Χλόη Ν. Αμαράντου

Ελληνες λογοτέχνες
Γεννημένη στην Αθήνα, απόφοιτος Λυκείου Αρσακείου Ψυχικού. Κάτοχος Ανώτερου Διπλώματος Γαλλικής Λογοτεχνίας & Αγγλικής Γλώσσας. Κάτοχος Κρατικών Πτυχίων: Αισθητικής, Κομμωτικής, των κάτωθι 6 Πτυχίων Μουσικής: Πιάνου, Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Αρμονίου, Μουσικής και Ηχητικής Τεχνολογίας & των κάτωθι Διπλωμάτων σεμιναρίων: Μουσική για Θέατρο, Ενορχήστρωση, Μορφολογία της Μουσικής και Αναλύσεις. Επίτιμος Πρόεδρος της Νίκος Αμάραντος Κομμωτική Παιδεία & Αισθητική Α.Ε.
Τον Δεκέμβριο του 2000 εκδόθηκε το πρώτο της CD “Αμάραντα Όνειρα”, σε μουσική & ενορχήστρωση της ιδίας. Ακολούθησαν συναυλίες με το έργο της “Αμάραντα όνειρα”, με συμφωνική ορχήστρα, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Βούλας, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο & παρουσιάσεις του CD της στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Θέατρο του Δήμου Βούλας, στο Θέατρο REX κ.α. Το 2006 εκδίδεται η 1η ποιητική της συλλογή “Εικόνες Ζωής”. Στις 04/10/2014, εκδίδεται η 2η ποιητική της συλλογή “Με τη φωνή της καρδιάς” από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία, η οποία περιλαμβάνει & ένθετο Cd με 10 τραγούδια σε ποίηση δική της & μουσική από τον Γιώργο Πολύζο. To 2016 εκδίδεται η 3η ποιητική της συλλογή “Δίνοντας στο αύριο σκοπό” από τις εκδόσεις “Πηγή”, η οποία περιλαμβάνει & ένθετο Cd με 7 τραγούδια & 7 ορχηστρικά, σε ποίηση & μουσική δική της.
Στις 09/5/2009, βραβεύεται για το ποίημα της “Μενεξέδες εφήμερη ομορφιά”, στον 1ο λογοτεχνικό διαγωνισμό που προκήρυξαν η εφημερίδα Κηφισιά και η 1η Λέσχη Ανάγνωσης Κηφισιάς. Στις 14/11/2009, λαμβάνει το 3ο βραβείο του 4ου διαγωνισμού Ποίησης Βόλου με το ποίημά της “Αρχή ζωής” & το 2010 λαμβάνει το 3ο Βραβείο στίχου στον 5ο διαγωνισμό ποίησης & στίχου Βόλου με το ποίημά της “Χορός”. Τον Οκτώβριο του 2011, συμμετείχε στο διαγωνισμό ποίησης των Ηνωμένων Εθνών με το ποίημά της “Αξίες” γραμμένο στη Γαλλική γλώσσα, το οποίο εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή. Tον Σεπτέμβριο του 2012, λαμβάνει την 1η θέση στον διαγωνισμό ποίησης του περιοδικού e-Charity που έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό με το ποίημά της “Ανθρωποι – Ένα” & το 3ο Βραβείο Ποίησης στον 7ο διαγωνισμό ποίησης Βόλου με το ποίημά της “Εικόνες βροχής”. Tον Δεκέμβριο του 2012, λαμβάνει από συμμετοχή της στους διαγωνισμούς “InterArtia”, το 2ο Βραβείο που αφορά τη μουσική, στην κατηγορία Tango Composition με τη σύνθεσή της “Tango Φαντασία”, το 2ο Βραβείο στη κατηγορία Ζωγραφική με το έργο της “Χρυσή Ευχή” & το 3ο Βραβείο στη κατηγορία Ποίηση με το ποίημά της “Διαδρομή”. Στις 25/02/2014, λαμβάνει το 3ο Βραβείο Σύνθεσης Ποπ Μουσικής, στο Φεστιβάλ InterArtia 2013 με το μουσικό της έργο “Αμάραντα όνειρα”. Η ποιητική της συλλογή “Δίνοντας στο αύριο σκοπό” απέκτησε το Βραβείο Πολύμνια, στον 2ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης ” Κ. Π. Καβάφης” 2016, της Ιnternational Art Society.
Έχει γράψει 15 βιβλία που αφορούν την εργασία της & έχει αποκτήσει το 1ο Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Body Painting το 1998 που έγινε στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Ανδρέα Παρασκευά. Επίσης, από τον Μάρτιο του 2012, το λογότυπο της Πανελλήνιας Καμπάνιας για τη “Μεσογειακή Διατροφή & Υγεία”, είναι το εικαστικό έργο της με τίτλο “Χρυσή Ευχή”.
Tα έτη 2014/2015/2016/2017/2018 έλαβε Τιμητικές Διακρίσεις για την προσφορά της στον Πολιτισμό από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.
Ποίηση
Εικόνες ζωής (2006), Ιδιωτική Έκδοση
Με τη φωνή της καρδιάς (2014), Ελληνική Πρωτοβουλία
Δίνοντας στο αύριο σκοπό (2016), Εκδόσεις Πηγή

