Δημήτρης Οικονόμου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Οικονόμου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει εκεί, αλλά και οπουδήποτε στον κόσμο νιώθει σαν στο σπίτι του!
Όπως λέει ο ίδιος, είναι με το ένα πόδι εδώ και το άλλο πόδι κάπου αλλού! Έχει σπουδάσει Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και έχει εργαστεί για κάποια χρόνια στον ξενοδοχειακό κλάδο. Ωστόσο, από μικρό τον κέρδισε το θέατρο και έχει να μετράει συμμετοχές σε θεατρικές ομάδες και παραστάσεις μέχρι και σήμερα. Η γραφή είναι κάτι που θυμάται να κάνει από τότε που θυμάται τον εαυτό του.
Από τις Εκδόσεις iWrite, κυκλοφορούν τα βιβλία του «Το όνειρο της Κίκι» και «Με λένε Γιώργο». Επίσης, από τις Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Πρόσωπα Αισθήσεων».
Ποίηση
Πρόσωπα αισθήσεων (2015), Εκδόσεις Πηγή
Πρόσωπα ψευδαισθήσεων (2019), Εκδόσεις Πηγή

Πρόσωπα ψευδαισθήσεων – Δημήτρης Οικονόμου
ΠΡΟΣΩΠΑ που μοιράζονται τις αισθήσεις τους. Πρόσωπα που δεν σταματούν να υπάρχουν στις ζωές όλων μας. Είναι σημείο αναφοράς, θα έλεγα! Άλλοτε πρόσωπα αισθήσεων, άλλοτε ψευδαισθήσεων, μπορεί ακόμα και παραισθήσεων.

Αυτή τη φορά, ψευδαισθήσεων. Το δεύτερο μέρος μιας ποιητικής συλλογής που έχει ως κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο! 34 σκαλοπάτια, 34 ποιήματα που βαδίζουν σχεδόν παράλληλα με τα πρώτα 25 ποιήματα της πρώτης συλλογής. Αυτή τη φορά προσπαθούν να διακρίνουν το πρόσωπο που στέκεται απέναντι κάθε φορά. Κάνουν ερωτήσεις και ψάχνουν απαντήσεις. Τις αναζητούν, τις περιμένουν, τις ψάχνουν. Άλλες φορές τις βρίσκουν κι άλλες φορές όχι. Συνομιλούν μεταξύ τους αυτά τα ποιήματα. Συνομιλούν μαζί μου και μαζί σου. Είναι τα πρόσωπά μας, αυτά είναι τα πρόσωπα ψευδαισθήσεων.

Ποίηση, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 112 σελ.

Πρόσωπα Αισθήσεων – Δημήτρης Οικονόμου
ΠΡΟΣΩΠΑ που μοιράζονται τις αισθήσεις τους.
Άνθρωποι που κάνουν σιγά – σιγά βήματα στην ίδια τη ζωή. Πιάνουν το χέρι σου, σου ψιθυρίζουν στο αυτί, σε φιλάνε στο στόμα, σε κοιτούν στα μάτια και πάνω απ’ όλα σου μοιράζουν λέξεις και σου λένε μόνο την αλήθεια.
Σίγουρα έχετε ακούσει να λένε πως μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Εγώ λέω πως μία λέξη ισούται με χίλιες λέξεις κι ακόμη παραπάνω. Έτσι πιστεύω πως συμβαίνει και με την ποίηση, μα και με την ίδια τη ζωή! Κι όλα όταν μοιράζονται κάνουν την πορεία της ζωής ευκολότερη.
Στις λέξεις που ακολουθούν, σίγουρα θα δείτε κάτι από σας. Ακόμη όμως κι αν δεν το δείτε, σίγουρα θα το νιώσετε, μιας και όλοι μας συναντούμε καθημερινά αλλά αλλάζουμε και οι ίδιοι πολλά ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ.

Ποίηση, Εκδόσεις Πηγή, 2015, 64 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή