Κώστας Σαλής

Ελληνες λογοτέχνες


Συνέχιζε να συνεχίζεις
Το βιβλίο αυτό είναι ένα σπάνιο δείγμα φιλοσοφικής σκέψης με χιούμορ. Αποκαλυπτικό και διασκεδαστικό με αλήθειες που ξαφνιάζουν. Ο Costantino Salis με νεανική διάθεση καταγράφει αληθινά παράδοξα που έχουν σχέση με τον άνθρωπο, τη ζωή, την αγάπη, την πολιτική και τον έρωτα.
Μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο:
«Ο πιο σίγουρος τρόπος για να μην πεθάνεις ποτέ, είναι να μη γεννηθείς!»
«Σ’ αυτόν τον κόσμο καλύτερα να είσαι τρελός, γιατί αν δεν είσαι… μπορεί να τρελαθείς».
«Όλες μας οι αποτυχίες πετυχαίνουν πάντα μια χαρά!»
ΕΛΠΙΖΩ ΜOΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!
«Γνωρίζω κάποιον που γεννήθηκε τόσο φτωχός που έτσι και δεν ήτανε αγόρι, δεν θα είχε καν με τι να παίξει».
«Πώς μπορώ να αγαπώ τον πλησίον μου ως εαυτόν, αφού εγώ τον εαυτό μου τον μισώ;»

Συνέχιζε να συνεχίζεις… η συνέχεια
Η διάθεση αυτή του συγγραφέα για επικοινωνία γίνεται εύκολα αντιληπτή από τον καθένα και καλύπτει ίσως μια ανάγκη του ίδιου να μοιραστεί τα δικά του βιώματα, αλλά και άλλων, κάνοντάς τα κοινό κτήμα. Κι ο αναγνώστης, από τη δική του πλευρά, ικανοποιεί τις ανησυχίες του, που είτε τις είχε συνειδητοποιήσει και ταυτίζεται με αυτές, είτε ανακαλύπτει κάτι καινούργιο. Δεν μπορεί πάντως σε καμία περίπτωση να αγνοήσει τη δύναμη και την αισιοδοξία που αποπνέει το βιβλίο, γιατί ο συγγραφέας, σαν ένας άλλος Αλχημιστής, πιστεύει στη δύναμη του σύμπαντος που συνωμοτεί για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του αναγνώστη, όταν αυτές είναι ισχυρές, αλλά και στη δύναμη του λόγου που επιβάλλεται, όταν πείθει κι αμφισβητείται, όταν δεν τα καταφέρνει. Πλούσιες περιγραφές συνυπάρχουν με συμπεράσματα ιδεών. Προτροπές και κατευθύνσεις συμπορεύονται με αποφθέγματα και λαϊκές ρήσεις…

Στην καρδιά της ζωής
Ταξιδεύοντας στον κόσμο της επίγνωσης
“Ο μόνος τρόπος για να βρεις τι αξίζει στη ζωή
είναι να στοχεύεις στην καρδιά της”
Κώστας Σαλής
Μια απλή διαδρομή για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στον κόσμο της επίγνωσης. Ένα κλειδί που ανοίγει το νου και την καρδιά μας. Μέσα από δέκα κεφάλαια που υπογραμμίζουν τη σχέση του ανθρώπου με τη σοφία, την αγάπη, την αρμονία, την ευτυχία, ο Ελληνο-ιταλός συγγραφέας Κώστας Σαλής, συνοδεύει τον αναγνώστη στον υπέροχο κόσμο της κατανόησης, ανοίγοντας ένα δρόμο που οδηγεί στην αληθινή γνώση και την ελευθερία.

