Δανάη Στεργίου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ιορδάνα (Δανάη) Στεργίου γεννήθηκε στην Έδεσσα και μεγάλωσε στο χωριό Ίδα του Ν. Πέλλας.
Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα) το 2008. Έκτοτε εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε δημόσια δημοτικά σχολεία ανά την Ελλάδα. Έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με τίτλο «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση». Επιπλέον, έχει επιμορφωθεί στην Ειδική Αγωγή και στη Σχολική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το 2020 κυκλοφόρησαν τα παιδικά της βιβλία: “Η μάσκα του «μπορώ» να νικήσω τον ιό” (εκδόσεις Μένανδρος), και “Το μαγικό σεντόνι της Πρωτοχρονιάς” (ιδ. έκδοση, e-book).
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Μπέρδεψε τα γράμματα και φτιάξε μια λέξη (2022), Εκδόσεις Βακχικόν

Μπέρδεψε τα γράμματα και φτιάξε μια λέξη – Δανάη Στεργίου

Μπέρδεψε


Η Σόφη η κουκουβάγια δυσκολεύεται να διαβάσει και να γράψει. Δεν μπορεί να βάλει τα γράμματα στη σειρά και προτιμά να ζωγραφίζει τις λέξεις. Θα τη βοηθήσει άραγε η αγάπη της Σόφης για τη ζωγραφική στην ανάγνωση και στη γραφή;

Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να ωθήσει τα παιδιά που εμφανίζουν οποιαδήποτε δυσκολία στη σχολική ζωή να την εκφράσουν σε γονείς και δασκάλους, ώστε να υπάρξει διαφορετική προσέγγιση του θέματος. Οι ενήλικες οφείλουν να «σκύψουν» πάνω από θέματα, που απασχολούν τα παιδιά και να τα αντιμετωπίσουν παρέα.

Εικονογράφηση: Αναστάσιος Ζέρβας

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Βακχικόν, 2022, 26 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Βακχικόν