Δημήτρης Δραγούνης

Δημήτρης Δραγούνης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Δραγούνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977.
Παρακολούθησε μαθήματα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο των Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό. Στη συνέχεια, με οδηγό το πάθος του για την συγγραφή, συμμετείχε στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής της Μαρίας Γούσιου στη Θεσσαλονίκη και εγγράφηκε στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών Μυθιστοριογραφίας του Open University της Μεγάλης Βρετανίας. “Η Έπαυλη” αποτέλεσε την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια. Εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Οσελότος τον Απρίλιο του 2013. Η 2η αναθεωρημένη έκδοση με τίτλο “Η Έπαυλη των νεκρών” κυκλοφόρησε σε ebook στην ελληνική γλώσσα και μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα με τον τίτλο “The vampire mansion” υπό το ψευδώνυμο James Dragoon. Το δεύτερό του βιβλίο είναι το “Στοιχεία συγγραφής”.
Έχει το όμορφο blog: Δημήτρης Δραγούνης.
Μυθιστορήματα
Η έπαυλη των νεκρών (2015), Εκδόσεις Φυλάτος

Νουβέλες
Η έπαυλη (2013), Οσελότος

Δοκίμια-Μελέτες-Τεχνική-Μέθοδοι
Στοιχεία συγγραφής (2017), Εκδόσεις Φυλάτος

Στοιχεία συγγραφής – Δημήτρης Δραγούνης

Στοιχεία συγγραφήςΈνας πρακτικός οδηγός για συγγραφείς και συγγραφικές ομάδες


Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να προσφέρει συνοπτικές οδηγίες σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη συγγραφή και να αποκτήσουν την απαραίτητη πρώτη επαφή με αυτή.

Μπορεί κάποιος να έχει έμφυτο συγγραφικό ταλέντο, αλλά αυτό δεν αρκεί όταν πρόκειται να παρουσιάσεις ένα λογοτεχνικό βιβλίο σε έναν εκδοτικό οίκο για πρώτη φορά, ή πολλοστή σε περίπτωση που έχεις εισπράξει επανειλημμένως αρνητικές επιστολές για έκδοση, δίχως να γνωρίζεις την αιτία.

Tο εν λόγω βιβλίο θα δώσει, μέσα από τρία θεματικά κεφάλαια, κάποιες βασικές κατευθύνσεις για τη σωστή οργάνωση, προετοιμασία και δόμηση ενός μυθιστορηματικού έργου, πληροφορίες για το χτίσιμο της πλοκής του, καθώς και όλα τα απαραίτητα βήματα για τη σωστή μορφοποίηση και αποστολή σε κάποιον εκδοτικό οίκο, με απώτερο στόχο την έκδοσή του.

Αυτό το βιβλίο, απευθύνεται και σε αυτούς που δεν θέλουν να εκδώσουν ένα βιβλίο, αλλά έχουν τη επιθυμία να γράψουν ένα για τον εαυτό τους, προς δική τους τέρψη ή και των φίλων τους.

Τεχνική-Μέθοδοι, Εκδόσεις Φυλάτος, 2017, 108 σελ.

Η έπαυλη των νεκρών – Δημήτρης Δραγούνης

Η έπαυλη των νεκρών


Μια ασύλληπτα σκοτεινή και καλά φυλαγμένη αλήθεια, κάνει τον Μάρκο να αναζητήσει την υπόσταση της ακρίβειας της. Ξεκινά λοιπόν, ένα ταξίδι στο οποίο θα έρθει αντιμέτωπος με τις πεποιθήσεις του. Η διαδρομή, σαν κουβάρι, που στο ξετύλιγμά του αναδύονται αλλεπάλληλα εμπόδια, γεννά περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντά, αποπροσανατολίζοντας τον από τον αρχικό του στόχο. Παρόλα αυτά, η δίψα του για γνώση τον βοηθά να φτάσει στην άκρη του νήματος, ώστε να εξακριβώσει την αλήθεια από εκεί που δεν το περίμενε ποτέ. Η αναζήτηση της αλήθειας, και τελικά η αποκάλυψή της, δίνει μία εξαιρετικά εύστοχη απάντηση για την προέλευση των απέθαντων.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Φυλάτος, 2015, 179 σελ.

Η έπαυλη – Δημήτρης Δραγούνης

Η έπαυλη


Μέσα σε μια νύχτα, οι ένοικοι της Έπαυλης, Μάρκος και Πατρίκιος, αποφασίζουν να αναζητήσουν τη “Βίβλο των Απέθαντων”, που σκαιώδεις δυνάμεις κρατούν καλά φυλαγμένη. Πιστεύουν ότι περιέχει απαντήσεις για την προέλευση του Θεού, των ανθρώπων, όπως και του είδους τους: των αθάνατων. Η “Βίβλος” όμως, είναι μόνο ο προθάλαμος για κάτι πολύ μεγαλύτερο και ασύλληπτα πιο σκοτεινό.
Μια καλά στημένη παγίδα, μια μαζική δολοφονία, ένα κοπτικό χειρόγραφο που εμφανίζεται από το πουθενά, είναι μόνο η αρχή. Ακολουθούν κι άλλα. Έκπτωτοι Θεοί, μυστικά συμβούλια…
Η δυσκολία του εγχειρήματος μεγάλη, αλλά η δίψα τους για γνώση, ακόμα μεγαλύτερη. Οι ήρωές μας θα καταλάβουν, ότι μερικές φορές, η αλήθεια γεννά περισσότερα ερωτήματα απ’ όσα απαντά και ότι το τέλος μιας αναζήτησης, δεν είναι, παρά η αρχή μιας άλλης.

Νουβέλα, Οσελότος, 2013, 114 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος, Οσελότος