Κλειώ Αναστασιάδου

Ελληνες λογοτέχνες
Γεννημένη στην Αθήνα, πραγματοποιεί σπουδές στην αρχιτεκτονική DPLG-ENSBA UP 1 και την πολεοδομία Paris VIII Sorbonne, εμπλουτίζοντάς τες με ταξίδια στην Ευρώπη και την Αμερική, για να ασκήσει τελικά το επάγγελμά της στην Ελλάδα. Οι συνθήκες της ζωής την οδηγούν να εγκατασταθεί μόνιμα στο Παρίσι από το 1999. Εκεί, φροντίζει να τελειοποιήσει τις γνώσεις της στα μνημεία, τις οποίες είχε αποκομίσει κατά τη διάρκεια της πρακτικής της εξάσκησης δίπλα στον πρόεδρο του ICOMOS στη Λωζάνη. Τα σεμινάρια φιλοσοφίας που παρακολουθεί πάνω από τέσσερα χρόνια στην ecole pratique Sorbonne Paris IV, την εμπνέουν για τη δημιουργία ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού, το οποίο εκφέροντάς το σε κείμενο, δίνει το περιεχόμενο του πρώτου της βιβλίου “Το μυστικό σχέδιο του Πυθαγόρα”. Έτσι, ανακαλύπτει τον καθαρά δικό της τρόπο για να εκφράζει τον καρπό των ερευνών της γύρω από τον Πλάτωνα. Το φως όμως και τα χρώματα της γενέτειράς της παίζουν καταλυτικό ρόλο για τη μεταλαμπάδευση των εμπειριών της.
Μυθιστορήματα
Το μυστικό σχέδιο του Πυθαγόρα (2020), Οσελότος

Το μυστικό σχέδιο του Πυθαγόρα – Κλειώ Αναστασιάδου
Σε κάποια κοντινή μας εποχή, όταν όλα τα στοιχεία της φύσης αγριεμένα απειλούν τα πάντα επί Γης με αφανισμό, κάπου στον Όλυμπο συναντιέται μια δεκαμελής παρέα σπουδαίων επιστημόνων, για να μελετήσουν το χειρόγραφο που ένας τους ανακάλυψε στα άδυτα της Βατικανής Βιβλιοθήκης. Έτσι, έρχονται στο φως απόρρητα γεγονότα με αφετηρία τον Πυθαγόρα, που προβλέποντας το βίαιο τέλος της ανθρώπινης εξέλιξης, επινόησε ένα Σχέδιο διάσωσης. Εφόσον είχε κατανοήσει με τον φιλοσοφικό του διαλογισμό πως πίσω από τα μυστικά της δημιουργίας του κόσμου υπάρχει μία αρχή, ο Έρως, με πρότυπο αυτόν δημιούργησε ένα ενεργειακό σύστημα από τις ιδιότητες των λίθων, τη δυναμική των τριγώνων μέσα στο πεντάγωνό του και τον ανθρώπινο γενετικό κώδικα.

Τελικά, το αρχαίο κείμενο γράφτηκε από ένα μέλος της επίλεκτης ομάδας που ανέλαβε τον επαναπατρισμό της σορού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία είναι το κλειδί του Σχεδίου, για τη διατήρηση και εφαρμογή του. Μόλις έμαθαν οι επιστήμονες τη μυστηριώδη ιστορία, έκπληκτοι διαπίστωσαν τη μοιραία εμπλοκή τους σε ένα περιπετειώδες κυνήγι, προκειμένου να θέσουν σε λειτουργία τον μηχανισμό που θα σταματούσε το κακό. Απέναντι στις καταστροφικές δυνάμεις, ακόμη και οι θεϊκές ενέργειες, που στοίχειωσαν τους ιερούς τόπους, συντάσσονται ποικιλοτρόπως στο πλευρό τους, για την ολοκλήρωση του Σχεδίου.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2020, 280 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος