Δήμητρα Κουρτελλή

Ελληνες λογοτέχνες Κύπρος
Η Δήμητρα Κουρτελλή γεννήθηκε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λάρνακα.
Είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά. Κατέχει πτυχίο στη Δημοτική Εκπαίδευση και μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση. Σήμερα εξασκεί το επάγγελμα της δασκάλας, ως αντικαταστάτρια στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της Κύπρου. Επίσης, εργάζεται, ως εκπαιδευτικός στο πρόγραμμα ΠΟΣ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το πρώτο της συγγραφικό έργο έχει τίτλο “Τα όνειρα που άργησαν”. Λατρεύει να διαβάζει όλων των ειδών βιβλίων, όμως, η μεγάλη της αγάπη είναι η ανάγνωση μυθιστορημάτων. Νοιώθει ότι την ξεκουράζουν και την ταξιδεύουν. Αυτό την ώθησε, ώστε να κάνει την πρώτη της συγγραφική απόπειρα. Έχει ως συγγραφικό στόχο, οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες να αγκαλιάσουν το πρώτο της βιβλίο, να αγαπήσουν τον τρόπο συγγραφής της και να καταφέρει να μεταδώσει τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα από τη συγγραφική της δουλειά.
Μυθιστορήματα
Τα όνειρα που άργησαν (2022), Ίαμβος

Τα όνειρα που άργησαν – Δήμητρα Κουρτελλή

Τα όνειρα


Πολλές φορές η ζωή ανατρέπεται και τα όνειρα αργούν να πραγματοποιηθούν. Δεν γνωρίζει κανείς τι επιφυλάσσει το μέλλον. Πάντα θα υπάρχει η ανηφόρα στην πορεία, αλλά, η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ. Απλά, κοιμάται μέχρι την κατάλληλη στιγμή και τότε τα όνειρα, οι επιθυμίες και οι ελπίδες πραγματοποιούνται.
Ο Αργύρης και η Μαριώ ήταν δυο νέοι που ερωτεύτηκαν, αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν και κυνήγησαν το όνειρο μιας καλύτερης ζωής για τα παιδιά τους. Όπως κάθε νέο ζευγάρι, έτσι κι αυτοί, προσπάθησαν να κάνουν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους πραγματικότητα. Όμως, αυτή η προσπάθεια έγινε εφιάλτης και οι ελπίδες νόμισαν πως έσβησαν, αλλά αυτές κοιμήθηκαν.
Έζησαν κακουχίες και πόνο. Έπεσαν και σηκώθηκαν. Βασανίστηκε η ψυχή τους κι όλη η ζωή τους ανατράπηκε. Μαζί μ’ αυτούς υπέφεραν κι άλλοι. Όμως, ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει και η αλήθεια πάντα βρίσκει τον δρόμο για το φως.

Μυθιστόρημα, Ίαμβος, 2022, 360 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ίαμβος