Δανιήλ Λιάµης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δανιήλ Λιάµης γεννήθηκε στη Δράµα, στην οποία και εξακολουθεί και ζει µε την οικογένειά του.
Σπούδασε στο Πανεπιστήµιο Μακεδονίας, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, κάτι που τον οδήγησε στο συµπέρασµα ότι η αγάπη του δεν ήταν τα οικονοµικά, µα η λογοτεχνία και η συγγραφή. Συνεπαρµένος από τις µυθολογίες του κόσµου, αποφάσισε να γράψει για την πιο αγαπηµένη του µυθολογία, την ελληνική. Η «Κάθοδος των Μισανθρώπων» είναι το πρώτο του µυθιστόρηµα.
Μυθιστορήματα
Η κάθοδος των μισανθρώπων (2021), Εκδόσεις Πηγή

Η κάθοδος των μισανθρώπων – Δανιήλ Λιάµης

Η κάθοδος των μισανθρώπωνΛογοτεχνία Φαντασίας


Οι Θεοί είναι Νεκροί.

Ένα µαύρο σύννεφο εµφανίστηκε στον ουρανό και τους αποτελείωσε µε τους ατσάλινους κεραυνούς του. Μαζί τους πέθανε και η ειρήνη των εκατό γενεών. Τώρα πια, άνθρωποι, γίγαντες και µισάνθρωποι (πλάσµατα µισά κτήνη, µισά άνθρωποι) δεν οφείλουν να τιµούν και να σέβονται ο ένας τον άλλο. Ο πόλεµος ξεσπά όταν δέκα χιλιάδες µισάνθρωποι ορµούν στις χώρες των ανθρώπων διψασµένοι για εκδίκηση. Οι άνθρωποι θα παλέψουν να υπερασπιστούν τη γη τους και οι γίγαντες θα θελήσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, τις Φλέγρες, και να γίνουν κυρίαρχοι του κόσµου.

Όµως ο αγώνας για τη βασιλεία των ουρανών έχει µόλις ξεκινήσει. Οι θεοί είναι νεκροί και οι θρόνοι τους παραµένουν αδειανοί, περιµένοντας άξια και δίκαια πλάσµατα να καθίσουν πάνω τους.

Η «Κάθοδος των Μισανθρώπων» είναι ένα µυθιστόρηµα της λογοτεχνίας του φανταστικού µε χαρακτήρες και πλάσµατα της ελληνικής µυθολογίας. Μια απόπειρα να διαβάσουµε ξανά την ελληνική µυθολογία, µε τη µορφή σύγχρονου µυθιστορήµατος, γεµάτου ίντριγκες, ανατροπές και δράση.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 446 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή