Δημήτρης Υφαντής

Δημήτρης Υφαντής

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Υφαντής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Του αρέσουν η επαφή και η επικοινωνία με τους ανθρώπους, λατρεύει τη φύση στην απέραντη ομορφιά της, ενώ απολαμβάνει να βρίσκεται τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα. Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με την άθληση και φυσικά με την ανάγνωση βιβλίων, στην οποία χρωστάει και τη συγγραφή του μυθιστορήματος «Ντράβαλα». Αγαπάει τη μάθηση και τη συνεχή εξέλιξη που θέτει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και την ανάπτυξή του σε όλους τους τομείς.
Άρχισε να ασχολείται με τη συγγραφή κατά τη διάρκεια της καραντίνας του 2020, ως μέσο παραγωγικής δουλειάς για την αντιμετώπιση της απομόνωσης και της κλεισούρας. Από ένας απλός τρόπος δημιουργικής εργασίας για τον ελεύθερό του χρόνο όμως, εξελίχθηκε εν τέλει σε ασχολία άκρως αναζωογονητική, καθώς σε αυτήν είδε ένα αληθινό και χρήσιμο εργαλείο μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να γνωρίσει καλύτερα την ίδια την ανθρώπινη φύση και τη ζωή.
Μυθιστορήματα
Ντράβαλα (2023), Λυκόφως

Ντράβαλα – Δημήτρης Υφαντής

Ντράβαλα


Τι κι αν είναι διαφορετικοί χαρακτήρες, ο Λευτέρης, ο Μένιος και ο Πωλ συνθέτουν μία καλή παρέα. Όμως, οι ζωές τους ταλανίζονται από κακόβουλους εργοδότες και από την οικονομική κρίση, που τους εμποδίζουν να ανοίξουν τα φτερά τους. Μια ιδέα του Μένιου για εύκολο πλουτισμό φέρνει κοντά τους την Ραφαέλα, τον παλιό ανεκπλήρωτο έρωτα και μεγάλο απωθημένο του Λευτέρη. Αυτό είναι το καλό νέο – μάλλον το μόνο καλό νέο. Γιατί το σχέδιο του Μένιου θα τους βάλει σε μεγάλους μπελάδες και θα τους οδηγήσει σε μία περιπέτεια με κωμικοτραγικές καταστάσεις και συνέπειες.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2023, 404 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως