Κώστας Γροσοµανίδης

Κώστας Γροσοµανίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κώστας Γροσοµανίδης γεννήθηκε και διαµένει στην Αθήνα.
Κατάγεται από τη Μυτιλήνη, όπου οι πρόγονοί του ήρθαν πρόσφυγες από τη Σµύρνη. Από µικρός είχε κλίση στις θετικές επιστήµες, σπούδασε στατιστική στο πανεπιστήµιο Πειραιά και συνέχισε τις σπουδές του στις χρηµατοοικονοµικές επιστήµες στο Λονδίνο. Παρέµεινε και εργάστηκε στο Λονδίνο για πέντε περίπου έτη, ως ειδικός ερευνητής και έκτακτος καθηγητής στην οικονοµετρία. Μετακόµισε µόνιµα στην Αθήνα το 2000 και εργάστηκε σε διάφορες πολυεθνικές, στον τοµέα της διοίκησης και των χρηµατοοικονοµικών υπηρεσιών. Από µικρό όµως τον συνεπήραν ο χώρος του κινηµατογράφου και των µυθιστορηµάτων, ιδίως τα µεταφυσικά και τα µυθιστορήµατα επιστηµονικής φαντασίας. Τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται µε τη συγγραφή και το τρέξιµο αντοχής.
Μυθιστορήματα
Παράλληλο Σύμπαν (2023), Εκδόσεις Πηγή

Παράλληλο Σύμπαν – Κώστας Γροσομανίδης

ΠαράλληλοΈνα υπαρξιακό οδοιπορικό στη φαντασία
μέσα από το πρίσμα της πραγματικότητας


Κάπου εκεί ανασκουµπώθηκα, άφησα κατά µέρος τις επιφυλάξεις µου και συνέχισα την περιήγησή µου στον εξωγήινο τόπο. Δεν µε χώριζαν παρά λίγα σκαλοπάτια από το έδαφος, έτσι οπλίστηκα µε µπόλικη περιέργεια και κράτησα τα µάτια µου ορθάνοιχτα.

Και τι να πω για όσα αντίκρισα! Ήρθα αντιµέτωπος µε µια εντελώς σουρεαλιστική εικόνα. Αντίκρισα παντού πανύψηλα όµοια κτήρια, σαράντα –ίσως και πενήντα– όροφοι ψηλά, που εκτείνονταν µπροστά µου σε ό,τι χρώµατα µπορείς να φανταστείς: άλλα µπλε κι άλλα άσπρα, µα και ροζ, πράσινα, πορτοκαλί. Όλα τους στρογγυλά –τα πιο ψηλά από αυτά οβάλ, άλλα σε σχήµα αυγού, άλλα σφαιρικά– κι έτσι πολύχρωµα που ήταν έµοιαζαν µε µεγάλες χριστουγεννιάτικες µπάλες. Προχώρησα κοιτώντας αποχαυνωµένος αριστερά και δεξιά όπου βάδιζα, ώσπου έφτασα µπροστά σε δύο µεγάλους κοκκινόχρωµους τρούλους – φάνταζαν όµοιοι µε τα µάτια ενός γιγάντιου σκαθαριού. Έµεινα άφωνος να παρατηρώ την εξωγήινη αυτή µεγαλούπολη και άρχισα να περπατώ στους πολυσύχναστους δρόµους της…

Είµαστε σε θέση να ανακαλύψουµε τα µυστικά της ζωής; Υπάρχει λόγος για να ζούµε ή απλώς αναπνέουµε, ζούµε και πεθαίνουµε; Είµαστε µόνοι µας στο σύµπαν; Μόνοι εκεί έξω; Μόνοι κυρίαρχοι ανάµεσα στα είδη; Υπάρχει Θεός ή όλα δηµιουργήθηκαν στην τύχη;

Όσο το σκεφτόµουν, τόσο περισσότερο βυθιζόµουν στα αναπάντητα ερωτήµατα της ζωής και στα µεγάλα αδιέξοδά της.

Μια απίστευτη ιστορία ανάµεσα στo όνειρα και την πραγµατικότητα. Ο αγώνας να κατανοήσει κανείς τον κόσµο, η αναζήτηση στο όνοµα της ευτυχίας και της ίδιας της ζωής.

Λογοτεχνία Φαντασίας

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2023, 348 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή