Δημήτρης Μέγαλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Κ. Μέγαλος γεννήθηκε το 1943 στην όμορφη πόλη της Έδεσσας και μεγάλωσε μέσα σε μια χαρούμενη οικογένεια.
Μετά το γυμνάσιο έφυγε για το Μόναχο της Γερμανίας, όπου σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο. Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία την εποχή της χούντας, μια πραγματικά τραυματική εμπειρία. Εργάστηκε ως στέλεχος σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου για χρόνια, όπου και έμαθε πάρα πολλά. Οι θέσεις, “όμως, αυτές -εκτός από τις καλές απολαβές- είναι ψυχοφθόρες και “βλάπτουν σοβαρά την υγεία”. Ευτυχώς το αντιλήφθηκε νωρίς και με την πείρα που είχε, έγινε εύκολα καθηγητής και στον ελεύθερο χρόνο του έγραφε μυθιστορήματα.
Μυθιστορήματα
Στην κορυφή του κύματος (2010), Publibook
Οι δύο προσπάθειες (2011), Publibook
Ο τυχερός (2013), Λευκή Σελίδα
Ο Διευθυντής του Ομίλου (2017), Επτάλοφος

Νουβέλες
Χρυσές αλυσίδες (2012), Λευκή Σελίδα

Ο Διευθυντής του Ομίλου – Δημήτρης Μέγαλος
… Από διανομέας φαγητού καθολικής εκκλησίας στο Σίδνεϊ, βρέθηκε να διευθύνει και να μεγαλώνει μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία. Αυτό συνέβη, γιατί είχε το χάρισμα να γοητεύει, να ξεχωρίζει και να ξέρει να παίρνει την σωστή απόφαση στο σωστό τόπο και χρόνο, υπακούοντας σε μια εσωτερική “φωνή”… Ένα ονειρεμένο πλάσμα, πανέμορφο, σαγηνευτικό και πανέξυπνο, κληρονόμο της αυτοκρατορίας, τον ερωτευτηκε και αυτός τη λάτρεψε…

Μυθιστόρημα, Επτάλοφος, 2017, 200 σελ.

Ο τυχερός – Δημήτρης Μέγαλος
Τι τυχερός, Θεέ μου! Να πηγαίνει στο σπίτι το βράδυ με τη μοτοσικλέτα του και το πρωί να φεύγει με αυτοκίνητο δικό του. Να κάνει έρωτα με μια όμορφη κοπέλα, να σώζει μια φοιτήτρια-πόρνη από τον προστάτη της κι αυτή από ευγνωμοσύνη να κοιμάται μαζί του. Να τρώει στο εστιατόριο του πολυτεχνείου, γιατί δεν είχε χρήματα, και ξαφνικά να μπορεί να πληρώνει το γεύμα του πιο ακριβού εστιατορίου. Να γίνει ένας μεγάλος έμπορος κοσμημάτων, αυτός που το μοναδικό του κόσμημα ήταν ένα φτηνό ρολόι. Που κατόρθωσε να τον βοηθούν αξιόλογοι άνθρωποι, χωρίς να έχουν ίχνος υστεροβουλίας.

Μα πώς τα κατορθώνει αυτά και πολλά άλλα; Μήπως οι καλές νεράιδες παραήταν καλές μαζί του; Μήπως ο γλυκός του λόγος, το χαμόγελό του και η έμφυτη ικανότητά του να επιλέγει τους σωστούς συνεργάτες βοήθησαν το χρησμό των νεράιδων;

Μυθιστόρημα, Λευκή Σελίδα, 2013, 149 σελ.

Χρυσές αλυσίδες – Δημήτρης Μέγαλος
Ένας περίφημος ιδιωτικός ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης, ένας διαβόητος γκάνγκστερ, ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας από τη Μόσχα, ένα αφεντικό μεταφορικής εταιρείας με πολλά φορτηγά, καθώς και γυναίκες πανέμορφες, ισορροπημένες, καθόλου επιπόλαιες, χωρίς ίχνος παραλογισμού, πλέκουν το γαϊτανάκι μιας ιστορίας δυνατής φιλίας, πάθους και αλτρουισμού.

Η πλοκή και η αγωνία με τις απίθανες εξελίξεις θα σας συναρπάσουν.

Νουβέλα, Λευκή Σελίδα, 2012, 85 σελ.

Οι δύο προσπάθειες – Δημήτρης Μέγαλος
Μια σεβάσμια κυρία είχε μεγάλη οικονομική άνεση και κανέναν στον κόσμο. Αποφάσισε, λοιπόν, να βοηθήσει τις επόμενες γενιές να ζήσουν σε έναν κάπως καλύτερο κόσμο, δημιουργώντας γι’ αυτό τον σκοπό μια δυναμική ομάδα, που θα ανελάμβανε την εκπλήρωσή του συνήθως με ανορθόδοξες μεθόδους.

Το καμάρι της κυρίας και αρχηγός της ομάδας, ένας πανέξυπνος και γοητευτικός άνδρας, που μπορούσε σε όλα τα επίπεδα να φέρνει τα σωστά αποτελέσματα, είτε αυτές ήταν ασυνείδητες βιομηχανίες είτε όμορφες γυναίκες.

Το αποκορύφωμα ακόμη μίας προσπάθειας και του αλτρουισμού της κυρίας αλλά και του αρχηγού της ομάδας, καθώς και κάποιου ξένου, ήταν το πώς να βοηθήσουν τις πόρνες ώστε να μπορούν να εργάζονται και να ζουν με αξιοπρέπεια χωρίς “προστάτες”.

Και στις Δύο Προσπάθειες εκτυλίσσονται απίστευτα απρόσμενες καταστάσεις.

Μυθιστόρημα, Publibook, 2011, 157 σελ.

Στην κορυφή του κύματος – Δημήτρης Μέγαλος

Στην κορυφή


Η ιστορία της Ίρινα, μιας νεαρής Ρωσίδας, που στη δεκαετία του ‘80 εγκαταλείπει λόγω ανεργίας τη Μόσχα και μαζί με τον 8χρονο γιο της Μίσα αποφασίζουν να κυνηγήσουν το «αμερικάνικο όνειρο». Με τη βοήθεια της αδερφής της που ζει ήδη στο Κάνσας, πιάνει την πρώτη της δουλειά ως καθαρίστρια και γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο του Τζων. Η εργατικότητα, η εξυπνάδα και η ομορφιά της τη βοηθούν να ανελιχθεί σχετικά γρήγορα σε γενική διευθύντρια μιας μεγάλης βιομηχανίας σοκολατοειδών, φροντίζοντας παράλληλα για την πρόοδο και την ευτυχία του Μίσα.

Μυθιστόρημα, Publibook, 2010, 142 σελ.

Πηγές: Biblionet, Επτάλοφος, Λευκή Σελίδα, Publibook