Δήμητρα Μπιτσιάνη

Δήμητρα Μπιτσιάνη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Δήμητρα Μπιτσιάνη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.
Εργάστηκε σε αθλητική ομοσπονδία για 23 χρόνια, μέχρι το 2009. Ακολούθησαν σπουδές και εργασία στην θεραπευτική μέσω του ήχου (Peter Hess Academy). Είναι Ηχοθεραπεύτρια και Reiki Master.
Ποίηση
Ο ονειρευτής (2017), Οσελότος
Ξεχασμένα φτερά (2019), Οσελότος
Κόσμος (2020), Οσελότος
Ερατώ (2022), Οσελότος

Νουβέλες
Καρδιές από πέτρα (2022), Οσελότος

Διηγήματα
Ουρανία, το δέντρο που μιλούσε (2021), Οσελότος

Παιδική λογοτεχνία
Μάρουελ (2016), Οσελότος
Μάρουελ και Ναρού (2018), Οσελότος

Καρδιές από πέτρα – Δήμητρα Μπιτσιάνη

Καρδιές


Μια μικρή ιστορία από τις Ινδίες,
για έναν σκληρό πατέρα,
ένα αγόρι και έναν ελέφαντα.

Ραγίζουν άραγε και
οι πέτρινες καρδιές;

Νουβέλα, Οσελότος, 2022, 30 σελ.

Ερατώ – Δήμητρα Μπιτσιάνη

Ερατώ

Ποίηση, Οσελότος, 2022, 38 σελ.

Ουρανία, το δέντρο που μιλούσε – Δήμητρα Μπιτσιάνη

Ουρανία


Η ιστορία αυτή, μιλά για τη Γυναικεία Φύση και τη σύνδεσή της με τον πλανήτη μας, τη Γη.
Μέσα από την προσωπική της ιστορία που εκτυλίσσεται κυρίως σαν εσωτερικός διάλογος, το κεντρικό πρόσωπο, η Ελπίδα, θα βιώσει πρωτόγνωρες εμπειρίες που θα την οδηγήσουν στην εσωτερική της πληρότητα.
Στην ιστορία αυτή, ο κύριος σύνδεσμός της είναι ένα δέντρο. Μια βελανιδιά στον προγονικό χώρο του κτήματος που κληρονομεί, την οδηγεί στο πεπρωμένο της ψυχής της.

Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο στη γιαγιά μου τη Δήμητρα, τη μητέρα του πατέρα μου, της οποίας το όνομα φέρω. Αν και δεν πρόλαβα να την γνωρίσω, αισθάνομαι πως ο δεσμός που μας ενώνει είναι πιο ισχυρός από την ανάμνηση.
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο επίσης, σε όλες τις γενναίες ψυχές που ενσαρκώθηκαν και ενσαρκώνονται στον πλανήτη αυτό ως Γυναίκες, για την υπηρεσία, την αγάπη και τη φροντίδα που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν.

Διηγήματα, Οσελότος, 2021, 106 σελ.

Κόσμος – Δήμητρα Μπιτσιάνη
Ευλογία

Να με ευλογείς Κόσμε!
Ένα μικρό σου κομμάτι είμαι
Είμαι
Το απειροελάχιστο
Ένα μικρό αποτύπωμα
μιας ανάσας που με εμπνεύστηκε!

Ποίηση, Οσελότος, 2020, 42 σελ.

Ξεχασμένα φτερά – Δήμητρα Μπιτσιάνη
Ένα ταξίδι που ξεκινά από το χώρο που χρειάζεται να δώσουμε στον εαυτό μας για να ενθυμηθούμε “Το ξέφωτο”. Αυτό θα μας οδηγήσει κάποια στιγμή στα ξεχασμένα μας φτερά “Ξεχασμένα Φτερά”, που θα μας προσφέρουν τις άφθονες δυνατότητές τους για να βγούμε από τους περιορισμούς “Μονοτονία”. Με την ευλογία των φτερών μας, θα καταφέρουμε να έρθουμε σε σύνδεση με την Ουράνια Μητέρα “Ουρανόεσσα” και αυτό θα ξυπνήσει μέσα μας την δική μας ιερότητα “Ιέρειες”, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τον προορισμό μας “Βήματα”. Εκεί, οι Άγγελοι της αγάπης “Σήμα Αγάπης”, θα μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε την Αρετή, “Παραμονή Χριστουγέννων “, για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την Ιερή Γη “Το στάχυ” και την ιερότητα της ζωής “Ένα χαμόγελο”.
Όλα αυτά δεν καταργούν το πρόσκαιρο της ζωής “Καράβια του ήλιου”, αλλά η αλλαγή είναι δυνατή “Φου”, αν έρθουμε στο κέντρο μας “Συσπείρωσις”. Από αυτό το κέντρο θα αρχίσουν οι αλλαγές με τη συγχώρεση “Άγια Φύση”, την θετική σκέψη και στάση “Μικρό παράθυρο”, την Μνημοσύνη και την τιμή στους προγόνους μας “Άγγελος Σικελιανός” και “Μαχητές του Φωτός” και την αναγνώριση της Θείας ουσίας μας “Έρως-Ήρως”.
Το μοίρασμα των παραπάνω αγαθών με τον κόσμο “Το περιβόλι της καρδιάς”, θα μας φέρει μπροστά στην ανάληψη της ευθύνης μας “Η ευθύνη”, την οποία εφόσον πάρουμε θα γίνουμε κυρίαρχοι της ζωής μας και με ωριμότητα “Κυνήγι Θησαυρού”, θα αφουγκραστούμε τον Εαυτό μας “Σιωπή”, αναγνωρίζοντας και αποκαθιστώντας τη Θεία Χάρη στη ζωή μας “Ιερό Δέντρο”.
Έτσι καταφέρνουμε να υψωθούμε στο πεδίο της Ενότητας “Μια καρδιά”, που θα ξυπνήσει τον νόστο για την “Ουράνια Πατρίδα” μας.
Καλοτάξιδοι να είστε στη Ζωή, με την ευλογία της ενθύμησης!

Ποίηση, Οσελότος, 2019, 40 σελ.

Μάρουελ και Ναρού – Δήμητρα Μπιτσιάνη
Τι θα συμβεί όταν το Πνεύμα του Νερού στις βόρειες θάλασσες αρρωστήσει; Η Μάρουελ, σε μία ακόμα αποστολή της στη Γη, αυτή τη φορά όμως συνοδευόμενη από τον φίλο της Ναρού, έρχονται ως δελφίνια για να βρουν τη λύση.
Η Μάρουελ και ο Ναρού μας ταξιδεύουν, με τη γλαφυρή και γεμάτη χιούμορ αφήγησή τους, στον μαγικό κόσμο του νερού, τα γνωστά αλλά και τα μυθικά του πλάσματα, όπως επίσης και στον κόσμο των ανθρώπων και των χαρισμάτων τους.
Μια ιστορία γεμάτη χαρά, που μιλά για τη συνεργασία, την αγάπη, την ενότητα και τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής.
Eικονογράφηση: Μιχάλης Σουλτάτος

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2018, 60 σελ.

Ο ονειρευτής – Δήμητρα Μπιτσιάνη
Όπως κυλάει το νερό του ποταμού
έτσι θέλω να γίνω
γρήγορο, κινούμενο νερό.
Χωρίς σταμάτημα οι σκέψεις και οι κινήσεις μου.
Όπως πέφτουν οι σταγόνες της σιγανής βροχής
έτσι θέλω να γίνω
απαλή, απλή, απλόχερη.
Όπως κυλάει το νερό στον καταρράχτη
έτσι θέλω να γίνω
ροϊκή, διάφανη, αστραφτερή.
Κι έτσι όπως το νερό και το σύννεφο πλέουν στον Ουρανό
έτσι είμαι κι εγώ με σένα Ανώτερε Εαυτέ μου.
Τώρα, αυτή τη στιγμή
Ρέω.

Ποίηση, Οσελότος, 2017, 42 σελ.

Μάρουελ – Δήμητρα Μπιτσιάνη
Αυτή η ιστορία αφορά τους σπόρους της γης. Όταν η ύπαρξή τους απειλείται από τα “σπορίδια”, η Μάρουελ και η ομάδα της θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να πάρουν τη σωστή απόφαση και να την υποστηρίξουν.
Μαζί με τη Μάρουελ που έρχεται από έναν μακρινό γαλαξία και εμφανίζεται στη γη σαν ένα ξωτικό, τον αγώνα τους δίνουν ο Πινό ο σπουργίτης, η Ξανθίππη το ξωτικό της λίμνης, η Φρόσω η πάπια, ο Μπαλού ο γάτος, νεράιδες και λύκοι και φυσικά οι άνθρωποι.
Πάνω από το χωριό και τους πρωταγωνιστές της ιστορίας αυτής, ένας μεγάλος λευκός πήγασος απλώνει τα φτερά του.
Ένα παραμύθι γεμάτο τραγούδια και χρώματα που μας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο αγάπης και χαράς!
Εικονογράφηση: Μιχάλης Σουλτάνος

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2016, 68 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος