Κλειώ Σοφρά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κλειώ (Ευρύκλεια) Σοφρά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Εκεί σπούδασε και έζησε τα ωραιότερα χρόνια με τους αγαπημένους της γονείς έχοντας τις πιο γλυκές αναμνήσεις. Έχει ρίζες από τη Μικρά Ασία-Σμύρνη. Στα 22 της δημιούργησε οικογένεια και σήμερα ζει στη Σαλαμίνα. Αποφάσισε να γράψει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Πέρασε µισός αιώνας, Θεέ µου…” γιατί ήθελε να στείλει μηνύματα αγάπης, εκτίμησης και αισιοδοξίας σε έναν κόσμο που κάποτε πρέπει να γίνει καλύτερος.

Πέρασε μισός αιώνας, Θεέ μου… – Κλειώ Σοφρά
Μέσα από τη διήγηση μιας σημαντικής στιγμής που της άλλαξε τη ζωή, η Κλειώ Σοφρά συστήνεται στο κοινό με την πρόθεση να μεταδώσει την αισιοδοξία της στους αναγνώστες, αλλά και να στείλει μηνύματα αγάπης. Τα μάτια είναι ωραία όταν έχουν γλυκό και ζεστό βλέμμα. Είναι ο καθρέφτης της ψυχής, όπου κρύβονται μεγάλες αλήθειες που δεν εκφράζονται με λόγια… Η αισιοδοξία είναι η ηλιόλουστη πλευρά της ζωής και ζεσταίνει τις καρδιές μας. Οι αναμνήσεις γλυκαίνουν την ψυχή μας και χαμογελάμε στη ζωή σαν να την καλοπιάνουμε. Με το πέρασμα των χρόνων καταλαβαίνουμε πως όλα αυτά που μας συντροφεύουν μας κάνουν καλύτερους. Εύχομαι όλοι κάποτε να συναντήσουν έναν πιτσιρίκο που θα τους αλλάξει τη ζωή και θα καταλάβουν πως αυτό που τους συνέβη ήταν ένα μεγάλο θαύμα.

Πεζογραφία, Θερμαϊκός, 2018, 112 σελ.

Το ταξίδι από τη Σμύρνη μου στην Ελλάδα μου – Κλειώ Σοφρά
Η Μαρίτσα είναι ένα όμορφο και γεμάτο ζωή κορίτσι. Γεννήθηκε στη Σμύρνη και από μικρή ηλικία τη γοητεύουν η συγγραφή και η κατάκτηση γνώσεων. Μεγαλώνει σε ένα ευτυχισμένο περιβάλλον και περνά ευχάριστα τα παιδικά της χρόνια, μέχρι που αναγκάζεται να εγκαταλείψει μαζί με την οικογένειά της την πατρίδα τους και να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη όπου ξεκινούν μια καινούργια ζωή. Έχοντας ως κύριο μέλημα την προσωπική της καλλιέργεια και μόρφωση, η σκληρή μελέτη και η προσπάθεια την οδηγούν στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης,όπου μια σειρά συμπτώσεων και συγκινήσεων ξεδιπλώνονται καθορίζοντας κι επηρεάζοντας αρκετά τη ζωή της. Η πραγματική, όμως, ευτυχία την περιμένει στην Ελλάδα, αλλά δεν θα την κατακτήσει εύκολα. Η σχέση με την οικογένειά της θα περάσει από δοκιμασίες, τρίτοι άνθρωποι θα σταθούν εμπόδιο, μα στο τέλος τη σκυτάλη θα παραλάβουν η αγάπη και η συγχώρεση.

Μυθιστόρημα, Θερμαϊκός, 2020, 216 σελ.

Μυθιστορήματα
Το ταξίδι από τη Σμύρνη μου στην Ελλάδα μου (2020), Θερμαϊκός

Πεζογραφία
Πέρασε μισός αιώνας, Θεέ μου… (2018), Θερμαϊκός

Πηγές: Biblionet, Θερμαϊκός

Please wait...