Αισθητική-Κομμωτική
Κομμωτική τέχνη (2005), Σταμούλη Α.Ε.
Μανικιούρ – πεντικιούρ (2009), Γκιούρδας Β.
Σχέδιο κομμώσεων και χρώμα (2010), Γκιούρδας Β.
Κοπή μαλλιών και χτένισμα (2010), Γκιούρδας Β.
Καλλιτεχνικά χτενίσματα (2010), Γκιούρδας Β.
Βασικές αρχές κομμωτικής (2010), Γκιούρδας Β.
Περιποίηση άκρων (2012), Νίκος Αμάραντος Α.Ε.

Συλλογικά έργα
Ειδικότητα κομμωτικής (2005), Σταμούλη Α.Ε.
Κομμωτική (2006), Σταμούλη Α.Ε.
Μενεξέδες εφήμερη ομορφιά (2009), Κηφισιά

Δίνοντας στο αύριο σκοπό – Χλόη Ν. Αμάραντου
Πες μου σ’ αγαπώ
και θα αφουγκραστώ,
χτύπους της καρδιάς να παίζουν μουσική.
Πες μου επιθυμώ
και θ’ αναπολώ,
δίνοντας στο αύριο σκοπό.

Ποίηση, Εκδόσεις Πηγή, 2016, 62 σελ.

Με τη φωνή της καρδιάς – Χλόη Ν. Αμάραντου
Άσε με να σε αγγίξω ζωή, στα όνειρά μου
Άσε με να σε φιλήσω με πνοή καρδιά μου
Μη σπαταλάς τον καιρό σε άσκοπες σχέσεις
Μη σταματάς το μυαλό σε άστοχες σκέψεις.

Ποίηση, Ελληνική Πρωτοβουλία, 2014, 70 σελ.

Περιποίηση άκρων – Χλόη Ν. Αμάραντου
Μανικιούρ, πεντικιούρ, ονυχοπλαστική
Το βιβλίο αυτό καλύπτει τις διδακτικές ανάγκες των μαθημάτων Μανικιούρ-Πεντικιούρ-Ονυχοπλαστική, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Αισθητική, Νίκος Αμάραντος Α.Ε., 2012, 231 σελ.

Βασικές αρχές κομμωτικής – Χλόη Ν. Αμάραντου
Περμανάντ – Ίσιωμα διαρκείας
Ο πληρέστερος εκπαιδευτικός οδηγός για κάθε επαγγελματία κομμωτή, του σήμερα και του αύριο!

Το βιβλίο “Βασικές αρχές κομμωτικής: Περμανάντ – Ίσιωμα διαρκείας” καλύπτει τις διδακτικές ανάγκες του αντίστοιχου μαθήματος για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης παρέχοντας ολοκληρωμένες γνώσεις και πρακτικές συμβουλές σε σπουδαστές, σε καθηγητές, σε επαγγελματίες του χώρου αλλά και σε όσους επιζητούν επαγγελματικά αποτελέσματα στη φροντίδα του εαυτού τους.
Η δομή του περιεχομένου του, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, οι πρακτικές συμβουλές και η σύγχρονη ύλη που περιλαμβάνει το καθιστούν τον πλέον απαραίτητο οδηγό εκμάθησης για τους Τύπους προσώπων, το Δέρμα & την Τρίχα, το Λούσιμο, τη δημιουργία Κυματισμών, Κότσων και το τόσο σημαντικό κεφάλαιο της Περμανάντ – Ίσιωμα διαρκείας.
Οι ερωτήσεις κατανόησης, οι εργαστηριακές ασκήσεις και τα φύλλα αξιολόγησης που περιλαμβάνει συμβάλλουν καταλυτικά στην καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου και των εννοιών που πραγματεύεται, ενώ η Γαλλική ορολογία ειδικότητας και το γλωσσάρι που παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου το καθιστούν ιδανικό οδηγό αναφοράς και γρήγορης μελέτης.

Κομμωτική, Γκιούρδας Β., 2010, 136 σελ.

Καλλιτεχνικά χτενίσματα – Χλόη Ν. Αμάραντου
Ο πληρέστερος εκπαιδευτικός οδηγός για κάθε επαγγελματία κομμωτή, του σήμερα και του αύριο!

Το βιβλίο “Καλλιτεχνικά χτενίσματα” καλύπτει τις διδακτικές ανάγκες του αντίστοιχου μαθήματος για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης παρέχοντας ολοκληρωμένες γνώσεις και πρακτικές συμβουλές σε σπουδαστές, σε καθηγητές, σε επαγγελματίες του χώρου αλλά και σε όσους επιζητούν επαγγελματικά αποτελέσματα στη φροντίδα του εαυτού τους.
Η δομή του περιεχομένου του, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από επιδείξεις Κομμωτικής-Μακιγιάζ , οι πρακτικές συμβουλές και η σύγχρονη ύλη που περιλαμβάνει το καθιστούν τον πλέον απαραίτητο οδηγό εκμάθησης για τη δημιουργία καλλιτεχνικών χτενισμάτων και την ιστορία της κομμωτικής.
Οι ερωτήσεις κατανόησης, οι εργαστηριακές ασκήσεις και τα φύλλα αξιολόγησης που περιλαμβάνει συμβάλλουν καταλυτικά στην καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου και των εννοιών που πραγματεύεται, ενώ η γαλλική ορολογία ειδικότητας και το γλωσσάρι που παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου το καθιστούν ιδανικό οδηγό αναφοράς και γρήγορης μελέτης.

Κομμωτική, Γκιούρδας Β., 2010, 152 σελ.

Κοπή μαλλιών και χτένισμα – Χλόη Ν. Αμάραντου
Ο πληρέστερος εκπαιδευτικός οδηγός για κάθε επαγγελματία κομμωτή, του σήμερα και του αύριο!

Το βιβλίο “Κοπή μαλλιών και χτένισμα” καλύπτει τις διδακτικές ανάγκες του αντίστοιχου μαθήματος για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης παρέχοντας ολοκληρωμένες γνώσεις και πρακτικές συμβουλές σε σπουδαστές, σε καθηγητές, σε επαγγελματίες του χώρου αλλά και σε όσους επιζητούν επαγγελματικά αποτελέσματα στη φροντίδα του εαυτού τους.
Η δομή του περιεχομένου του, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, οι πρακτικές συμβουλές και η σύγχρονη ύλη που περιλαμβάνει το καθιστούν τον πλέον απαραίτητο οδηγό εκμάθησης για την Υποδοχή και τους Χώρους εργασίας, τα Μηχανήματα και τα Εργαλεία Κομμωτικής, τους Τύπους προσώπων, το Δέρμα και την Τρίχα, το Κούρεμα και το Χτένισμα με Ρόλλεϋ, Ηλεκτρικό Πιστολάκι, Θερμαινόμενο σίδερο (Ηλεκτρικό Ψαλίδι).
Οι ερωτήσεις κατανόησης, οι εργαστηριακές ασκήσεις και τα φύλλα αξιολόγησης που περιλαμβάνει συμβάλλουν καταλυτικά στην καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου και των εννοιών που πραγματεύεται, ενώ η Γαλλική ορολογία ειδικότητας και το γλωσσάρι που παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου το καθιστούν ιδανικό οδηγό αναφοράς και γρήγορης μελέτης.

Κομμωτική, Γκιούρδας Β., 2010, 152 σελ.

Σχέδιο κομμώσεων και χρώμα – Χλόη Ν. Αμάραντου
Βαφές μαλλιών
Ο πληρέστερος εκπαιδευτικός οδηγός για κάθε επαγγελματία κομμωτή, του σήμερα και του αύριο!

Το βιβλίο “Σχέδιο κομμώσεων και χρώμα: Βαφές μαλλιών” καλύπτει τις διδακτικές ανάγκες του αντίστοιχου μαθήματος για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης παρέχοντας ολοκληρωμένες γνώσεις και πρακτικές συμβουλές σε σπουδαστές, σε καθηγητές, σε επαγγελματίες του χώρου αλλά και σε όσους επιζητούν επαγγελματικά αποτελέσματα στη φροντίδα του εαυτού τους.
Η δομή του περιεχομένου του, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, οι πρακτικές συμβουλές και η σύγχρονη ύλη που περιλαμβάνει το καθιστούν τον πλέον απαραίτητο οδηγό εκμάθησης για το Σχέδιο προσώπου και Κομμώσεων, το Χρώμα, τις Βαφές μαλλιών και τα Καλλιτεχνικά Ρεύματα 20ού αιώνα
Οι ερωτήσεις κατανόησης, οι εργαστηριακές ασκήσεις και τα φύλλα αξιολόγησης που περιλαμβάνει συμβάλλουν καταλυτικά στην καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου και των εννοιών που πραγματεύεται, ενώ η γαλλική ορολογία ειδικότητας και το γλωσσάρι που παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου το καθιστούν ιδανικό οδηγό αναφοράς και γρήγορης μελέτης.

Κομμωτική, Γκιούρδας Β., 2010, 144 σελ.

Μανικιούρ-πεντικιούρ – Χλόη Ν. Αμάραντου
Ο πληρέστερος εκπαιδευτικός οδηγός για κάθε επαγγελματία αισθητικό, του σήμερα και του αύριο!

Το βιβλίο “Μανικιούρ-Πεντικιούρ” καλύπτει τις διδακτικές ανάγκες του αντίστοιχου μαθήματος για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης παρέχοντας ολοκληρωμένες γνώσεις και πρακτικές συμβουλές σε σπουδαστές, σε καθηγητές, σε επαγγελματίες του χώρου αλλά και σε όσους επιζητούν επαγγελματικά αποτελέσματα στη φροντίδα του εαυτού τους.

Η δομή του περιεχομένου του, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, οι πρακτικές συμβουλές και η σύγχρονη ύλη που περιλαμβάνει το καθιστούν τον πλέον απαραίτητο οδηγό εκμάθησης για την Υποδοχή & Οργάνωση του Χώρου, την Ανατομία-Φυσιολογία, τις Δυσλειτουργίες Νυχιών, τα Προβληματικά Νύχια & την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, την αναλυτική Διαδικασία του Μανικιούρ και του Πεντικιούρ, τις Καλλιτεχνικές Δημιουργίες για τα Νύχια (Nail art), την Προσθετική Νυχιών, τα Τεχνητά – Ακρυλικά και Φωτοσκληραινόμενα Νύχια.

Οι ερωτήσεις κατανόησης, οι εργαστηριακές ασκήσεις και τα φύλλα αξιολόγησης που περιλαμβάνει συμβάλλουν καταλυτικά στην καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου και των εννοιών που πραγματεύεται, ενώ η Γαλλική ορολογία ειδικότητας και το γλωσσάρι που παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου το καθιστούν ιδανικό οδηγό αναφοράς και γρήγορης μελέτης.

Αισθητική, Γκιούρδας Β., 2009, 141 σελ.

Εικόνες ζωής – Χλόη Ν. Αμάραντου
Η ποιητική συλλογή με γενικό τίτλο “Εικόνες ζωής” άρχισε να γράφεται το 2000 και ολοκληρώθηκε το 2005. Είναι ένα δείγμα για τον τρόπο που η συγγραφέας βλέπει, ζει και αισθάνεται τα γεγονότα, γράφει και ζωγραφίζει με εικόνες τη φύση και τη ζωή της.

Ποίηση, Ιδιωτική Έκδοση, 2006, 57 σελ.

Κομμωτική τέχνη – Χλόη Ν. Αμάραντου
Το βιβλίο καλύπτει τις διδακτικές ανάγκες του μαθήματος της Κομμωτικής για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Απευθύνεται σε μαθητές και καθηγητές, αλλά και σε επαγγελματίες κομμωτές που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Κομμωτικής.

Ειδικότερα περιλαμβάνει:
– Υποδοχή και οργάνωση του χώρου
– Δέρμα – τρίχα
– Λούσιμο
– Ηλεκτρικό πιστολάκι
– Ηλεκτρικό ψαλίδι
– Περμανάντ
– Ίσιωμα διαρκείας
– Θεραπείες μαλλιών
– Βαφές μαλλιών
– Κυματισμοί χωρίς όγκο
– Κυματισμοί με όγκο
– Ρόλεϊ
– Κούρεμα μαλλιών
– Κότσοι
– Σχήμα προσώπου και σχέδιο κομμώσεων

Η εξέταση των παραπάνω ενοτήτων συμπληρώνεται με εργαστηριακές ασκήσεις, φύλλα αξιολόγησης, ανακεφαλαιώσεις και ερωτήσεις. Τέλος, ο αναγνώστης θα βρει αναλυτικό γλωσσάρι όρων καθώς και ορολογία κομμωτικής στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.

Κομμωτική, Σταμούλη Α.Ε., 2005, 282 σελ.

Πηγές: Biblionet, Γκιούρδας Β., Ελληνική Πρωτοβουλία, Εκδόσεις Πηγή