Μια ζωή πριν
Το “Μια ζωή πριν” αφηγείται την περιπετειώδη ζωή ενός επιστήμονα, που μια ωραία μέρα ανακαλύπτει πως γνωρίζει χίλιους τρόπους για να πεθάνει, αλλά κανέναν για να ζήσει. Έτσι, οραματίζεται μια καινούρια ζωή και αρχίζει ένα εσωτερικό ταξίδι για την αναζήτηση της ευτυχίας…
Καταδικασμένος από το ανήσυχο πνεύμα του και τα ερωτικά του πάθη, αναζητεί την “πριγκιπέσα του παραμυθιού”.
Μετά από πολλές ερωτικές περιπέτειες και απογοητεύσεις, θα παντρευτεί μια γυναίκα που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή του.
Μαζί με εκείνη θ’ ανακαλύψει τελικά το δρόμο που οδηγεί στην κατανόηση, στην αγάπη και στην ευτυχία.

Διπλές ζωές
Το “Διπλές Ζωές” είναι ένα αστυνομικό αλλά και ερωτικό μυθιστόρημα. Ένας μυστηριώδης άντρας, εισβάλλει στη ζωή του Ραφαήλ – ενός Ελληνοϊταλού πολιτικού μηχανικού που ζει στην Ελλάδα.
Ο Ραφαήλ έχει έναν παράνομο δεσμό με τη γυναίκα ενός πάμπλουτου επιχειρηματία. Κάποια στιγμή η ερωμένη του αποφασίζει να διακόψει τη σχέση της μαζί του. Ο μυστηριώδης άντρας κρύβει ένα φοβερό μυστικό και απειλεί τη ζωή του Ραφαήλ και της πρώην ερωμένης του.
Ένας ντεντέκτιβ μαζί με μια ιστοριογράφο αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν τέσσερις μυστηριώδεις δολοφονίες. Ο Ραφαήλ μέσα σε λίγες ώρες γίνεται ο πρωταγωνιστής ενός καταιγιστικού αστυνομικού θρίλερ.

Ίδρυμα Αγίων
Το Ίδρυμα Αγίων είναι ένα πολυπρόσωπο, τολμηρό και ανατρεπτικό λογοτεχνικό έργο. Δεν γράφτηκε για να φτιάξει μια ιστορία αντικειμενική αλλά για να αποδώσει τη φρεσκάδα της αφήγησης, το θαυμασμό της φαντασίας, την κωμικότητα και την απελπισία ενός ταξιδιού στον ξεχωριστό κόσμο της τρέλας. Ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος είναι ο Βασίλης, μια διχασμένη προσωπικότητα που διηγείται όλα όσα είδε και έζησε στα 40 χρόνια που παρέμεινε έγκλειστος σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα. Μιλάει για έναν φίλο του, τον Βασίλη, και δεν μπορεί να αντιληφθεί πως ο Βασίλης είναι εκείνος ο ίδιος – τι κι αν η νοσοκόμα του ψυχιατρείου τού λέει «Πάψε πια να μιλάς όλο για τον Βασίλη, τον Βασίλη… Μα δεν μπορείς επιτέλους να το καταλάβεις πως ο Βασίλης είσαι εσύ;»
Ο Βασίλης είναι το μαύρο πρόβατο. Μέσα στο αναστατωμένο του μυαλό πραγματικότητα και φαντασία συγκρούονται παράγοντας απρόσμενες εκλάμψεις. Μιλάει για τη δεκαετία του Εξήντα και εξυμνεί τα «μυθικά χρόνια του Εξήντα», όπως τα χαρακτηρίζει. Λέει πως «το τρελοκομείο είναι μια συγκατοίκηση αγίων. Είναι άγιοι οι καημένοι οι τρελοί. Είναι αγία η αδελφή, και ο γιατρός είναι ο πιο άγιος απ’ όλους, είναι ο αρχηγός των αγίων».

Μελέτες – Δοκίμια – Αυτογνωσία
Συνέχιζε να συνεχίζεις (1997)
Συνέχιζε να συνεχίζεις… η συνέχεια (2001)
Στην καρδιά της ζωής (2004)

Μυθιστορήματα
Μια ζωή πριν (2007)
Διπλές ζωές (2014)
Ίδρυμα αγίων (2016)

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Πύρινος Κόσμος, Αλκυών, Όστρια Βιβλίο, costasalis.com

98 views.