Δημήτρης Μανούσης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Μανούσης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη.
Έχει σπουδάσει μηχανικός έργων υποδομής, στο Τ.E.I. Θεσσαλονίκης. Η πρώτη του επαφή με τη λογοτεχνία έγινε σε πολύ νεαρή ηλικία. Έφηβος πια, γνώρισε τη λογοτεχνία του φανταστικού, που τον κέρδισε αμέσως με τον πλούτο της και η σχέση αυτή κρατά ακόμη και σήμερα.
“Το ξύπνημα του μαύρου Γκόρμοθ” είναι το πρώτο του βιβλίο.
Μυθιστορήματα
Το ξύπνημα του μαύρου Γκόρμοθ (2019), Ανάτυπο
Χάλκινος κόσμος (2020), Οσελότος

Χάλκινος κόσμος – Δημήτρης Μανούσης
Κάπου, κάποτε, στο κοντινό μέλλον… Η Γη έχει επιτέλους εκδικηθεί τον άνθρωπο για την κακομεταχείριση που έχει υποστεί εδώ και αιώνες. Ύστερα από διάφορες φυσικές καταστροφές, κάθε οργανωμένη κοινωνία έχει καταρρεύσει… Η Γη έχει μετατραπεί σε μια αφιλόξενη κόκκινη έρημο, όπου οι λιγοστοί επιζώντες προσπαθούν να επιβιώσουν όπως μπορούν.

Τώρα, πέντε διαφορετικοί χαρακτήρες, μέσα από προφητείες που επαληθεύονται, οράματα που τους δείχνουν τον δρόμο και διάφορες συγκυρίες, συναντιούνται, και θα αναλάβουν να προσπαθήσουν να κάνουν τον κόσμο ξανά φιλόξενο και όμορφο. Μα για να τα καταφέρουν, πρέπει να περάσουν από ορισμένες δοκιμασίες: Ταξίδια στον χρόνο και σε άλλα σύμπαντα, αναμετρήσεις με πραγματικά και εφιαλτικά όντα, περιπλανήσεις μέσα σε ερήμους και βάλτους, ώσπου να μάθουν αυτά που πρέπει για τον εαυτό τους και για τον κόσμο, και να κριθούν άξιοι να φέρουν τη λύτρωση στους ανθρώπους. Θα τα καταφέρουν; Και με ποιο τίμημα;

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2020, 300 σελ.

Το ξύπνημα του μαύρου Γκόρμοθ – Δημήτρης Μανούσης
Ο πίνακας ήταν σχεδόν αρχαίος και παρουσίαζε μια παράξενη εικόνα. Στην πλαγιά ενός ψηλού, γκρίζου βουνού σκαρφάλωνε ένα φιδογυριστό μονοπάτι. Στο πλάι του μια βαθιά χαράδρα απλωνόταν, χωρίς να μπορείς να διακρίνεις το τέλος της. Σ’ ένα ξέφωτο του μονοπατιού, μπροστά στη σκοτεινή είσοδο μιας σπηλιάς, ένας σιδερόφραχτος ιππότης πολεμούσε με έναν δράκο. Η ασημένια πανοπλία του άστραφτε στις αχτίδες του ήλιου. Το μακρύ σπαθί του έσκιζε τον αέρα, προσπαθώντας να καρφωθεί στην καρδιά του δράκου, ενώ αυτός έστρεφε τα μακριά σαν μαχαίρια νύχια του προς το μέρος του. Ήταν θεόρατος και οι σκουροκόκκινες φολίδες που κάλυπταν το κορμί του λαμπύριζαν στο φως που έπεφτε από τον ουρανό, θέλοντας θαρρείς να τον απαθανατίσουν σ’ αυτή τη σκηνή.

Μυθιστόρημα, Ανάτυπο, 2019, 270 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος, Ανάτυπο