Δημήτρης Δραγώγιας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Δραγώγιας αποφάσισε να εγκαταλείψει την ιατρική για να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 πιστεύοντας ότι βρήκε τον δρόμο του. Ακόμη ψάχνει να δει αν τον βρήκε ή τον έχασε οριστικά…
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, εργάστηκε στις εφημερίδες “Έθνος”, “Καθημερινή”, “Αγγελιοφόρος”, “Βήμα” και “Το Βήμα της Κυριακής” κυρίως στο αθλητικό ρεπορτάζ, υπήρξε διευθυντής ανταποκριτικών γραφείων Β. Ελλάδας του Δ.Ο.Λ. στην εφημερίδα “Εξέδρα”, διευθυντής στην εφημερίδα “Metrosport”, εργάστηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και από το 1995 μέχρι σήμερα ανήκει στο δημοσιογραφικό τμήμα της ΕΡΤ 3 ως συντάκτης και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών. Το 2007 τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ με το βραβείο για την καλύτερη δημοσιογραφική έρευνα της χρονιάς “Αθλητισμός και ναρκωτικά, βίοι παράλληλοι ή αντίθετοι” η οποία δημοσιεύτηκε στο “Βήμα της Κυριακής”. Είναι μέλος του Π.Σ.Α.Τ., της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ., υπήρξε αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (ΜΒΑ) από Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UEL) και μιλά Αγγλικά και Σερβοκροάτικα.
Μυθιστορήματα
Επτά (2017), Μαλλιάρης Παιδεία

Επτά – Δημήτρης Δραγώγιας
Η δική μου αποστολή τελείωνε. Χωρίς να ξέρω το αποτέλεσμα. Ήταν το δυσκολότερο πρότζεκτ από όλα όσα ετοίμασα στα είκοσι πέντε χρόνια εργασιακού βίου στο επάγγελμα. Μια περιπέτεια με συμβολισμούς ονειροκρίτη και διδαχές γεροντικού πατέρων της εκκλησίας. Γύρισα την “ταινία” στην αρχή της… Από την ημέρα που ανακάλυψα ότι ο καρκίνος παραβίασε και τη δική μου πόρτα. Τα σκαλιά στους επτά ορόφους του αντικαρκινικού νοσοκομείου. Την παιδοογκολογική, το σχολείο, τις θεραπείες, τις αναγούλες, τους εμετούς, τους σφάχτες στα σπλάχνα, τις νύχτες που μεταμορφώνονταν άλλοτε σε βόρειο Σέλας κι άλλοτε σε αντάρα της ερήμου. Τα πρόσωπα που σημάδεψαν μια περίοδο γεμάτη όσο επτά ζωές. Για πρώτη φορά θα τους συναντούσα όλους εκεί… Στο μικρό αμφιθέατρο… Ή μάλλον όσους άντεξαν να είναι εκεί… Οι υπόλοιποι θα χειροκροτούσαν από ψηλά… Το “έργο” όμως γράφτηκε και γι’ αυτούς… Και η δεκάχρονη Ελευθερία θα το καταλάβαινε.

Μυθιστόρημα, Μαλλιάρης Παιδεία, 2017, 312 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μαλλιάρης Παιδεία