Δήμητρα Μαραγκουδάκη

Δήμητρα Μαραγκουδάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Δήμητρα Μαραγκουδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου επιθυμώντας να ασχοληθεί με την ειδική εκπαίδευση πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή (2014) και λίγα χρόνια αργότερα στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία (2018). Μέσα σ’ αυτό το διάστημα έμαθε τη γραφή Braille, εμβάθυνε με σεμινάρια στον τομέα της ειδικής αγωγής και εξειδικεύτηκε στην art therapy. Αγαπά πολύ τη ζωγραφική με την οποία ασχολείται από παιδί και δε χάνει ευκαιρία να εμπλέξει την τέχνη με το εκπαιδευτικό έργο. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια εκπαίδευση και δραστηριοποιείται εθελοντικά στον Σύλλογο Asperger Χανιών.
Παιδαγωγική
Οι 12 Αθλοι ενός μαθητή (2022), Ραδάμανθυς

Οι 12 Αθλοι ενός μαθητή – Δήμητρα Μαραγκουδάκη

Οι 12 άθλοι


Ένα βιβλίο μοναδικό στο είδος του που έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό στον τομέα των εκπαιδευτικών βιβλίων και εκδόσεων.
Ένα υπέροχο, πολυαισθητηριακό βιβλίο, χρήσιμο σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μικρούς μαθητές. Οι δώδεκα άθλοι παντρεύονται αριστοτεχνικά με τα γραμματικά φαινόμενα, με τρόπο ευφάνταστο, καλλιτεχνικό, δημιουργικό, που αποτυπώνεται στην μνήμη και συντροφεύει γλυκά τους μικρούς μας φίλους στο ταξίδι της γνώσης και της μάθησης.

Φιλολογική επιμέλεια: Φυρογένη Αικατερίνη, Σουσούνη Σπυριδούλα
Στίχοι: Μαραγκουδάκη Δήμητρα
Μουσική- Σύνθεση: Βερυκάκης Γεράσιμος
Τραγούδι: Βερυκάκη Άννα και Βερυκάκης Γεράσιμος
Κιθάρα: Βερυκάκης Γεράσιμος Βιολί: Ναϊσίδης Αγγελος
Στην ηχογράφηση συμμετείχαν: Βερυκάκη Άννα, Βερυκάκης Γεράσιμος, Γιαλεδάκης Ιερώνυμος, Καρτσωνάκη Σέβη, Κολοβού Γεωργία, Κονιού Νικολίνα, Μαραγκουδάκη Δήμητρα, Σκλαβουνάκης Αποστολής, Σουβαρής Αντώνης, Σουβαρής Χαράλαμπος, Στημαδωράκης Γιάννης, Χριστοδουλάκης Κωνσταντίνος
Επεξεργασία ήχου: Βλαμάκης Δημήτρης και Βερυκάκης Γεράσιμος

Κείμενο & Εικονογράφηση: Δήμητρα Μαραγκουδάκη

Παιδαγωγική, Ραδάμανθυς, 2022, 136 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ραδάμανθυς