Ευσταθία Γαλάνη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ευσταθία Γαλάνη γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
Είναι πτυχιούχος του Φιλολογικού τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Είναι μόνιμη καθηγήτρια στο Γενικό Λύκειο Αστακού. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Ιωλκός” το πρώτο της βιβλίο “Μοίρες”. Διαβάζει βιβλία σύγχρονων και παλαιότερων συγγραφέων, Ελλήνων και ξένων, μυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα και ποιήματα. Είναι μέλος της λέσχης ανάγνωσης Αστακού. Την ενδιαφέρει ο κινηματογράφος και κυρίως της αρέσει να συγκρίνει πώς μεταφέρθηκαν έργα που έχει διαβάσει στη μεγάλη οθόνη. Λατρεύει την Αγκάθα Κρίστι! Της αρέσει η συναναστροφή με μικρά παιδιά και γράφει θεατρικά έργα για τις διάφορες σχολικές γιορτές του δημοτικού σχολείου Αστακού και του Δημητρούκειου δημοτικού σχολείου. Επίσης, γράφει διηγήματα και ποιήματα.

Μοίρες – Ευσταθία Γαλάνη
Η Λαμπρινή νομίζει ότι είναι ένα συνηθισμένο, σύγχρονο κορίτσι ώσπου αποφασίζει να διοργανώσει στο σπίτι της ένα πάρτι με τους φίλους της. Εκείνη τη βραδιά ένα παιχνίδι που θα εξελιχθεί απρόσμενα, θ’ αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι που θα της αποκαλύψει σταδιακά το μυστικό που κρύβεται πίσω από την πραγματική καταγωγή της.
Στη μαγευτική περιπλάνησή της θα βρεθεί αντιμέτωπη με το Κακό προσωποποιημένο…
Το βιβλίο «Μοίρες» της Ευσταθίας Γαλάνη είναι ένα μυθιστόρημα για το πεπρωμένο του ανθρώπου, για την αέναη πάλη του καλού με το κακό και για τις ανθρώπινες αξίες και δυνάμεις.

Μυθιστόρημα, Ιωλκός, 2014, 191 σελ.

Κλωθώ – Ευσταθία Γαλάνη

Στο ξημέρωμα του χρόνου


Αν δεν πιστεύετε στο όνειρο, στο θαύμα, στους μύθους, στη δύναμη του Καλού, στη δύναμη της φαντασίας, αν πιστεύετε πως ο κόσμος μας είναι μόνο αυτό που φαίνεται, μόνο ότι μπορούν να δουν τα μάτια σας… τότε μην διαβάσετε αυτό το βιβλίο! Οι ηρωίδες του, η Λαμπρινή, η Ειρήνη (η δίδυμη αδελφή της) και η κόρη της δεύτερης, η Θάλεια, επιλέχτηκαν απ’ τις Τρεις Μοίρες απ’ την πρώτη στιγμή της ύπαρξής τους για να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη και επίπονη αποστολή… Να σώσουν τον κόσμο μας! Για τον σκοπό αυτό τις έχρισαν με το θεϊκό χάρισμα να μπορούν -όταν κάποια σκοτεινή δύναμη αλλοιώνει, θρυμματίζει ή αλλάζει τη γραμμή της ζωής που η Κλωθώ όρισε για τον καθένα μας- να την επαναφέρουν, να τη διορθώνουν, όχι όμως χωρίς κάποιο κόστος για την καθεμιά.
Σ’ αυτό το βιβλίο η Λαμπρινή μάχεται ξανά με θεούς και ανθρώπους, που έχουν ετοιμάσει τόσο προσεκτικά τα καταστροφικά βήματά τους, που θα την φέρουν τόσο κοντά στο θάνατο, ώστε το παρελθόν της θα κινδυνέψει, κυριολεκτικά, να “εξουσιάσει” το παρόν και το μέλλον της.

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2017, 268 σελ.

Μυθιστορήματα
Μοίρες (2014), Ιωλκός
Κλωθώ (2017), Συμπαντικές Διαδρομές

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές, Ιωλκός