Δανάη Ιμπραχήμ

Ελληνες λογοτέχνες
H Δανάη Ιμπραχήμ κατοικεί στην Αθήνα, όπου και γεννήθηκε.
Είναι τέκνο ελληνικής και αραβικής καταγωγής και ασχολείται αρκετά χρόνια με την συγγραφή. Στα ταραχώδη χρόνια της εφηβείας συνέθεσε διηγήματα, ποιήματα και μερικά πεζογραφήματα. Στο σχολείο ανέλαβε συστηματικά την δημιουργία κειμένων που αξιοποιήθηκαν για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Οι σπουδές της στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών της φανέρωσαν γοητευτικά μονοπάτια στα οποία περπάτησε για να ταξιδέψει στο παρελθόν. Το 2015 ξεκίνησε να γράφει ένα μυθιστόρημα φαντασίας αποτελούμενο από έξι μέρη, με τίτλο “Κάτω Κόσμος,” το οποίο δημοσιεύει σε συνέχειες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Watt Pad. Το 2018 ένωσε τις μεγάλες της αγάπες, την ιστορία και την συγγραφή, και συνέθεσε το πρώτο μέρος μιας τριλογίας φαντασίας με τίτλο “Ο Θησαυρός της Δαμασκού”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή. Το καλοκαίρι του 2019 ξεκίνησε να αρθρογραφεί στο διαδικτυακό περιοδικό φαντασίας willowisps.gr. Το 2020 δημιούργησε μαζί με μια ομάδα συγγραφέων το blog “Ονείρων Πένες”, στο οποίο δημοσιεύονται έργα της και άρθρα περί συγγραφής.

Ο θησαυρός της Δαμασκού – Δανάη Ιμπραχήμ

Το παιχνίδι των Θεών


Βρισκόμαστε στο έτος 674 μ.Χ. Τα πλοία του χαλίφη Μωαβία Α΄ έχουν περικυκλώσει την Κωνσταντινούπολη και απειλούν να την πολιορκήσουν. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Δ΄ χρειάζεται χρήματα για να εξασφαλίσει την επιτυχημένη άμυνα της πόλης, γι’ αυτό και δίνει μια σημαντική αποστολή στον έμπιστό του, στρατιώτη Αστέριο. Εκείνος κι ο εκ γενετής μουγκός του ξάδερφος, ταξιδεύουν στην αραβοκρατούμενη, πλέον, Δαμασκό, για να επιστρέψουν στον αυτοκράτορά τους έναν θησαυρό. Σύμμαχός τους στη δύσκολη αυτή αποστολή γίνεται η κόρη του χαλίφη, Ααζίν, μια νεαρή κοπέλα με υψηλές γνώσεις και ικανότητες.

Η αποστολή τους θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη μόλις μπουν στον δρόμο τους φαντάσματα του παρελθόντος. Οι ανίδεοι Ρωμαίοι θα μάθουν με αιματηρό τρόπο την πραγματική ιστορία της δυναστείας των Ομεϋαδών και θα κληθούν να προστατέψουν τη σουλτάνα Ααζίν από θανάσιμους εχθρούς.

Όλοι τους, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, θα χρειαστεί να διασχίσουν δύσβατα μονοπάτια για να επιβιώσουν από κάθε δοκιμασία που μπαίνει στο διάβα τους. Σύντροφοί τους αξίες κι ιδανικά, αλλά και μια θεϊκή βοήθεια. Στο τέλος θα καταφέρει ο καθένας τους να βρει τον δικό του θησαυρό.

“Ο πατέρας σου πιστεύει σε λάθος θεό”. “Το λες συνέχεια αυτό για τον Αλλάχ. Γιατί είναι λάθος;” “Γιατί δεν είναι ο Θεός”. “Κι αν είναι; Κι αν πιστεύουμε στον ίδιο θεό, αλλά τον αποκαλούμε με διαφορετικό όνομα;”

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2018, 632 σελ.

Μυθιστορήματα
Ο θησαυρός της Δαμασκού (2018), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή