Δημήτρης Ιωαννίδης

Δημήτρης Ιωαννίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Γεννήθηκε στην Κορησό της Καστοριάς, στην κωμόπολη που αναφέρεται στην υπόθεση αυτού του έργου.
Ακολουθώντας την παρότρυνση του Καβάφη στη “Σατραπεία”, έμεινε στον Ελληνικό Στρατό ως επαγγελματίας κάμποσα χρόνια, αφού ήδη είχε περάσει κι από την Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας για τέσσερις ολόκληρους μήνες! Τελικά, το σαράκι της τέχνης και της λογοτεχνίας (δίδυμα) κυριάρχησε οριστικά πάνω του και τώρα ασχολείται μόνο μ’ αυτά.
Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Χθες, Σήμερα, Αύριο», με χρονογραφήματα για τη γενέτειρά του. «Υστερόγραφα του προηγούμενου αιώνα», με πίνακες και σχόλια για τα μακεδονίτικα κτίσματα της περιοχής. «Μιά Καστοριά, σαν ζωγραφιά!» με τοπία και αρχοντικά της ευρύτερης περιοχής της Καστοριάς και το τελευταίο «Η εκδίκηση της Ξανθιάς και άλλα διηγήματα». Ζει και εργάζεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Μυθιστορήματα
Τυφλό κορίτσι σ’ οδηγεί, παιδί του Μοντιλιάνι… (2022), Γραφή

Τυφλό κορίτσι σ’ οδηγεί, παιδί του Μοντιλιάνι… – Δημήτρης Ιωαννίδης

Τυφλό κορίτσι


Μετά από μια ληστεία στην τράπεζα μιας επαρχιακής πόλης, τρεις νέοι άντρες βρίσκονται σ’ έναν αγώνα επιβεβαίωσης των επιλογών τους: Ο ληστής, με την κοσμοθεωρία του περί άνετης ζωής. Ο ηγούμενος του μοναστηριού που αναγκαστικά φιλοξενεί αυτόν και τη συνοδό του. Ο αστυνόμος της περιοχής, που προσπαθεί να διαλευκάνει τη ληστεία.
Ο αναγνώστης του έργου, θα έχει να παρακολουθήσει με ενδιαφέρον τους διαλόγους που αναπτύσσονται μεταξύ τους, θα ζήσει την αγωνία του καθενός από τους πρωταγωνιστές και θα επιβεβαιώσει αυτό που είπε ο Αριστοτέλης στην τελευταία φράση του ορισμού του για την τραγωδία: Δι’ ελέου και φόβου περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν…

Μυθιστόρημα, Γραφή, 2022, 334 σελ.

Πηγές: Biblionet, Γραφή