλληλεγγύη, την αγάπη και τη δικαιοσύνη. Το τραγούδι που “ταξιδεύει” ανά τον κόσμο και μας καλεί μαζί του.

Διηγήματα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2019, 114 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές