Δημήτρης Βαρβαρήγος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Βαρβαρήγος γεννήθηκε στην Αθήνα του ’51.
Σπούδασε ηλεκτρονικά, σεναριογραφία, θέατρο και λογοτεχνία “awarded by the writing school”.
Τα θεατρικά του έργα “Τύψεις”, “Οι ανάγκες των αισθήσεων”, “Το όνειρο μιας αγάπης” και “Ο Έρωτας και ο Αθάνατος”, ανέβηκαν από τη θεατρική ομάδα “Δίοδος”.
Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1995 με το μυθιστόρημα “Η γοητεία της δεύτερης φύσης”.
Ακολούθησαν τα βιβλία: “Πάθος”, εκδ. Όμβρος, 1996, “Με το ίδιο χρώμα η νύχτα και η σιωπή”, 1998, “Γυναίκες του κόσμου”, 1999, “Είναι δύσκολη η αγάπη”, 2000, “Αδιέξοδοι έρωτες”, 2001, όλα από τις εκδ. Χρήστος Ε. Δαρδανός, “Υπατία”, 2005, εκδ. Άγκυρα.
Το βιβλίο “Ίμερος και Αστραία-Το μυστικό της σιωπηλής χώρας”, 2003, εκδ. Χατζηλάκος, είναι το πρώτο του βιβλίο ηρωικής φαντασίας για παιδιά από τα πέντε συνολικά για την ολοκλήρωση της ανθολογίας “Ουρανός”.
Ο Δημήτρης Βαρβαρήγος είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και ένας εκ των τεσσάρων ιδρυτών του λογοτεχνικού περιοδικού “Ίαμβος”.

Η γοητεία της δεύτερης φύσης – Δημήτρης Βαρβαρήγος

Ο Φοίβος, ο μικρότερος αδελφός, γεμάτος από έντονες ευαισθησίες, μεγαλώνει μαζί με τις τρεις αδερφές του, το μεθύστακα πατέρα αφέντη και την άβουλη μάνα του, βιώνοντας παράλληλα τη δύσκολη ζωή του μεταπολεμικού οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος της δεκαετίας του ’50. Ασταθείς χώροι, σκιές ανθρώπων υπό κατάρρευση, αντιλήψεις ενός συντηρητισμού, βασισμένου σε στοιχεία ντροπής και φόβου τον εμποδίζουν να ενεργήσει ελεύθερα και αυτόβουλα. Μέσα από τα δύσκολα και παράξενα γεγονότα που βιώνει, προβάλλει η αγωνία της ψυχής του και δύσκολα ερωτήματα ορθώνονται αμείλικτα απέναντί του. Ασφυκτιά κάτω από το ασήκωτο βάρος μιας καταπίεσης που ασκεί αυτή η πρωτόγνωρη αναζήτηση για τρυφερότητα, στοργή, αγάπη μέσα σε μια ψυχική πάλη για την επιλογή και αποδοχή τού ίδιου του εαυτού. Ποιο δρόμο ν’ ακολουθήσει; Αυτόν της σκληρής πραγματικότητας ή της γλυκιάς ψευδαίσθησης; Η αξία του εν λόγω μυθιστορήματος δεν έγκειται στην πιστή εξιστόρηση των γεγονότων και στην παράθεση ενός πλήθους συναισθημάτων, αλλά στην ανάλυση και εμβάθυνση των πιο λεπτών εννοιών και των πλέων απειροελάχιστων συμβάντων, μέσα από την εξόχως μεγεθυσμένη φαντασία ενός πραγματικά δεξιοτέχνη του λόγου και ικανότατου αναλυτή της ανθρώπινης ψυχής…

Μυθιστόρημα, 1995

Αδιέξοδοι έρωτες – Δημήτρης Βαρβαρήγος

Οι ιστορίες του έρωτα και της αγάπης είναι τόσο συνηθισμένες στην ανθρώπινη φύση, όπως και η ανάσα που μας κρατάει στη ζωή. Μέσα απ’ το πάθος σκορπίζουν: την ερωτική φαντασίωση. Δημιουργούν Μελωδίες Αμαρτίας. Ασελγούν και φθείρουν σάρκες. Ταυτίζουν το θάνατο με τον έρωτα. Δοκιμάζουν το Alter Ego μας. Μια συλλογή από πέντε συγκλονιστικές μυθιστορίες ακραίων καταστάσεων με βαθιά όμως ανθρώπινη χροιά. Γυναίκες και άντρες γεμάτοι αδυναμίες, πάθη και ευαισθησίες που προσπαθούν να ισορροπήσουν τη ζωή τους και να ζήσουν κάποιες από τις όμορφες στιγμές της. Κι ενώ κάποιοι μπορεί να πετυχαίνουν, άλλοι πλέουν έρμαιοι στους αδιέξοδους έρωτες του πεπρωμένου τους. Οι δύο νουβέλες και τα τρία διηγήματα παρουσιάζονται σαν απολογίες ψευδαισθήσεων με υπαρκτό όμως δέος, καθώς ο αναγνώστης θα συναντήσει αληθινές πλευρές των συναισθημάτων και πιθανόν, κάποιων πράξεών του.

Νουβέλα, Διηγήματα, Δαρδανός Χρήστος Ε., 2001, 279 σελ.

Είναι δύσκολη η αγάπη – Δημήτρης Βαρβαρήγος

Η καλά οργανωμένη γραφή, αποτυπώνει τα υπαρξιακά αποθέματα των χαρακτήρων που δημιουργεί. Η σύνθεση πληροφοριών και εμπειριών που πηγάζουν από τα βάθη της προσωπικής του φαντασίας φανερώνουν ένα αστείρευτο πνεύμα, όπου οικειοθελώς πλέον ο αναγνώστης αναγκάζεται να ταυτιστεί και να μοιραστεί μαζί τους όλα εκείνα τα ανθρώπινα στοιχεία που δημιουργούν τα περιστατικά που βιώνουν και οι ίδιοι στη ζωή τους…Το μοίρασμα των αισθήσεων της, όταν συναντιέται με τον πατέρα της, η ένωση με τα τρία ετεροθαλή αδέλφια της, το νέο περιβάλλον στο σχολείο, οι διαφορετικού ύφους διαπροσωπικές σχέσεις με τους συνομηλίκους της, η μέσα σε ευγενικά πλαίσια, αντιπαλότητα με την όμορφη μα τυφλή μητριά της και η δύσκολη εφηβική προσέγγιση με τη φυσική δύναμη που ασκεί μέσα της η έλξη για έναν μεγαλύτερο της άντρα, τον Ορφέα, που τον ερωτεύεται παράφορα… Η ιστορία μιας νέας κοπέλας όπου ανακαλύπτει ένα σοβαρό μυστικό στη ζωής της, όταν κάποιος άγνωστος άντρας την επισκέπτεται στο Φάρο και μαθαίνει πως είναι ο αληθινός πατέρας της και ότι η οικογένεια που ζει εδώ και δεκαεπτά χρόνια τώρα μαζί τους την είχε υιοθετημένη. Οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Η ζωή της αλλάζει ρυθμούς και πλαισιώνεται από μια καθημερινότητα με τις πολλές διαφορές του νέου περίγυρου.

Μυθιστόρημα, 2000

Ιμερος και Αστραία – Δημήτρης Βαρβαρήγος

Το μυστικό της σιωπηλής χώρας
Σ’ έναν κόσμο πέρα απ’ τα όρια της φαντασίας και των ονείρων, το φως της ζωής έχει βουλιάξει κάτω από έναν μαγικό λήθαργο. Μέσα στη τρομακτική καταχνιά του εφιαλτικού σκότους που έχει επιβληθεί, οι άνθρωποι επιβιώνουν με δυσκολία και γεμάτοι φόβο.
Οι μαχητές της αδικίας και του κακού, ο Ιμερος και η Αστραία, κρατούν στα χέρια τους ζωντανές αξίες και αρετές από το ένδοξο παρελθόν τους.
Ο αγώνας τους να νικήσουν τις δυνάμεις του χάους, σκιές, τέρατα και φαντάσματα μιας αλλόκοσμης αγωνιώδους και θλιβερής ζωής, είναι δύσκολος κι επίπονος. Όμως πάντα στο τέλος καταφέρνουν να επιβάλλουν το δίκαιο…
Eικονογράφηση: Μιχάλης Κυλάκος

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π., 2003, 191 σελ.

Υπατία – Δημήτρης Βαρβαρήγος

Ιστορικό μυθιστόρημα
Η συγκλονιστική ιστορία της γυναίκας που δίδασκε παντού το ελληνικό πνεύμα, συγκρούστηκε με τον κλήρο και κατηγορήθηκε ως μάγισσα…
4ος-5ος αιώνας μ.Χ. Η φημισμένη Αλεξάνδρεια πνίγεται στο κρασί των καπηλειών, στις ηδονές των γυναικών του δρόμου, στις δεισιδαιμονίες, στις φιλοσοφικές διαφορές και διαμάχες των θρησκευτικών φανατισμών με τους φονικούς διωγμούς. Μέσα σε αυτή τη διαφθορά, μια γυναίκα αφοσιωμένη στα ελληνικά ιδεώδη διδάσκει στο πανεπιστήμιο, στους δρόμους και στο σπίτι της το αστείρευτο ελληνικό πνεύμα. Αυτή η σοβαρή ευθύνη δεν της στερεί το γυναικείο ένστικτο, και στο πρόσωπο του χριστιανού επάρχου βρίσκει τον έμπιστο φίλο και άντρα. Η φιλία και ο πλατωνικός δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσά τους ενοχλεί τον κλήρο, που δεν αργεί να στραφεί εναντίον της και να της προσάψει κατηγορίες, ως μάγισσας και υποκινήτριας εχθρικών ενεργειών εναντίον του…
Ο αγώνας τους δύσκολος και γεμάτος ηθικό χρέος απέναντι στις ηγετικές θέσεις που κατέχουν και στις κοινωνικές συνθήκες της θρησκόληπτης φανατικής εποχής. Προσπαθούν να ζήσουν κρυφά την απλή ζωή, να γευτούν τα πάθη της και τις μεγάλες στιγμές μιας ανομολόγητης αγάπης, χωρίς ποτέ…
Πετυχημένη τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής με επίκεντρο μια αξιόλογη γυναίκα που πλήρωσε με τη ζωή της τις αρετές του φύλου της, καθώς βρέθηκε στο μεταίχμιο της ιστορίας, από το λυκόφως του νεοπλατωνισμού στους πρώτους σκοτεινούς αιώνες του Χριστιανισμού.

Μυθιστόρημα, Άγκυρα, 2005, 536 σελ.

Το υστερόγραφο μιας συγγνώμης – Δημήτρης Βαρβαρήγος

Μια αιχμηρή ιστορία όπου το ασυνείδητο και ο ρεαλισμός, συνθέτουν έναν γοητευτικό κι απρόβλεπτο εφιάλτη.
Δυο παιδικές φίλες, δυο αινιγματικές φιγούρες, συναντώνται μετά από χρόνια στον τόπο που ξεκίνησαν τη ζωή τους. Απολογούνται για τα σκληρά βιώματα και τις πράξεις τους. Για τα πάθη, τους πόθους και τις αγάπες που τις οδήγησαν στο τέλμα.
Η Φαίδρα, ένας αντισυμβατικός χαρακτήρας, αφήνει την παιδική ζωή της για έναν έρωτα κι ανεύθυνα σκορπίζεται σε παθιασμένες ανάγκες ηδονικών αναζητήσεων. Μάτωσε τη ψυχή της με πληγές που ποτέ δεν θα επουλώσει ο χρόνος και θα τις κουβαλά για πάντα μέσα της, γιατί από αυτές θα μείνει βαθιά σημαδεμένη χωρίς ποτέ να βρει κομμάτια του εαυτού της που θα διασώσουν τα μεταμορφωμένα αισθήματα της.
Η Ειρήνη, βιώνει την παραφορά του αγοραίου έρωτα βλέποντας μάνα κι αδελφή να παίζουν τα παιχνίδια του. Από εκδίκηση κυλιέται στην ίδια παραίσθηση. Αηδιάζει και μισεί αυτούς που αγοράζουν αισθήματα, όσους αφήνουν λάσπες στη ψυχή της. Αυτή την σκληρή εμπειρία την ξεπληρώνει, άθελά της, με μια εγκυμοσύνη. Οι προτροπές της μάνας για άμβλωση την πεισμώνουν για το αντίθετο. Κρατάει το μωρό και φεύγει από το σπίτι. Μόνη, και φοβισμένη για όσα άγνωστα θα ακολουθήσουν πνίγεται στην απελπισία της μοναξιάς. Η αποστροφή για το άλλο φύλο τροφοδοτεί τον ψυχικό της κόσμο που ακροβατεί πάνω σε κινούμενη άμμο και στο παράλογο.
Κλείνεται στον εαυτό της κι αφοσιώνεται με λατρεία στο μεγάλωμα του μωρού της. Μέσα από τη γυναικεία απελπισμένη τρυφερότητά της και με μια ανενδοίαστη δύναμη σαν έννοια αφηρημένη αναστρέφει τη φορά της φύσης, νεκρώνει αξίες, ήθη, είδωλα.
Διχασμένη από έναν αιρετικό πόθο και μια παρά φύση εσωτερική δύναμη μπλέκει αθώα τις αισθήσεις της σε μια ατελείωτη μέθη που την οδηγεί απενεχοποιημένη στην αιμομιξία.
Ποιες αποφάσεις πρέπει να πάρουν που θα διευκολύνουν να αναδυθούν από τα πέπλα της βαριάς μοίρας; Θα καταφέρουν να ξεφύγουν από την άκρη του χάους σε ένα μέλλον γεμάτο λήθη; Ένα υπέρ ρεαλιστικό κείμενο. Ένα ρέκβιεμ για τον αγαθότερο κανόνα της ζωής, τη μητρότητα.
Επιμέλεια: Ελένη Γκίκα

Μυθιστόρημα, Άγκυρα, 2007, 171 σελ.

Θεοδώρα – Δημήτρης Βαρβαρήγος

Μια αληθινή αυτοκράτειρα
Οταν ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός αντίκρισε στον ιππόδρομο τη θεατρίνα Θεοδώρα, μαγεύτηκε από την ομορφιά της και την παντρεύτηκε. Η έξυπνη Θεοδώρα που προερχότανε από ταπεινή οικογένεια και γνώριζε τα βάσανα των φτωχών, συμβούλεψε τον αυτοκράτορα να παίρνει τις σωστές αποφάσεις που θα βοηθούσαν το λαό της. Οι απλοί άνθρωποι την λάτρεψαν για την καλοσύνη της και πίστευαν στα λόγια του αυτοκράτορα τους. Με τον έξυπνο και δυναμικό χαρακτήρα της η Θεοδώρα επέβαλε τη γυναίκα στη πολιτική.
Eικονογράφηση: Ιούλιος Μαρουλάκης

Παιδική λογοτεχνία, Άγκυρα, 2007, 48 σελ.

Διγενής Ακρίτας – Δημήτρης Βαρβαρήγος

Ο ήρωας που έγινε θρύλος…
Στα χρόνια τα βυζαντινά, ο πιο ξακουστός απ’ όλους τους ακρίτες ήταν ο Βασίλειος Διγενής. Άντρας πανώριος, φύλακας των συνόρων του Βυζαντίου. Σαν ημίθεος και δυνατός όπως ο Ηρακλής μαχόταν για το δίκιο και την καλοσύνη, αρετές ελληνικές, προασπίζοντας τη χώρα του απ’ τους βαρβάρους και τους ληστές. Ο Διγενής έγινε θρύλος ξακουστός για το λαό και οι ποιητές με τα τραγούδια τους κράτησαν ζωντανό στους αιώνες το έπος του.
Η σειρά “Διαβάζω μόνος μου” περιλαμβάνει ευχάριστα, διδακτικά βιβλία, με πλούσια εικονογράφηση και ευκολοδιάβαστα κείμενα, που βοηθούν τους μικρούς αναγνώστες να πλουτίσουν τις γνώσεις και το λεξιλόγιό τους διασκεδάζοντας.
Eικονογράφηση: Νίκος Μαρουλάκης

Παιδική λογοτεχνία, Άγκυρα, 2007, 47 σελ.

Ο,τι αγαπήσαμε πίσω έμεινε – Δημήτρης Βαρβαρήγος

Φλωρεντία 1860
Ολα αρχίζουν στη Φλωρεντία, στα μέσα του 19ου αιώνα, μετά την απελευθέρωση της Ιταλίας από τους Αυστριακούς.
Δυο νέοι, μια αγάπη. Δυο ζωές που γίνονται μία και διεκδικούν ένα κομμάτι στον παράδεισο.
Η Μαρία Ρόζα και ο Σαλιβέριος, αγωνίζονται να επιβιώσουν ανάμεσα σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον και στην αναστάτωση του έρωτα.
Βυθίζονται στις προσωπικές τους περιπέτειες και ζουν στιγμές με όρκους αιώνιας αγάπης χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς διαπραγμάτευση.
Οι οιωνοί της μοίρας όμως είχαν φροντίσει να βιώσουν μ’ έναν τόνο λύπης την πίστη και την περηφάνια μέσα στον τρόμο της ματαιότητας.
Μια φυγή απελπισμένη, με τη λαχτάρα κάποιας ευτυ­χίας σε μια ζωή γεμάτη όμορφα όνειρα.
Μια συγκλονιστική ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, από στιγμές πραγματικής ζωής, φαντασίας και πάθους στα όμορφα χρόνια της αθωότητας.
Μια σπαρακτική αφήγηση μέχρι τα βάθη της ψυχής για τη ζωή, την ελευθερία, τον έρωτα, την αγάπη, τα όνειρα και τις ελπίδες των ανθρώπων που την βίωσαν ως πρωταγωνιστές της.
Επιμέλεια: Ελένη Γκίκα

Μυθιστόρημα, Άγκυρα, 2009, 254 σελ.

Σ’ έχω – Δημήτρης Βαρβαρήγος

“Σ’ έχω… είμαι γεμάτη από σένα… είσαι παντού στη ζωή μου, στην αρμύρα της θάλασσας, στον αέρα π’ αναπνέω… στη σκέψη μου, στο χαμόγελο και στο κλάμα μου, σε κουβαλάω στην κοιλιά μου… σ’ έχω στα χείλη μου επάνωo σε γεύομαι και όλες οι αναμνήσεις μου για σένα μου μιλάνε….
Τα μάτια σου μέσα στα δικά μου, αθώα· σταματούν το χρόνο, αιχμαλωτίζουν τη στιγμή μέχρι και τη φωνή σου που μου ψιθύριζες: Σ’ έχω!
Λέγεται Αγνή, ζει σ’ ένα βράχο’ καταμεσής του πελάγου… όλοι τη φωνάζουν δελφίνα ή ξωτικό του Φάρου… Στον απόηχο των αγέννητων πρωινών του κόσμου, ο αγνός -ο νεανικός- έρωτας με άλικο αίμα χάραξε στην άγουρη σάρκα της την πίστη για τον Ορέστη, τον νεοφερμένο γιατρό στο νησί και γεύτηκε η θάλασσα ηδονή κι ο αγέρας λόγια αγάπης…”
Μέσα από μια ευαίσθητη αφήγηση, ξετυλίγεται το αισθησιακό πεπρωμένο μιας κοπέλας με ασυνήθιστη συμπεριφορά. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης θα βρει κομμάτια από τη ζωή του, το σώμα του, τον εαυτό του, την ψυχή του, τη σιωπή του.

Αφηγήσεις, Ελληνική Πρωτοβουλία, 2013, 270 σελ.

Λιπεσάνορες – Δημήτρης Βαρβαρήγος

Τα χρόνια του φιδιού
Λιπεσάνορες… Βαρύνουσα η ευθύνη του γυναικείου ρόλου σας, για ένα ανάξιο λάφυρο.
Δεκαπέντε τραγικές φιγούρες γυναικών με το ίδιο πεπρωμένο αφηγούνται την τραγωδία του πολέμου, τον ηρωισμό της καθημερινής ζωής, την αξία της καρτερίας, τη νοσταλγία της ειρήνης, τις ευθύνες του ανθρώπου για τις πράξεις του, για τους υπερασπιστές του δικαίου.
Μιλούν μέσα απ’ την ψυχή τους για τα δεινά και τις συμφορές τους, για τα δικά τους παθήματα και προσωπικά πάθη. Εκμυστηρεύονται μύχια μυστικά, πως βίωσαν τη χαρά, τη φιλία, τον έρωτα, την αγάπη, τη μητρότητα, την εκδίκηση και την περιφρόνηση, τη σκλαβιά και το θάνατο. Εξιστορούν τη τόλμη, τούς ήρωες, τη γενναιότητα, την αξία των ιδανικών ν’ αγωνίζεται κανείς για την πατρίδα του ως το τέλος.
Οι “Λιπεσάνορες” είναι ένα βιβλίο που έχει τα στοιχεία του παραμυθιού, αλλά είναι μια αληθινή ιστορία που ολοκληρώνει ένα πολεμικό τραγούδι.

Μυθιστόρημα, Μπατσιούλας Ν. & Σ., 2014, 540 σελ.

Anima mia – Δημήτρης Βαρβαρήγος

Φλωρεντία 1860. Anima mia… κάθε άνθρωπος επιλέγει στη ζωή του τον τρόπο που θ’ αγαπάει τον Άλλον.
Αυτή η αγάπη όμως, δεν πρέπει να περιορίζει την ελευθερία. Ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του και χαράζει τη μοίρα του.
Μαρία Ρόζα και Σαλιβέριος, δυο νέοι μια αγάπη.
Ζουν την αναστάτωση του έρωτα με όρκους αιώνιας αγάπης και βυθίζονται στις προσωπικές τους περιπέτειες.
Οι οιωνοί της μοίρας όμως, έχουν φροντίσει να βιώσουν μ’ έναν τόνο λύπης την πίστη και την περηφάνια.
Μια συγκλονιστική ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, από στιγμές πραγματικής ζωής, φαντασίας και πάθους στα όμορφα χρόνια της αθωότητας.
Μια σπαρακτική αφήγηση μέχρι τα βάθη της ψυχής για τη ζωή, την ελευθερία, τα όνειρα και τις ελπίδες των ανθρώπων που τη βίωσαν ως πρωταγωνιστές της.

Μυθιστόρημα, Εντύποις, 2016, 274 σελ.

Amour Fou – Δημήτρης Βαρβαρήγος

Η αγάπη προσφέρει τη δυνατότητα για νέες ανακαλύψεις… για καινούριες ιδέες κι απρόβλεπτες καταστάσεις. Διαιωνίζει τη διάσταση της παιδικότητας.
Διπλασιάζει το χρόνο… ετοιμάζει τον κόσμο του αύριο… ανοίγει δρόμους στην αληθινή επανάσταση των συναισθημάτων.
Τριάντα επτά ανεπίδοτες επιστολές γραμμένες από μια αδιόρατη ανάγκη να κατακτηθεί η ψυχή από το Αθώο Κόκκινο μιας αγάπης.
Ο έρωτας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια θεία τρέλα, από μια ακατανίκητη επιθυμία να συμπορευθούμε με τους Θεούς, όντες σε παραλήρημα. Πλάτων

Αφηγήσεις, Anima Εκδοτική, 2018, 92 σελ.

Carpe diem – Δημήτρης Βαρβαρήγος

Amour fou
Το Carpe diem είναι ένα βιβλίο φιλοσοφικών στοχασμών που εξιδανικεύει τον αυθεντικό εαυτό, την ουσιαστική ζωή, την αγνή αγάπη και τις πηγαία ανιδιοτελείς συμπεριφορές ως αντικείμενα αυτοελέγχου που ωθούν τον αναγνώστη στο να ανακαλύψει στοιχεία του ίδιου του εαυτού του και θα τον βοηθήσουν να εντρυφήσει σε θέματα αυτογνωσίας.
Στο δεύτερο μέρος της έκδοσης περιλαμβάνεται το Amour fou, ένα βιβλίο που εκφράζει το μεγαλείο του έρωτα μέσα απ’ τον έρωτα. Μέσα από μια δύσβατη διαδρομή αυτογνωσίας, αναδύεται η ιερότητα της ψυχής που βιώνει την αγάπη. Σαν ψίθυρος που απλώνεται γλυκά, το βιβλίο αφήνει την αίσθηση πως συμβαίνει σε δυο κόσμους παράλληλους, τον ονειρικό και τον πραγματικό.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2019, 160 σελ.

Πίστη και περηφάνια – Δημήτρης Βαρβαρήγος

Ο πολυδιαβασμένος συγγραφέας ζωντανεύει την ανθρώπινη μοίρα στη μεσοπολεμική εποχή, στην Αθήνα. Θεματοποιεί τα γυρίσματα της ιστορίας με ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα γεμάτο περιπέτειες και ανατροπές, εμβαθύνοντας με ρεαλισμό στον ψυχικό κόσμο των ηρώων του. Πρόσωπα εύθραυστα και δυνατά, ευαίσθητα και ανένταχτα που αναδεικνύουν με τη δράση τους τη δύναμη της ανθρώπινης φύσης, εξιδανικεύουν την αισιοδοξία της νιότης, τους δεσμούς αίματος, τη φιλία, τον έρωτα την αγάπη και νικούν κάθε εμπόδιο.

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές, καλοδουλεμένους χαρακτήρες και ζωντανές εικόνες σαν ζωγραφικοί πίνακες.
Αλκυόνη Παπαδάκη, συγγραφέας

Μυθιστόρημα, 24 γράμματα, 2020, 516 σελ.

Μυθιστορήματα
Η γοητεία της δεύτερης φύσης (1995)
Με το ίδιο χρώμα η νύχτα και η σιωπή (1998), Δαρδανός Χρήστος Ε.
Γυναίκες του κόσμου (1999), Δαρδανός Χρήστος Ε.
Είναι δύσκολη η αγάπη (2000)
Υπατία (2005), Άγκυρα
Το υστερόγραφο μιας συγγνώμης (2007), Άγκυρα
Ο,τι αγαπήσαμε πίσω έμεινε (2009), Άγκυρα
Υπατία (2013), Εντύποις (Ε)
Λιπεσάνορες (2014), Μπατσιούλας Ν. & Σ.
Anima mia (2016), Εντύποις
Υπατία (2018), Μπατσιούλας Ν. & Σ. (Ε)
Carpe diem (2019), Λυκόφως
Πίστη και περηφάνια (2020), 24 γράμματα

Νουβέλες
Πάθος (1996), Όμβρος
Αδιέξοδοι έρωτες (2001), Δαρδανός Χρήστος Ε.

Αφηγήσεις
Σ’ έχω (2013), Ελληνική Πρωτοβουλία
Amour Fou (2018), Anima Εκδοτική

Ποίηση
Πιστοποιητικό ανυπαρξίας (2011), Δαρδανός Χρήστος Ε.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Ιμερος και Αστραία (2003), Χατζηλάκος Π.
Κωνσταντίνος Παλαιολόγος (2007), Άγκυρα
Θεοδώρα (2007), Άγκυρα
Διγενής Ακρίτας (2007), Άγκυρα
Η στάση του Νίκα (2007), Άγκυρα
Κωνσταντίνος Παλαιολόγος (2012), Άγκυρα (Ε)

Λογοτεχνική δημιουργία
Η μαγική τρέλα της δημιουργίας (2013), Εντύποις
Η μαγική τρέλα της δημιουργίας (2017), Εντύποις (Ε)

Θεατρικά έργα
Υπατία
Τύψεις
Ο έρωτας και ο θάνατος
Οι ανάγκες των αισθήσεων
Το όνειρο μιας αγάπης
Η Καλαμιά τ’ Αναπλιού
Το ψυχικό της Γατομάτως
Ενας Παππούς μα τι παππούς
Τρεις Βάλτοι
Το δωμάτιο του Τρελού
Τα χρόνια του φιδιού, Λιπεσάνορες (2015), Εντύποις

Συλλογικά έργα
Η εντεκάδα (2010), Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας
Πανδημία (2020), 24 γράμματα

Πηγές: EKEBI, BIBLIONET, Εντύποις, Άγκυρα, Ελληνική Πρωτοβουλία, Anima Εκδοτική, Λυκόφως, Δαρδανός Χρήστος Ε., Όμβρος, Μπατσιούλας Ν. & Σ., 24 γράμματα