Κώστας Σπαρτινός

Κώστας Σπαρτινός

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κώστας Σπαρτινός γεννήθηκε στην Πάτρα.
Σπούδασε στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο. Δημοσίευσε ποιήματα και μεταφράσεις στο περιοδικό Υδρία. Ποιήματά του έχουν επίσης δημοσιευτεί σε ανθολογίες Πατρινών ποιητών (Όστρακα, 1982) και Αχαϊκής ποίησης (Μια περισυναγωγή, εκδόσεις «περί τεχνών», 2005), καθώς και στα πρακτικά του 5ου «Συμπόσιου Ποίησης» (1986), όπου είχε γίνει παρουσίασή του.
Έχει συμμετάσχει σε παρουσιάσεις βιβλίων ποίησης και πεζογραφίας. Αρθρογραφεί για πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας. Έχει ενεργή πολιτική δραστηριότητα.
Ποίηση
Φύλλα εποχών (2023), Μελάνι

Συλλογικά έργα
Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας 40 χρόνια (1978-2018) (2018), Εκδόσεις Πικραμένος

Φύλλα εποχών – Κώστας Σπαρτινός

Φύλλα εποχών


Οι εποχές του βιβλίου δεν παραπέμπουν στις εποχές του έτους. Δεν έχουν κυκλικότητα. Έχουν περάσει, έχουν αφήσει ίχνη, δεν είναι δυνατόν να επανέλθουν.
Είναι εποχές μεγάλων χρονικών περιόδων, εποχές βιωμάτων, συναισθημάτων, εμπειριών, αναζήτησης αλλά και πράξης. Τα ποιήματα αυτού του βιβλίου προσπάθησαν να διασώσουν κάτι από αυτά, κρατώντας το αποτύπωμά τους.
Η συλλογή αποτελείται από ποιήματα που έχουν γραφεί σε διάφορες περιόδους. Κάποια έχουν δημοσιευθεί παλιότερα και έχουν ξαναδουλευτεί και άλλα δημοσιεύονται για πρώτη φορά.

Ποίηση, Μελάνι, 2023, 68 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μελάνι

Σχόλιο, κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *