Δηµήτρης Μποµπόλας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δηµήτρης Μποµπόλας γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη.
Είναι Μηχανικός Αεροσκαφών, πρώην Αξιωµατικός της Πολεµικής Αεροπορίας και από το 2016 ζει µόνιµα στο Ντουµπάι, όπου και εργάζεται ως Επιθεωρητής Ποιοτικού Ελέγχου. Η καλλιτεχνική του φύση φάνηκε από πολύ νεαρή παιδική ηλικία µέσω της ζωγραφικής, της υποκριτικής και της µουσικής. Από την εφηβική ηλικία ξεκίνησε τις πρώτες προσωπικές δηµιουργίες, γράφοντας στίχους και µουσική.
Η αγάπη του για την Ελληνική Μυθολογία, τη λογοτεχνία και την ποίηση, µε ιδιαίτερη έµφαση στην επική – ηρωική θεµατολογία, επεκτάθηκαν γρήγορα σε πάθος για ταξίδια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, µε σκοπό να γνωρίσει τοπικές παραδόσεις, µυθολογίες, θρύλους, επικές – ηρωικές ιστορίες, ποίηση, γλωσσολογικές παραδόσεις και φολκλορική µουσική. Μιλάει συνολικά επτά ξένες γλώσσες και του αρέσει η συλλογή βιβλίων ποίησης και µυθολογίας από διάφορα µέρη του κόσµου, είτε στην αυθεντική γλώσσα είτε ακόµη και σε αρχαίες γλώσσες.
Μέσα από τις στιχουργικές, µουσικές του δηµιουργίες και τα κείµενα, στοχεύει πάντα στη δηµιουργία εικόνων και ατµόσφαιρας που θα βγάλουν τον ακροατή–αναγνώστη από την καθηµερινή του πραγµατικότητα και θα τον µεταφέρουν σε µια άλλη διάσταση πιο κινηµατογραφική και πιο ονειρική.
Διηγήματα
Τα Διαμάντια του Ουρανού (2022), Εκδόσεις Πηγή

Τα Διαμάντια του Ουρανού – Δημήτρης Μπομπόλας

Τα Διαμάντια


Για εκατοντάδες χρόνια µετά τη µεγάλη µάχη των δράκων, κανένα ξωτικό, µονόκερος ή λύκος δεν µπορούσε να περάσει στην κοιλάδα που το πέρασµά της φυλούσαν οι νεράιδες. Η βασίλισσά τους, όµως, ήξερε πως οι µυστικές δυνάµεις των νεραϊδών είχαν αρχίσει να χάνονται και έτσι σύντοµα θα έµεναν απροστάτευτες.
Θα µπορέσουν οι νεράιδες να κρατήσουν την αδυναµία τους κρυφή από τους θανάσιµους εχθρούς τους;
«Σιγανά… µαγικά…
στις κορφές των δέντρων περπατά.
Τ’ αστέρια τής χαµογελούν, χορεύουνε και τραγουδούν
µε τα µικρά φτερά και τ’ απαλά της τα µαλλιά
στου αγέρα τη δροσιά
Σιγανά… µαγικά…

Σιγανά, µυστικά…
µέσα απ’ τις σκιές κρυφοκοιτά…
Είναι στη νύχτα µοναχός και είναι ο χορός της µαγικός
Εκείνη τραγουδά και από ψηλά χαµογελά
Είν’ όνειρο που δεν θέλει να ξυπνά
Σιγανά… µυστικά…»

Λογοτεχνία Φαντασίας

Διηγήματα, Εκδόσεις Πηγή, 2022, 118 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή