Ντέιβιντ Μπαλντάτσι

Ντέιβιντ Μπαλντάτσι

Ξένοι λογοτέχνες
Ο David Baldacci γεννήθηκε στη Βιρτζίνια το 1960.
Είναι παγκοσμίου φήμης συγγραφέας βιβλίων που βρέθηκαν διαδοχικά στη λίστα των best seller των New York Times, όπως και μιας δημοφιλούς παιδικής σειράς. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε σαράντα πέντε γλώσσες, κυκλοφορούν σε περισσότερες από ογδόντα χώρες, με πωλήσεις πάνω από εκατόν δέκα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, επιτυχία που καθιστά τον Ντέιβιντ Μπαλντάτσι ένα συγγραφέα με φανατικούς αναγνώστες, ενώ παράλληλα αποκτά διαρκώς καινούριους οπαδούς. Πέρα από τη συγγραφική του δραστηριότητα, ο Μπαλντάτσι είναι επίσης συνιδρυτής του Wish You Well Foundation, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που αφιερώνει τις προσπάθειές του στην προώθηση προγραμμάτων αλφαβητισμού στην Αμερική.
Η επίσημη ιστοσελίδα του είναι : David Baldacci.
Σειρές
Sean King and Michelle Maxwell
Κλάσμα δευτερολέπτου – Split Second (2003)
Hour Game (2003)
Simple Genius (2007)
First Family (2009)
Ο έκτος άνθρωπος – The Sixth Man (2011)
King and Maxwell (2013)

Camel Club
Η ενέδρα – The Camel Club (2005)
Οι συλλέκτες – The Collectors (2004)
Stone Cold (2007)
Divine Justice (2008)
Hell’s Corner (2010)

Will Robie
The Innocent (2012)
The Hit (2013)
Bullseye (2014)
The Target (2014)
The Guilty (2015)
End Game (2017)

Freddy and the French Fries
Fries Alive! (2005)
The Mystery of Silas Finklebean (2006)

Shaw and Katie James
The Whole Truth (2008)
Deliver Us From Evil (2010)

John Puller
Zero Day (2011)
The Forgotten (2012)
The Escape (2014)
No Man’s Land (2016)
Daylight (2020)

Vega Jane
The Finisher (2014)
The Keeper (2015)
The Width of the World (2017)
The Stars Below (2019)

Amos Decker – Memory Man
Memory Man (2015)
The Last Mile (2016)
The Fix (2017)
The Fallen (2018)
Redemption (2019)
Walk the Wire (2020)
Long Shadows (2022)

Atlee Pine
Long Road to Mercy (2018)
A Minute to Midnight (2019)
Daylight (2020)
Mercy (2021)

Aloysius Archer
One Good Deed (2019)
A Gambling Man (2021)
Dream Town (2022)

Μυθιστορήματα
Απόλυτη εξουσία – Absolute Power (1996)
Total Control (1996)
Ο πρώτος λαχνός – The Winner (1997)
Στο όνομα της αλήθειας – The Simple Truth (1998)
Saving Faith (1999)
Wish You Well (2000)
Ο μόνος επιζών – Last Man Standing (2001)
The Christmas Train (2002)
True Blue (2009)
No Rest for the Dead (2011)
One Summer (2011)
The 6:20 Man (2022)

Νουβέλες
No Time Left (2012)

Απόλυτη εξουσία
Absolute Power
Ο Λούθερ είχε βρεθεί σε λάθος σημείο την λάθος στιγμή. Είχε μπει στο σπίτι για να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο, όταν ξαφνικά από μια λιμουζίνα βγαίνουν ο πρόεδρος της Αμερικής με τους γορίλες του και δυο γυναίκες και μπαίνουν στο σπίτι. Εκείνος κρύβεται και παρακολουθεί να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια του σκηνές: άγριου σεξ, βίας, φόνου. Τώρα πια η ζωή του δεν θα είναι ποτά ξανά η ίδια. Σύντομα γίνεται στόχος πληρωμένων δολοφόνων που κοιτούν να του κλείσουν το στόμα. Όμως έχει το σχέδιο του ο Λούθερ και σκοπεύει να παλέψει για τη ζωή του.

Ο πρώτος λαχνός
The Winner
«Είκοσι χρονών μόνο και ανύπαντρη μητέρα, η Λου-Ανν Τάιλερ, δυναμική και έξυπνη γυναίκα, αγωνίζεται να ξεφύγει από την ανέχεια και μια άθλια σχέση. Ξαφνικά, με το πρόσχημα μιας αξιοπρεπούς δουλειάς, ένας μυστηριώδης κύριος Τζάκσον της κάνει μια εξωφρενική πρόταση: να είναι εκείνη η επόμενη νικήτρια του Λόττο όπου ο πρώτος αριθμός θα κέρδιζε εκατό εκατομμύρια δολάρια!
Η Λου-Ανν αρνείται. ‘Ομως πριν περάσουν είκοσι τέσσερις ώρες βρίσκεται να παλεύει για τη ζωή της και να διώκεται άδικα για φόνο. Η μόνη διέξοδος για κείνη και την κόρη της είναι πια η πρόταση του Τζάκσον. Ακολουθώντας τις εντολές του κερδίζει πράγματι τον πρώτο αριθμό του Λόττο και φεύγει από τις ΗΠΑ με σκοπό να μείνει για πάντα στο εξωτερικό –απαράβατος όρος της συμφωνίας που έχει κάνει μαζί του.
Δέκα χρόνια αργότερα, η Λου-Ανν γυρίζει κρυφά στην πατρίδα της με ψεύτικο όνομα, αλλά η ταυτότητά της αποκαλύπτεται γρήγορα. Καταζητούμενη από την αστυνομία για φόνο και κυνηγημένη από τον Τζάκσον, που θέλει να τη σκοτώσει για να της κλείσει οριστικά το στόμα, η Λου-Ανν βρίσκει έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του Μάθιου Ριγκς. Ενός άντρα που το παρελθόν του είναι εξίσου σκοτεινό με το δικό της. Κι όσο κι αν αυτό τη φοβίζει, ξέρει πως αν δεν τον εμπιστευτεί δεν έχει καμιά ελπίδα να γλιτώσει…»

Στο όνομα της αλήθειας
The Simple Truth
Σε μια στρατιωτική φυλακή της Βιρτζίνια, ο Ρούφους Χαρμς είναι ένας ακόμα ισοβίτης που ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. Καταδικασμένος για τη δολοφονία ενός μικρού κοριτσιού που διέπραξε είκοσι πέντε χρόνια πριν, καταφέρνει να στείλει κρυφά ένα γράμμα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ –μια αίτηση αναίρεσης στην οποία ισχυρίζεται ότι τον εξανάγκασαν να σκοτώσει! Αυτό το γράμμα φτάνει στα χέρια ενός υπαλλήλου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, του δικηγόρου Μάικ Φισκ, που αποφασίζει να ενδιαφερθεί.
Ξαφνικά όλοι όσοι έχουν σχέση με τον Χαρμς ή την αίτησή του πεθαίνουν μυστηριωδώς. Ανάμεσά τους και ο Μάικ Φισκ. Ο αδερφός του, Τζον Φισκ, πρώην αστυνομικός, και μια συνάδελφος του Μάικ, η Σάρα Έβανς, αρχίζουν να ερευνούν την υπόθεση. Σύντομα θα βρεθούν στα ίχνη μιας συνωμοσίας που απειλεί τα ίδια τα θεμέλια της εξουσίας της Ουάσιγκτον. Και ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να τους βοηθήσει, που γνωρίζει τι συνέβη πραγματικά πριν είκοσι πέντε χρόνια –και γιατί– έχει δραπετεύσει από τη φυλακή και κρύβεται για να γλιτώσει τη ζωή του…

Ο μόνος επιζών
Last Man Standing
Μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα, ο Γουέμπ Λόντον χάνει τα πάντα: τους φίλους του, την ομάδα του, την υπόληψή του. Προβεβλημένο μέλος της επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI, επιχειρεί μαζί με τους συντρόφους του έφοδο στο άντρο ενός εμπόρου ναρκωτικών. Αλλά καθώς ορμούν σ’ ένα αδιέξοδο στενό, πέφτουν σε ενέδρα και όλοι σκοτώνονται εκτός από αυτόν.
Τώρα, αντιμέτωπος με την εχθρότητα των συναδέλφων του και των οικογενειών των θυμάτων, που άλλοι τον θεωρούν δειλό και άλλοι προδότη, ο Γουέμπ προσπαθεί να συνέλθει και να ξανασταθεί στα πόδια του με τη βοήθεια της ψυχιάτρου Κλερ Ντάνιελς. Για να το καταφέρει, όμως, πρέπει να ανακαλύψει γιατί ήταν ο μόνος που γλύτωσε από την ενέδρα. Και να βρει τον μοναδικό άλλο άνθρωπο που βγήκε ζωντανός από εκείνο το σοκάκι: ένα δεκάχρονο αγόρι που από τότε έχει εξαφανιστεί…

Κλάσμα δευτερολέπτου
Split Second
Ένα βιβλίο που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη…
Άλλο ένα μυθιστόρημα αγωνίας από τον αναγνωρισμένο συγγραφέα του είδους.
Για μία ακόμα φορά ο Μπαλντάτσι στο καινούριο θρίλερ του προσφέρει στους πιστούς του αναγνώστες μια αγωνιώδη περιπέτεια που κόβει την ανάσα.
Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ένας πρώην πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών του οποίου η καριέρα έληξε άδοξα όταν δολοφονήθηκε ο πολιτικός την προστασία του οποίου είχε αναλάβει. Κι ενώ προσπαθεί να ξεχάσει το σκοτεινό παρελθόν του, τα πάντα ανατρέπονται όταν θα βρει ένα συνεργάτη του δολοφονημένο στο γραφείο του. Κι επειδή ενός κακού μύρια έπονται, δύο γυναίκες στενά συνδεδεμένες με τη ζωή του εμπλέκονται στην υπόθεση και όλοι μαζί προσπαθούν να ανακαλύψουν την άκρη του νήματος.
Ο κίνδυνος κορυφώνεται καθώς κανείς δεν υποψιάζεται ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος…

Ο έκτος άνθρωπος
The Sixth Man
Ο Έντγκαρ Ρόι κρατείται σε ένα ομοσπονδιακό ψυχιατρικό ίδρυμα υψίστης ασφαλείας, κατηγορούμενος για τη δολοφονία έξι ανθρώπων. Αντιμετωπίζει σχεδόν βέβαιη καταδίκη. Ο Σον Κινγκ και η Μισέλ Μάξγουελ, έμπειροι ντετέκτιβ, καλούνται από το δικηγόρο του Ρόι, τον Τεντ Μπέργκιν, να βοηθήσουν στην υπόθεση. Όμως η έρευνά τους παίρνει μια απροσδόκητη τροπή προτού καν ξεκινήσει – φτάνοντας στην πρώτη τους συνάντηση με τον Μπέργκιν, ο Σον και η Μισέλ τον βρίσκουν δολοφονημένο.
Από εκείνους εξαρτάται πλέον να αναζητήσουν απαντήσεις σε ερωτήματα που όλοι φαίνεται πως θέλουν να μείνουν αναπάντητα: Ποιος είναι στα αλήθεια ο μυστηριώδης Έντγκαρ Ρόι και γιατί ενδιαφέρονται τόσο γι’ αυτόν οι μυστικές υπηρεσίες; Είναι πράγματι δολοφόνος; Ποιος σκότωσε τον Μπέργκιν; Καθώς ξεθάβουν το παρελθόν του Ρόι, οι δύο ντετέκτιβ έρχονται αντιμέτωποι με αναπάντεχα εμπόδια, μισές αλήθειες, αδιέξοδα, άσπονδους φίλους και απειλές που πλησιάζουν από κάθε κατεύθυνση.
Η επιμονή τους θα τους φέρει σε σύγκρουση με τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης και τις πιο σκοτεινές πτυχές της εξουσίας. Πρόκειται για μια τρομακτική αναμέτρηση, που θα φτάσει στα όριά τους τον Σον και τη Μισέλ, καθώς πλησιάζουν την αλήθεια για τον Έκτο Άνθρωπο.

Η ενέδρα
The Camel Club
Το Κάμελ Κλαμπ είναι μια λέσχη που αν και εδρεύει στην Ουάσινγκτον δε διαθέτει ισχύ. Αποτελείται μόνο από τέσσερα μέλη, αλλά είναι πολύ επιλεκτική και κλειστή. Ο επικεφαλής της είναι ένας μυστηριώδης άντρας με άγνωστο παρελθόν, ανυπόληπτος σήμερα, αλλά εξαιρετικά ικανός και σημαντικός άλλοτε.
Μέρα νύχτα το Κάμελ Κλαμπ εξετάζει θεωρίες συνωμοσίας, πληροφορείται σε βάθος την επικαιρότητα και ελπίζει ότι θα αποκαλύψει τις κυβερνητικές μηχανορραφίες.
Όταν τα μέλη της λέσχης γίνονται μάρτυρες μιας περίεργης δολοφονίας, το Κλαμπ μπλέκεται σε μια υπόθεση που απειλεί την εθνική ασφάλεια. Στρέφονται για βοήθεια σε ένα βετεράνο μυστικό πράκτορα και προσπαθούν να ξεμπλέξουν ένα κουβάρι γεγονότων ικανών να φέρουν από στιγμή σε στιγμή την από καιρό επαπειλούμενη σύγκρουση δύο διαφορετικών πολιτισμών…

Οι συλλέκτες
The Collectors
Οι δολοφονίες διαδέχονται η μία την άλλη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Αρχικά κάποιος εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πυροβολείται από ελεύθερο σκοπευτή ενώπιον δεκάδων παρευρισκομένων και υψηλά ιστάμενων προσώπων της πόλης. Ακολουθεί η μυστηριώδης δολοφονία του διευθυντή της βιβλιοθήκης του Κογκρέσου και η αποτυχημένη απόπειρα κατά του Κάλεμπ Σόου, μέλους του Κάμελ Κλαμπ. Στην άλλη άκρη των ΗΠΑ, μια χαρισματική γυναίκα συγκεντρώνει μια ομάδα επίλεκτων για να αντιμετωπίσουν μια από τις μεγαλύτερες συνωμοσίες και έναν από τους πιο αδίστακτους και επικίνδυνους επαγγελματίες παγκοσμίως…

Πηγές: Biblionet, Wikipedia, Bell/Χαρλένικ Ελλάς, Anubis, Εκδοτικός Οίκος Α.Α.Λιβάνη, Ωκεανίδα