Δημήτρης Ψαθόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Ψαθόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε Φαρμακευτική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχει γράψει διηγήματα και θεατρικά. Το 2014 το έργο του “Άγνωστες λέξεις” – βασισμένο στην υπόθεση Πολκ – διακρίθηκε στον διαγωνισμό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Το “Ένα βιολί στο χρώμα του πάγου” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Ένα βιολί στο χρώμα του πάγου – Δημήτρης Ψαθόπουλος

Ένα βιολί στο χρώμα


Ο Πέτρος και ο Ορέστης γνωρίστηκαν στην παραμεθόριο κάποιο χειμώνα με πολύ κρύο και ομίχλη. Δεν συμπαθήθηκαν ποτέ, αλλά κατάλαβαν εγκαίρως ότι χρειάζονταν ο ένας τον άλλο για να φτάσουν εκεί όπου δεν θα μπορούσαν να φτάσουν μόνοι τους. Η συνεργασία τους ήταν τόσο διακριτική που δεν την αντιλήφθηκαν ούτε οι ίδιοι.

Παραλίγο να τα καταφέρουν.

Ενάμιση χρόνο αργότερα, μια μεραρχία Αμερικανών πεζοναυτών στρατοπεδεύει για λίγες μέρες στον κάμπο της Μακεδονίας στο πλαίσιο μιας νατοϊκής άσκησης. Μεταφέρουν ένα φορτίο με εμβόλια για τη γρίπη του Μεξικού – ανθρωπιστική βοήθεια για τη Συρία.

Σε μια χρεοκοπημένη χώρα που έχει σταματήσει τις εισαγωγές και μαστίζεται από τη θανατηφόρα γρίπη, μια παρτίδα εμβόλια είναι πραγματικό χρυσωρυχείο.

Οι δύο άντρες θα αναγκαστούν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να συμμαχήσουν και πάλι. Είναι η τελευταία τους ελπίδα για να ξελασπώσουν. Είναι και μια ευκαιρία για να κλείσουν τους παλιούς λογαριασμούς τους.

Μυθιστόρημα, Κέδρος, 2020, 272 σελ.

Μυθιστορήματα
Ένα βιολί στο χρώμα του πάγου (2020), Κέδρος

Πηγές: Biblionet, Κέδρος