Δήμητρα Β. Μουσιώλη

Δήμητρα Β. Μουσιώλη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Δήμητρα Β. Μουσιώλη είναι Δικηγόρος (απόφοιτος του τμήματος Νομικής του ΑΠΘ) και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχει Μεταπτυχιακές σπουδές στο τομέα της Εφαρμοσμένης Θετικής Ψυχολογίας και της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, επιπέδου Master (“MSc in Applied Positive Psychology and Counseling Psychology”) από το Anglia Ruskin University που έχει έδρα του το Cambridge. Είναι επίσης κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου “Diploma in Negotiations” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Maidstone Mediation Scheme” που προσφέρει υπηρεσίες διαμεολάβησης στους πολίτες και στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Κεντ, ενώ τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες της στο “New Dawn Children Contact Centre” με έδρα του το Σαουθάμπτον, έναν οργανισμό που εξασφαλίζει την επαφή των παιδιών με τους γονείς, που λόγω διαζυγίου, δεν διαμένουν πια μαζί κάτω από την ίδια στέγη. Το 2018 εξέδωσε το πρώτο της παραμύθι για τη διαμεσολάβηση με τίτλο: “Ο Ελέφαντας που Φυσούσε Ουράνια Τόξα” το οποίο έχει μεταφραστεί και στην Αγγλική Γλώσσα. Ζει στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά της.

Ο Ελέφαντας που φυσούσε Ουράνια Τόξα – Δήμητρα Β. Μουσιώλη

Ο Ελέφαντας που


Γιατί όταν μάλωσαν ο ασβός και η νυφίτσα αντί να δώσει τη λύση στο πρόβλημά τους η σοφή κουκουβάγια τα ζώα μας αποφάσισαν να ταξιδέψουν στη μακρινή ζούγκλα για να βρουν τον ελέφαντα που φυσούσε ουράνια τόξα; Και ποια περίεργη λέξη χρησιμοποίησε η χελώνα για να τους πείσει να κάνουν το ταξίδι αυτό; Μήπως το ουράνιο τόξο που περίμεναν τα ζώα μας να δουν δεν ήταν τελικά εκεί που το έψαχναν; Αυτές και άλλες πολλές απαντήσεις θα βρούμε στην ιστορία μας ανακαλύπτοντας, καθώς αυτή ξεδιπλώνεται, τον μαγικό τρόπο να βρίσκουμε τη λύση όταν μαλώνουμε, ο οποίος ακούει στο όνομα: Διαμεσολάβηση!
Τα παιδιά μέσα από το παραμύθι αυτό θα εξοικειωθούν με τη φύση και τη διαδικασία της διαμεσολάβησης καθώς και με όλες τις υπέροχες έννοιες που τη συνοδεύουν γνωρίζοντας έτσι έναν εντελώς καινούριο τρόπο σκέψης που θα τους βοηθήσει σημαντικά στη ζωή τους όταν θα αντιμετωπίζουν μια σύγκρουση.

Εικονογράφηση: Βανέσσα Ιωάννου

Παιδική λογοτεχνία, Ανάτυπο, 2018, 64 σελ.

Ο Νικόλας τώρα καταλαβαίνει – Δήμητρα Β. Μουσιώλη

Ο Νικόλας τώρα


Αλήθεια, τι γίνεται με τα παιδιά όλων όσοι εργάζονται στο εξωτερικό;

Τελικά, όχι! Το βιβλίο αυτό δε θα είναι ένα παραμύθι για παιδιά. Θα είναι ένα παραμύθι για μπαμπάδες και μαμάδες. Που πήραν την απόφαση να αφήσουν πίσω τους μια γνώριμη ζωή για να ξεκινήσουν μια άλλη.

Αυτό το βιβλιαράκι είναι γραμμένο με τόση τρυφερότητα, αγάπη, ενθουσιασμό, φόβο και αγωνία μπορεί αυτή η μαμά και αυτός ο μπαμπάς να έχουν για ένα τέτοιο υπέροχα απρόβλεπτο και μοναδικό ταξίδι με τα παιδιά τους.

Εικονογράφηση: Έλενα Ζήκου

Παιδική λογοτεχνία, 24 γράμματα, 2020, 38 σελ.

Παιδική λογοτεχνία
Ο Ελέφαντας που φυσούσε Ουράνια Τόξα (2018), Ανάτυπο
Ο Νικόλας τώρα καταλαβαίνει (2020), 24 γράμματα

Πηγές: Biblionet, Ανάτυπο, 24 γράμματα