Δημήτρης Λάμπρου

Δημήτρης Λάμπρου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Παναγιώτης Βλαβιανός Λάμπρου γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε.
Το 2017 άρχισε να φοιτά στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών, της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η ποιητική συλλογή «Μπλε Ποιήματα» αποτελεί και την πρώτη του δουλειά στον χώρο των γραμμάτων.

Μπλε ποιήματα – Δημήτρης Λάμπρου

Μπλε ποιήματαΠοιητική συλλογή


Η ποιητική συλλογή «Μπλε Ποιήματα» έχει ως επίκεντρο το πολύπαθο ανθρώπινο συναίσθημα της Αγάπης, το οποίο πάντοτε αποτελούσε ένα από τα πιο συχνά θέματα-προβλήματα και ερωτήματα μεγάλων και μικρών ποιητών και λογοτεχνών ανά τους αιώνες. Έτσι, μέσα σε αυτά τα ποιήματα αποτυπώνεται το πώς βιώνει ένας νέος άνθρωπος και νεοεισαχθείς στη ζωή το συναίσθημα αυτό. Συναισθήματα που ξεδιπλώνονται από τη χαρά της πρώτης επαφής και αγάπης, μέχρι και τον φόβο της απώλειας αυτής της αγνής αγάπης, αλλά και τα λάθη που διαπράχθηκαν. Με έντονη την επιθυμία της επανένωσης με την αγαπημένη του, την οποία θεωρεί το άλλο του μισό. Όμως, το μόνο αντιβιοτικό μέσα σε όλη αυτή την υπαρξιακή και έντονα βιωματική κατάσταση της πρώτης αγάπης, της κρίσης της σχέσης, αλλά και των φόβων της απώλειας, είναι η μητέρα φύση. Η οποία δίνει δύναμη και τροφοδοτεί αναμνήσεις, με την ελπίδα του ανταμώματος για άλλη μια φορά. Ποιήματα φόβου, χαράς, λύπης και δύναμης τα οποία δείχνουν τη δυναμικότητα της πρώτης Αγάπης και των ερωτικών σχέσεων με τη φύση, αλλά και μεταξύ τους.

«…Σημαντική είναι όμως η αγάπη, αυτή μας σκληραγωγεί. Για αυτό αγάπα για να ζήσεις, ζήσε όμως για να αγαπάς κάθε ανάσα και ατέλεια αυτού που έχεις δώσει την καρδιά σου».

Ποίηση, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 38 σελ.

Ποίηση
Μπλε ποιήματα (2020), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή