Δημήτρης Στάμος

Ελληνες λογοτέχνες

Από την εφηβική κιόλας ηλικία του άρχισε να διαβάζει τα μυθιστορήματα του Tom Clancy και να μελετά τις ιστορίες videogames μεγάλων παραγωγών, όπως του Hideo Kojima. Πολλά χρόνια αργότερα, ξεκίνησε να γράφει σενάρια για videogames κατά παραγγελία. Το 2015 εμπνεύστηκε την ιστορία του πρώτου του βιβλίου, που ολοκληρώθηκε προς το τέλος του 2016.

Έγκλημα μετά θάνατον
Σχεδόν δέκα χρόνια μετά, οι δρόμοι των άλλοτε αχώριστων φίλων Τζέημς και Ρίτσαρντ, που συνυπηρετούσαν στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, συναντιούνται ξανά, με τον καθένα να ηγείται της δικής του ομάδας. Ο ένας υψηλόβαθμος, πλέον, ομοσπονδιακός πράκτορας και ο άλλος στα βάθη του υπόκοσμου.
Την ίδια στιγμή, ένα επιστημονικό πρόγραμμα νανορομποτικής, που πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον θάνατο, καταλήγει στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος. Από τη μία πλευρά δημιουργείται μια νέα γενιά προηγμένων κακοποιών. Ασταμάτητοι, θανατηφόροι, καθοδηγούμενοι με σιδηρά πειθαρχία. Από την άλλη, μια νέα γενιά προηγμένων ηρώων, οι οποίοι καλούνται να σταματήσουν μια απειλή, που πρόκειται να αλλάξει την ιστορία της ανθρωπότητας για πάντα.
Η Palmauria, πρωτεύουσα των neon επιγραφών και των φοινικόδεντρων, πρόκειται να μετατραπεί σε ένα πεδίο όπου θα δοθεί η πιο επική μάχη μεταξύ καλού και κακού.
342 σελ.

Μυθιστορήματα
Έγκλημα μετά θάνατον (2018), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή