Κωστής Γκέϊβελης

Κωστής Γκέϊβελης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κωστής Γκέϊβελης γεννήθηκε το 1983 στις Βρυξέλλες, από Έλληνες γονείς.
Από πολύ μικρή ηλικία μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Είναι Χημικός, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με το ενδιαφέρον του για τις θετικές επιστήμες, τον απορρόφησε σε μεγάλο βαθμό η λογοτεχνία και η ποίηση, στο διάβασμα των οποίων αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο. Το 2016 άρχισε να γράφει, με πολύ ενθουσιασμό, τα πρώτα του ποιήματα. Έχει γράψει πολλές ποιητικές συλλογές, καθώς επίσης και πολλά δοκίμια. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, τον προσκοπισμό και την καλλιτεχνική φωτογραφία. Ορισμένες φωτογραφίες του έχουν ενταχθεί στην ποιητική αυτή συλλογή.
Το “Φως μες το σκοτάδι” είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή, που εκδίδεται το 2022.
Ποίηση
Φως μες το σκοτάδι (2022), Ίαμβος

Φως μες το σκοτάδι – Κωστής Γκέϊβελης

Φως μες το


Φως και Σκοτάδι…
Δύο έννοιες τελείως αντίθετες, που όμως συνυπάρχουν στο σύμπαν, στη γη, ακόμα και μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο.
Μάχονται παντού, και διαρκώς. Στο απέραντο σύμπαν, στη γη μας, για την επικράτηση της μέρας και της νύχτας, αλλά και μες την ψυχή του ανθρώπου, όπου το φως πρεσβεύει την καλοσύνη και την αγάπη, ενώ το σκοτάδι το μίσος, το ψεύδος, την δολιοφθορά…
Είθε όλοι μας να μπορέσουμε να σταθούμε ορθοί, και να βοηθήσουμε, με σθένος να νικήσει το φως το σκοτάδι στην κάθε του εκδήλωση, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε και εμείς και η ζωή μας καλύτερη!

Ποίηση, Ίαμβος, 2022, 90 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ίαμβος