Δημήτρης Αντωνίου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Αντωνίου, από τα δεκαέξι του χρόνια, οπότε και είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα, καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Από κει και πέρα η ζωή του άλλαξε ραγδαία, όπως επίσης και τα ενδιαφέροντα του. Τελείωσε το σχολείο, πήρε πτυχίο από το τμήμα φυσικής του Α.Π.Θ και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην οικονομική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Έγραψε μια σημαντική εργασία για τα τροχαία ατυχήματα στο Δήμο Θεσσαλονίκης και συμμετέχει σε διαλέξεις-ομιλίες για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας. Επίσης, έχει γράψει δύο συλλογές διηγημάτων, ένα θεατρικό έργο και ένα μυθιστόρημα.
H ιστοσελίδα του είναι dimitrisantoniou.gr.
Μυθιστορήματα
Ένας καλύτερος άνθρωπος (2018), Εκδόσεις Μολύβι

Διηγήματα
Έτσι είναι η ζωή (2018), Εκδόσεις Μολύβι
Ας είναι όνειρο αυτό (2018), Εκδόσεις Μολύβι

Δοκίμια-Μελέτες-Συμβουλευτική
Η τέχνη της αισιοδοξίας (2021), Εκδόσεις Μολύβι

Η τέχνη της αισιοδοξίας – Αντωνίου Δημήτρης

Η τέχνη της αισιοδοξίας


Μήπως αντί για την ευτυχία να αρχίσουμε να αναζητούμε την αισιοδοξία; Ίσως το πιο χρήσιμο εργαλείο και στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα. Και σε μια ζωή που οι δυσκολίες είναι το μόνο σίγουρο, καλό είναι να είμαστε αισιόδοξα προετοιμασμένοι !
Στο βιβλίο αυτό ο Δημήτρης Αντωνίου αφηγείται με τον μοναδικό του τρόπο μια διαδρομή γεμάτη από μαθήματα ζωής που στόχο έχουν να δημιουργήσουν την πόρτα που επιθυμεί ο καθένας μας να διαβεί για μια καλύτερη ζωή. «Η τέχνη της αισιοδοξίας» είναι ακριβώς αυτή η πόρτα και μας καλεί τη διαβούμε μαζί του, αξιοποιώντας μερικά ανεκτίμητα εργαλεία από το μέλλον και το παρελθόν.

Συμβουλευτική, Εκδόσεις Μολύβι, 2021, 172 σελ.

Ένας καλύτερος άνθρωπος – Δημήτρης Αντωνίου
Δύο παράλληλες ιστορίες που εξελίσσονται σε μια μαγική γειτονιά του Παρισιού, τη Μονμάρτη και αναδεικνύουν με ξεχωριστό τρόπο ορισμένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των ημερών μας, που μπρος στο τέρας της οικονομικής κρίσης έχουν παραμεριστεί. Οικογένεια, φιλία, εκπαίδευση, απώλεια, αλληλεγγύη και προσωπική ανάπτυξη, κάποια από τα θέματα που ξετυλίγονται στο μυθιστόρημα αυτό και με τις ιδιαίτερες προσωπικότητες των χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν, να οδηγούν την πλοκή και τον αναγνώστη σε μία “λυτρωτική” διάθεση για αναγέννηση του νου και της ψυχής. Πώς να γίνουμε δηλαδή ένας καλύτερος άνθρωπος.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Μολύβι, 2018, 204 σελ.

Έτσι είναι η ζωή – Δημήτρης Αντωνίου
Έτσι είναι η ζωή… Μία φράση τόσο ασαφής, που οι απελευθερωτικές της ιδιότητες όμως μπορούν να μαγνητίσουν τον καθένα. Το βιβλίο αυτό δεν έχει άλλο στόχο παρά να απαντήσει στο ερώτημα “Πως είναι η ζωή;” και αυτό το προσπαθεί μέσα από δέκα διηγήματα γεμάτα έντονες συγκινήσεις, χιούμορ και προβληματισμούς που ευελπιστούν να δώσουν στον αναγνώστη την ευκαιρία να δει τον κόσμο και τη ζωή μέσα από μια διαφορετική ματιά, ή καλύτερα μέσα από πολλές διαφορετικές ματιές….

Διηγήματα, Εκδόσεις Μολύβι, 2018, 165 σελ.

Ας είναι όνειρο αυτό – Δημήτρης Αντωνίου
Το δεύτερο αυτό βιβλίο του Δημήτρη Αντωνίου με τίτλο “Ας είναι όνειρο αυτό”, αποτελεί μία συλλογή έντεκα διηγημάτων, που έχουν στο επίκεντρό τους άκρως επίκαιρα θέματα, όπως τα τροχαία ατυχήματα, το προσφυγικό, ο σχολικός εκφοβισμός, η αναπηρία κ.α. Μέσα από αυτές λοιπόν τις ιστορίες, κάποιες απ΄ τις οποίες είναι πραγματικές ενώ άλλες ανήκουν στο φαντασιακό, ο Δημήτρης επιχειρεί να συγκινήσει, να προβληματίσει και κυρίως προσπαθεί να αφυπνίσει τους αναγνώστες, με σκοπό να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να δημιουργήσουν αυτοί τις συνθήκες ώστε να ξεπροβάλει και πάλι στα χείλη τους το πολυπόθητο χαμόγελο που οι περισσότεροι έχουμε χάσει στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Για τον Δημήτρη, τα όνειρα είναι αυτά που μπορούν να μας βγάλουν απ’ το αδιέξοδο, όνειρα που πρέπει να τα διεκδικήσουμε, όνειρα που πρέπει να προσπαθήσουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα!

Διηγήματα, Εκδόσεις Μολύβι, 2018, 142 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Μολύβι

Please wait...