Δημήτρης Μπογιατζής

Δημήτρης Μπογιατζής

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Μπογιατζής είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (πτυχίο masters) στην Αμερικάνικη Λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο Winthrop (Νότια Καρολίνα, ΗΠΑ), και δις διδάκτωρ, με το πρώτο διδακτορικό στην Αμερικάνικη Λογοτεχνία (PhD in Literature) από το Πανεπιστήμιο TCU (Φορτ Γουόρθ, Τέξας, ΗΠΑ) και το δεύτερο στη Δημιουργική Γραφή (PhD in Creative Writing) από το Πανεπιστήμιο του Surrey (Αγγλία). Δίδαξε επί μακρόν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα πριν ιδρύσει τη Σχολή Δημιουργικής Γραφής Harmony & Creativity και τον εκδοτικό οίκο με το ίδιο όνομα. Μια προγενέστερη μορφή του Ελεύθερου γραμμένη στα αγγλικά και με τον τίτλο Free Spirit: A Historical Novel on the Life of Nikos Kazantzakis κατατέθηκε ως διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Surrey το 2018.
Μυθιστορήματα
Ελεύθερος (2021), Harmony & Creativity

Ελεύθερος – Δημήτρης Μπογιατζής

Ελεύθερος


Εμπνευσμένος από την ταραχώδη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, τον οποίο μετασχηματίζει σε Κοσμά Ελευθεράκη, της δεύτερης συζύγου του Ελένης, που εμφανίζεται ως Σοφία στο μυθιστόρημα, και του Αλμπέρ Καμύ, ο Ελεύθερος ξεχειλίζει από ίντριγκες και δολοπλοκίες, καθώς οι φθονεροί και οι εξουσιολάγνοι επιχειρούν με προβοκάτσια να δυναμιτίσουν την ελεύθερη έκφραση. Η δράση, που διαδραματίζεται στο Παρίσι, την Αντίμπ, τη Στοκχόλμη, τη Σαγκάη, το Πεκίνο, την Αθήνα και το Ηράκλειο, σχετίζεται ενίοτε με πραγματικά γεγονότα από τη ζωή των δύο μεγάλων συγγραφέων, εμπλουτίζεται όμως και από φανταστικά γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέ, αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν συμβεί. Ένας ύμνος στην ελευθερία, την αγάπη και τη φιλία, ο Ελεύθερος αναδεικνύει τη λυτρωτική δύναμη της τέχνης και δείχνει τον δρόμο για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τον φανατισμό και τη μικροψυχία και τη συνάντησή του με τον Ανώτερο Εαυτό του.
«Ο Ελεύθερος είναι ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο μυθιστόρημα που μας βάζει μέσα στο μυαλό ενός από τους κορυφαίους δημιουργούς του εικοστού αιώνα. Εξερευνώντας τη σχέση μεταξύ της τέχνης και της πραγματικότητας με σαγηνευτικό και ταυτόχρονα αιχμηρό τρόπο, είναι ένα μυθιστόρημα που κερδίζει μία θέση στη καρδιά σου και προσφέρει μια απαράμιλλη αναγνωστική εμπειρία». Paul Vlitos, συγγραφέας του διεθνούς best seller People Like Her & Διευθυντής Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Δημιουργική Γραφή του Πανεπιστημίου του Surrey.

Μυθιστόρημα, Harmony & Creativity, 2021, 432 σελ.

Πηγές: Biblionet, Harmony & Creativity