Δημήτρης Μπότης

Δημήτρης Μπότης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Μπότης γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Περπατώντας το δρόμο της ζωής και ψάχνοντας τον προορισμό που θα του ταίριαζε, έκρινε πως το λιμάνι του βρίσκεται στην τέχνη. Και συγκεκριμένα στη συγγραφή, στην υποκριτική και στη μουσική. Σπούδασε σε δραματική σχολή κι εργάστηκε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός παραγωγός. Τα τελευταία 7 χρόνια αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά portal. Η θεματολογία των άρθρων του επικεντρώνεται σε κοινωνικά, ψυχολογικά κι ερωτικά ζητήματα. Η νουβέλα με τον τίτλο «Λαμπερές σιωπές της μοναξιάς» αποτέλεσε το πρώτο του συγγραφικό πόνημα κι ακολούθησε το «Moi, toi et les couleurs de l’ automne». Επίσης, έχει συμμετάσχει σ’ ένα συλλογικό έργο με τον τίτλο «10 άντρες απαντούν σε 100 κρίσιμα γυναικεία ερωτήματα».
Νουβέλες
Οι λαμπερές σιωπές της μοναξιάς (2015), Εκδόσεις Ιβίσκος

Δοκίμια-Μελέτες-Συμβουλευτική
Είμαστε το σύνολο των διαδρομών μας (2022), Εκδόσεις Φυλάτος

Είμαστε το σύνολο των διαδρομών μας – Δημήτρης Μπότης

Είμαστε


Ο καθένας μας πρεσβεύει και μια διαφορετική ιστορία.
Βαθιά μέσα της διακρίνεται η επιθυμία να βρεθεί η πολυπόθητη εσωτερική αρμονία, ώστε να κατανοηθεί πλήρως το πολύτιμο δίδαγμα των συναισθημάτων.
Με απώτερο σκοπό ν’ αποκαλυφθεί η μαγεία της ζωής. Ένα αφήγημα, δηλαδή, που θα ‘χει πνευματική υπόσταση, βάθος, ουσία και σκοπό. Εμπεδώνοντας ότι τα στοιχεία της αγάπης, της βούλησης, της γοητείας, της δύναμης, της ελευθερίας, του ζήλου, της ηθικής, της θαλπωρής, της ισορροπίας, της καθαρότητας, της λύτρωσης, της μοναδικότητας, του νοιαξίματος, της ξεγνοιασιάς, της οικειότητας, της πειθαρχίας, του ρομαντισμού, της σιωπής, της ταπεινότητας, της υπομονής, του φωτός, της χαλάρωσης, της έλλειψης ψεύδους και της ωραιότητας μπορούν ν’ αναδείξουν το αληθινό και το αυθεντικό κομμάτι του εαυτού.
Το σώμα, ο νους, η καρδιά κι η ψυχή συνδέονται μεταξύ τους κι όταν συνεργάζονται αρμονικά, τότε καταφέρνουν κι εμφανίζουν το εξαιρετικό, το ξεχωριστό και το καθηλωτικό νόημα της ύπαρξής μας.

Συμβουλευτική, Εκδόσεις Φυλάτος, 2022, 98 σελ.

Οι λαμπερές σιωπές της μοναξιάς – Δημήτρης Μπότης

Οι λαμπερές σιωπές


Η ιστορία του βιβλίου, επικεντρώνεται στην ανελέητη μάχη που διεξάγεται ανάμεσα στα πρέπει του μυαλού και στα θέλω της καρδιάς ενός ανθρώπου. Πρωταγωνίστρια είναι η Αναστασία, μια πανέμορφη κοπέλα με καλλιτεχνική ψυχή. Καταπιεσμένη από το στενό οικογενειακό της περιβάλλον, κουβαλώντας ένα μυστικό που δεν τολμάει να το μοιραστεί με κανένα, αποφασίζει να ανοίξει τα φτερά της σε διαφορετικούς κόσμους. Πρώτη στάση της η Ελβετία. Εκεί θα ζήσει την λάμψη των επαγγελματικών ονείρων της παρέα όμως με τους δαίμονές της…

Μια αναπάντεχη φιλία με ένα μελαγχολικό κορίτσι που κουβαλάει και αυτό παρόμοια οδυνηρά βιώματα θα κρατήσει για πολύ λίγο αφού κανένας δυστυχώς δεν μπορεί να αποφύγει το πεπρωμένο. Λίγο αργότερα, η ζωή θα της χαρίσει απλόχερα τον απόλυτο έρωτα. Ένας ονειροπόλος άγνωστος θα της παραδώσει το μαγικό εκείνο κλειδί που χρειάζεται για να φωτίσει τα σκοτάδια της και να χαθεί στις διαμαντένιες λάμψεις των άστρων του έρωτα. Η στιγμή που περίμενε έφτασε, το ατίθασο παιδί της αγάπης προσφέρει απλόχερα τις ανάσες του.
Κάτι ξεχνάει ωστόσο.
Τους δαίμονές της που ακόμα μάχονται…

Νουβέλα, Ιβίσκος, 2015, 112 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Ιβίσκος, Εκδόσεις Φυλάτος