Δήµητρα Αργύρη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Δήµητρα Αργύρη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και µεγάλωσε.
Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήµιο Δυτικής Μακεδονίας, µε ειδίκευση στη Διοίκηση Παραγωγικών Μονάδων και την Ενεργειακή Πολιτική. Αγαπά τη µυθοπλασία, το διάβασµα, τα ταξίδια και τον κινηµατογράφο. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια δηµιουργικής γραφής, φωτογραφίας και ζωγραφικής, ανάµεσα σε άλλα.
Μυθιστορήματα
Ο άνθρωπος που ταξίδεψε σε άπειρα σύμπαντα (2021), Εκδόσεις Πηγή

Ο άνθρωπος που ταξίδεψε σε άπειρα σύμπαντα – Δήμητρα Αργύρη

Ο άνθρωπος που ταξίδεψεΛογοτεχνία Φαντασίας


Ο Δηµήτρης είναι βοηθός του διάσηµου κοσµολόγου και υποψήφιου για νόµπελ φυσικής, Άγκουστ Μπερτ, στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και µαζί εργάζονται πάνω στην απόδειξη της θεωρίας του πολυσύµπαντος.

Όταν ο Άγκουστ Μπερτ πεθαίνει ξαφνικά, δύο πράκτορες της CIA πλησιάζουν τον Δηµήτρη, προσπαθώντας να ανακαλύψουν αν ο εκλιπών καθηγητής είχε βρει αυτό που έψαχνε µια ολόκληρη ζωή, όπως ο ίδιος φέρεται να οµολογεί σ’ έναν άγνωστο άντρα, παραµονές του θανάτου του.

Ο Δηµήτρης, µε τη βοήθεια ενός χάκερ, µιας δηµοσιογράφου και ενός πρώην καθηγητή του, προσπαθεί να ξετυλίξει το νήµα της ζωής του Άγκουστ Μπερτ, ένα εγχείρηµα που θα τον ταξιδέψει στα χρόνια του Ψυχρού Πολέµου, σε µυστικά πειράµατα της CIA και στις αµφιλεγόµενες αποφάσεις του µέντορά του, αλλά κυρίως που θα τον φέρει αντιµέτωπο µε τις δικές του επιλογές και τα αιώνια ερωτήµατα:

Υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές; Πώς µπορούµε να ξέρουµε ποιος είναι ο σωστός δρόµος; Τελικά, αξίζει να κυνηγάµε για µια ζωή ένα άπιαστο όνειρο;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 278 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή