Δήμητρα Μπιτσιάνη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Δήμητρα Μπιτσιάνη ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ενεργειακή θεραπεύτρια.
Εργάστηκε για 23 χρόνια σε αθλητική Ομοσπονδία, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με αρκετές μορφές τέχνης, όπως το Tae-Kwon-Do, Ikebana (ιαπωνική ανθοδετική), Χορός κ.α. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Peter Hess (Ηχομασάζ-Ηχοθεραπεία) στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ηχοθεραπεύτρια (ηχογαβάθες και γκονγκ). Της αρέσει να διαβάζει λογοτεχνία κ.ά. Γράφει παραμύθια και ποιήματα και το “Μάρουελ” αποτέλεσε το πρώτο της παραμύθι που εκδόθηκε. Ο «Ονειρευτής», είναι η πρώτη ποιητική συλλογή της που εκδίδεται. Όπως λέει: «Μέσα από αυτό το Λόγο, επιθυμώ να συναντήσω τον δικό σας Ονειρευτή, εκεί που οι Ονειρευτές ζουν και ονειρεύονται.» Ζει στην Αθήνα με τον άντρα της και τις γάτες τους.

Μάρουελ – Δήμητρα Μπιτσιάνη
Αυτή η ιστορία αφορά τους σπόρους της γης. Όταν η ύπαρξή τους απειλείται από τα “σπορίδια”, η Μάρουελ και η ομάδα της θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να πάρουν τη σωστή απόφαση και να την υποστηρίξουν.
Μαζί με τη Μάρουελ που έρχεται από έναν μακρινό γαλαξία και εμφανίζεται στη γη σαν ένα ξωτικό, τον αγώνα τους δίνουν ο Πινό ο σπουργίτης, η Ξανθίππη το ξωτικό της λίμνης, η Φρόσω η πάπια, ο Μπαλού ο γάτος, νεράιδες και λύκοι και φυσικά οι άνθρωποι.
Πάνω από το χωριό και τους πρωταγωνιστές της ιστορίας αυτής, ένας μεγάλος λευκός πήγασος απλώνει τα φτερά του.
Ένα παραμύθι γεμάτο τραγούδια και χρώματα που μας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο αγάπης και χαράς!
Εικονογράφηση: Μιχάλης Σουλτάνος

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2016, 68 σελ.

Ο ονειρευτής – Δήμητρα Μπιτσιάνη
Όπως κυλάει το νερό του ποταμού
έτσι θέλω να γίνω
γρήγορο, κινούμενο νερό.
Χωρίς σταμάτημα οι σκέψεις και οι κινήσεις μου.
Όπως πέφτουν οι σταγόνες της σιγανής βροχής
έτσι θέλω να γίνω
απαλή, απλή, απλόχερη.
Όπως κυλάει το νερό στον καταρράχτη
έτσι θέλω να γίνω
ροϊκή, διάφανη, αστραφτερή.
Κι έτσι όπως το νερό και το σύννεφο πλέουν στον Ουρανό
έτσι είμαι κι εγώ με σένα Ανώτερε Εαυτέ μου.
Τώρα, αυτή τη στιγμή
Ρέω.

Ποίηση, Οσελότος, 2017, 42 σελ.

Μάρουελ και Ναρού – Δήμητρα Μπιτσιάνη
Τι θα συμβεί όταν το Πνεύμα του Νερού στις βόρειες θάλασσες αρρωστήσει; Η Μάρουελ, σε μία ακόμα αποστολή της στη Γη, αυτή τη φορά όμως συνοδευόμενη από τον φίλο της Ναρού, έρχονται ως δελφίνια για να βρουν τη λύση.
Η Μάρουελ και ο Ναρού μας ταξιδεύουν, με τη γλαφυρή και γεμάτη χιούμορ αφήγησή τους, στον μαγικό κόσμο του νερού, τα γνωστά αλλά και τα μυθικά του πλάσματα, όπως επίσης και στον κόσμο των ανθρώπων και των χαρισμάτων τους.
Μια ιστορία γεμάτη χαρά, που μιλά για τη συνεργασία, την αγάπη, την ενότητα και τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής.
Eικονογράφηση: Μιχάλης Σουλτάτος

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2018, 60 σελ.

Ξεχασμένα φτερά – Δήμητρα Μπιτσιάνη
Ένα ταξίδι που ξεκινά από το χώρο που χρειάζεται να δώσουμε στον εαυτό μας για να ενθυμηθούμε “Το ξέφωτο”. Αυτό θα μας οδηγήσει κάποια στιγμή στα ξεχασμένα μας φτερά “Ξεχασμένα Φτερά”, που θα μας προσφέρουν τις άφθονες δυνατότητές τους για να βγούμε από τους περιορισμούς “Μονοτονία”. Με την ευλογία των φτερών μας, θα καταφέρουμε να έρθουμε σε σύνδεση με την Ουράνια Μητέρα “Ουρανόεσσα” και αυτό θα ξυπνήσει μέσα μας την δική μας ιερότητα “Ιέρειες”, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τον προορισμό μας “Βήματα”. Εκεί, οι Άγγελοι της αγάπης “Σήμα Αγάπης”, θα μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε την Αρετή, “Παραμονή Χριστουγέννων “, για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την Ιερή Γη “Το στάχυ” και την ιερότητα της ζωής “Ένα χαμόγελο”.
Όλα αυτά δεν καταργούν το πρόσκαιρο της ζωής “Καράβια του ήλιου”, αλλά η αλλαγή είναι δυνατή “Φου”, αν έρθουμε στο κέντρο μας “Συσπείρωσις”. Από αυτό το κέντρο θα αρχίσουν οι αλλαγές με τη συγχώρεση “Άγια Φύση”, την θετική σκέψη και στάση “Μικρό παράθυρο”, την Μνημοσύνη και την τιμή στους προγόνους μας “Άγγελος Σικελιανός” και “Μαχητές του Φωτός” και την αναγνώριση της Θείας ουσίας μας “Έρως-Ήρως”.
Το μοίρασμα των παραπάνω αγαθών με τον κόσμο “Το περιβόλι της καρδιάς”, θα μας φέρει μπροστά στην ανάληψη της ευθύνης μας “Η ευθύνη”, την οποία εφόσον πάρουμε θα γίνουμε κυρίαρχοι της ζωής μας και με ωριμότητα “Κυνήγι Θησαυρού”, θα αφουγκραστούμε τον Εαυτό μας “Σιωπή”, αναγνωρίζοντας και αποκαθιστώντας τη Θεία Χάρη στη ζωή μας “Ιερό Δέντρο”.
Έτσι καταφέρνουμε να υψωθούμε στο πεδίο της Ενότητας “Μια καρδιά”, που θα ξυπνήσει τον νόστο για την “Ουράνια Πατρίδα” μας.
Καλοτάξιδοι να είστε στη Ζωή, με την ευλογία της ενθύμησης!

Ποίηση, Οσελότος, 2019, 40 σελ.

Κόσμος – Δήμητρα Μπιτσιάνη
Ευλογία

Να με ευλογείς Κόσμε!
Ένα μικρό σου κομμάτι είμαι
Είμαι
Το απειροελάχιστο
Ένα μικρό αποτύπωμα
μιας ανάσας που με εμπνεύστηκε!

Ποίηση, Οσελότος, 2020, 42 σελ.

Ποίηση
Ο ονειρευτής (2017), Οσελότος
Ξεχασμένα φτερά (2019), Οσελότος
Κόσμος (2020), Οσελότος

Παιδική λογοτεχνία
Μάρουελ (2016), Οσελότος
Μάρουελ και Ναρού (2018), Οσελότος

Πηγές: Biblionet, Οσελότος