Δώρα Ανδρεαδάκη

Δώρα Ανδρεαδάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Δώρα Ανδρεαδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά, όπου συνεχίζει να ζει με την οικογένειά της.
Σπούδασε στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης και εργάστηκε σε τεχνικά γραφεία μελετών και κατασκευών. Αγαπάει πολύ τη θάλασσα, την ποίηση, τις ρίμες και τα καλά παραμύθια. Έχει δύο παιδιά, τη Χρυσή και τον Γιώργο, από τα οποία αντλεί δύναμη, αισιοδοξία και έμπνευση. Από τον Αύγουστο του 2016 αρθρογραφεί στον διαδικτυακό ιστότοπο parents24.gr παρουσιάζοντας παιδικά και εφηβικά βιβλία. Το “Νεραϊδούλες γύρω μου” είναι το πρώτο της παραμύθι.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Νεραϊδούλες… γύρω μου! (2022), Διάπλαση

Νεραϊδούλες… γύρω μου! – Δώρα Ανδρεαδάκη

Νεραϊδούλες


Δύο μικροσκοπικές νεράιδες φτερουγίζουν συχνά πάνω από το κεφάλι του Απόλλωνα. Η μία τον κατευθύνει να κάνει καλές πράξεις, ενώ κάθε φορά που ακολουθεί τη συμβουλή της άλλης μπλέκει σε μπελάδες. Κι έτσι όπως τον ταλαιπωρούν, απορεί αν τελικά είναι ο μόνος που μπορεί να τις δει… Τι θα συμβεί όταν ο Απόλλωνας μιλήσει στη μαμά του για τις περίεργες νεραϊδούλες;

Ένα παραμύθι για το καλό και το κακό, για τις φωνούλες που τριβελίζουν συχνά το μυαλό των παιδιών και τα διλήμματα που τα κάνουν να αμφιταλαντεύονται. Μπορεί οι μεγάλοι να τα θεωρούν αστεία, για εκείνα όμως είναι πολύ σοβαρά.

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Διάπλαση, 2022, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Διάπλαση

Please wait...