Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται.
Πριν από τις λέξεις προηγήθηκαν οι νότες. Δάσκαλος κιθάρας, μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στις δύο μεγάλες του αγάπες: τη μουσική και το γράψιμο. Το “Στο στόμα του λύκου” είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του. Προηγήθηκε το “Δύο ιστορίες για ένα πρόσωπο”, που επίσης κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βακχικόν (2019).
Μυθιστορήματα
Δύο ιστορίες για ένα πρόσωπο (2019), Εκδόσεις Βακχικόν
Στο στόμα του λύκου (2021), Εκδόσεις Βακχικόν

Στο στόμα του λύκου – Δημήτρης Παπαδόπουλος

Στο στόμα


Πόσο εύκολα μπορεί να κοπεί το νήμα της ισορροπίας στις ζωές των ανθρώπων; Αρκεί μια λάθος επιλογή, μια λάθος πράξη, και όλα ανατρέπονται. Μέχρι η φρίκη να χτυπήσει την πόρτα της οικογένειας Τατσουρίδη σε ένα μικρό, ορεινό χωριό της Μακεδονίας, όλα έμοιαζαν ήρεμα, τακτοποιημένα. Κάτω όμως από την επιφάνεια ελλοχεύουν άλλοι συσχετισμοί. Ένας άχαρος βηματισμός, μια φευγαλέα παρεμβολή στη συνήθη ροή των γεγονότων, και ο κόσμος των βεβαιοτήτων, της ασφάλειας, γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος. Μια οικογένεια στη δίνη του ολέθρου. Ένα μυθιστόρημα για την ανάγκη της συμφιλίωσης και της συγχώρεσης.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Βακχικόν, 2021, 330 σελ.

Δύο ιστορίες για ένα πρόσωπο – Δημήτρης Παπαδόπουλος
Δύο άντρες σε κρίση. Δύο διαφορετικά πεπρωμένα, φαινομενικά ασύμβατα μεταξύ τους, που, τελικά, μ’ έναν περίεργο τρόπο, συναντιούνται. Ο ένας, πρωθυπουργός της Ελλάδας σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, αναμετριέται με το δέος των μεγάλων γεγονότων που τον περικυκλώνουν. Ο άλλος, καταξιωμένος πιανίστας, τα εγκαταλείπει όλα για χάρη ενός μεγάλου έρωτα. Και οι δύο, όψεις του ίδιου νομίσματος. Ποια κίνητρα καθορίζουν τις επιλογές τους; Ποιες δυνάμεις διαμορφώνουν τις ιδέες τους; Η εξουσία εγγενής στην ανθρώπινη φύση; Αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο εκείνου που την κατέχει; Ιδεολόγοι και τεχνοκράτες, έρμαια της ιστορίας που σαν μάγισσα κάνει τα δικά της. Μ’ ένα υπόκωφο χιούμορ, το μυθιστόρημα ρωτά: είχε δίκιο ο Σωκράτης όταν έλεγε: “οι άξιοι άνθρωποι δεν επιδιώκουν την εξουσία”;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Βακχικόν, 2019, 348 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Βακχικόν