Κωνσταντίνα Νούκα

Κωνσταντίνα Νούκα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κωνσταντίνα Νούκα γεννήθηκε στην Αθήνα.
Προσωπικοί λόγοι υγείας την έκαναν σε πολύ μικρή ηλικία να ανοίγει το δικό της παράθυρο στον κόσμο, μέσα από τα βιβλία και το διαδίκτυο. Ήρωες μοναδικοί, άλλοτε ευάλωτοι και καλοσυνάτοι και άλλοτε μοχθηροί και επικίνδυνοι, έγιναν οι φίλοι της σε έναν κόσμο φανταστικό, γεμάτο από συγκρούσεις και ανατροπές. Ξεκινώντας το Γυμνάσιο συνειδητοποίησε ότι ήθελε να εκφράσει την αγάπη της για τα βιβλία και να ζωντανέψει στο χαρτί τους δικούς της ήρωες, στη μάχη τους για τις αξίες που δίνουν νόημα στη ζωή, όπως η ακεραιότητα, το πάθος, το πείσμα και η ομαδικότητα. Οι “Πράκτορες σε small μέγεθος” αποτελούν την πρώτη της απόπειρα να καταγράψει τις περιπέτειες μιας ομάδας μικρών ηρώων που έρχονται… για να μείνουν!
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Πράκτορες σε small μέγεθος (2014), Οσελότος

Πράκτορες σε small μέγεθος – Κωνσταντίνα Νούκα

Πράκτορες σε small μέγεθος


Το βιβλίο “Πράκτορες σε small μέγεθος” έχει εξαιρετική γραφή. Η εξέλιξη της υπόθεσης και οι εικόνες εναλλάσσονται με ταχύτητα κινηματογραφικής ταινίας δράσης, με χιούμορ και σασπένς. Κρατάει τον αναγνώστη σε διαρκή εγρήγορση για τη συνέχεια της πλοκής. Μικρή αλλά ταλαντούχα συγγραφέας η Κωνσταντίνα Νούκα μας χαρίζει ένα βιβλίο ελπίδας, αισιοδοξίας, με χρώματα και ζωή. Κάτι που σήμερα μας λείπει. Πολλοί έμπειροι λογοτέχνες θα ζηλέψουν από την ποιότητα του λόγου και τη δύναμη του οράματός της.
Θάνος Πάσχος

Οι “Πράκτορες σε small μέγεθος” είναι ένα μεγάλο βιβλίο που ταξιδεύει τον αναγνώστη σ’ έναν κόσμο υπερηρώων με ενδιαφέροντες χαρακτήρες που δρουν συναρπαστικά και ζουν έντονα.
Ευφροσύνη Σπεντζάρη

Οι “Πράκτορες σε small μέγεθος” είναι ένα βιβλίο πραγματικά ευφάνταστο. Γεμάτο δράση και σασπένς που θα καθηλώσει τους αναγνώστες του. Οι διάλογοι είναι τόσο ρεαλιστικοί που σου δίνουν την εντύπωση πως εσύ ο ίδιος πρωταγωνιστείς στο μυθιστόρημα. Συγχαρητήρια για την, αν και πρώτη, εξαιρετική δουλειά της νεαρής συγγραφέως. Περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο έργο της.
Μάρω Μανώλη

“Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Η συγγραφέας κατάφερε και συνέθεσε μια υπέροχη ιστορία, με τις σωστές δόσεις περιπέτειας, αγωνίας και φαντασίας. Είναι ένα πολλά υποσχόμενο βιβλίο, έτοιμο να καταπλήξει αναγνώστες όλων των ηλικιών. Το προτείνω χωρίς δισταγμό.
Εύα Καρυδάκη

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Οσελότος, 2014, 118 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος