Ευθύμιος Καλομοίρης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ευθύμιος Καλομοίρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονο ενδιαφέρον για την έρευνα σε σχέση με τις -συχνά αποκαλούμενες “αιρετικές”- εξελίξεις στον τομέα των επιστημών και τον τρόπο με τον οποίο αυτές επιδρούν στη σύγχρονη κοινωνία, διαμορφώνοντας τη νέα πραγματικότητα.
Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος.
Η “Ψυχοτρονική τεχνολογία” αποτέλεσε το πρώτο του βιβλίο.

Ψυχοτρονική τεχνολογία – Ευθύμιος Καλομοίρης

Όπλα, συσκευές και εφαρμογές ψυχικής ενέργειας:
Το νέο πεδίο γνώσης που θα καθορίσει τις εξελίξεις στον 21ο αιώνα
-Αιθέρας και κοσμική ενέργεια
-Ψυχοτρονικοί συσσωρευτές και ψυχοσυσκευές
-Ραδιαισθητικές διατάξεις
-Έλεγχος του νου, σε μαζικό και ατομικό επίπεδο
-Εφαρμοσμένη ψυχική κατασκοπεία
-Επικοινωνία με τον κόσμο των φυτών
-Ραδιονική ιατρική
-Εναλλακτικές θεραπείες
-Μη-φονικά όπλα
-Η νέα υπερτεχνολογία της παγκόσμιας εξουσίας.

Εφαρμοσμένες επιστήμες, Έσοπτρον, 2007, 362 σελ.

Φάκελος Chemtrails – Ευθύμιος Καλομοίρης

Ποιοι και γιατί ψεκάζουν την ατμόσφαιρα με ουσίες δηλητήρια
Οι μαρτυρίες για ανεξήγητες λευκές ουρές (chemtrails) στον ουρανό, που όμως δεν οφείλονται στα αεροπλάνα και συνοδεύονται συχνά από περίεργα συμπτώματα στην υγεία των ανθρώπων, ολοένα και πληθαίνουν. Και καθώς από καμία επίσημη πηγή δεν δίνεται μια λογική εξήγηση για την παρουσία τους, οι ανήσυχοι ερευνητές και επιστήμονες ανά τον κόσμο προσπαθούν να διερευνήσουν όλα τα πιθανά και, τις περισσότερες φορές εφιαλτικά, σενάρια.
Απόπειρες για μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, προσπάθειες των ισχυρών της Γης για έλεγχο του καιρού και της ατμόσφαιρας, ενέργειες για εμβολιασμό πληθυσμών και προστασία από την απειλή της τρομοκρατίας ή το πρώτο βήμα για τον απόλυτο νοητικό έλεγχο της Ανθρωπότητας;
Το βιβλίο αυτό εξετάζει όλες τις πιθανές εκδοχές με σοβαρότητα και ρεαλισμό, καλώντας μας ταυτόχρονα να κινητοποιηθούμε, ώστε να δοθούν επιτέλους απαντήσεις σε ένα ζήτημα που, όπως φαίνεται, στο μέλλον θα μας απασχολεί ακόμα περισσότερο.

Παράξενα και θαυμαστά φαινόμενα, Έσοπτρον, 2007, 218 σελ.

Η ζωή δεν αγαπάει τις αλήθειες – Ευθύμιος Καλομοίρης

Ένας άντρας αντιμέτωπος με τους εφιάλτες του, ένας επαγγελματίας μάρτυρας κατηγορίας, μια αφήγηση με ανατρεπτικό φινάλε, ένας ρομαντικός συγγραφέας και δύο γυναίκες, ένας τύπος που ανιχνεύει το νόημα του ιπποτισμού, ένα αυτί που φεύγει, έρωτας και πολιτισμός στο μέλλον, ο ήρωας του διπλανού τραπεζιού, ένας στριμωγμένος που πάει για το μεγάλο κόλπο, μια σπουδή για την επανασύνδεση, ο Άγιος που εμφανίζεται, ένας μπαρόβιος που υπερβαίνει τα όρια, η μάχη για ένα σκαμπό, μια κάποια φυγή, ένας εγκλεισμός έξω από το Χρόνο, πώς να κινείστε στα σάιτ γνωριμιών, μια νουβέλα και μια ληστεία, μια παρέα που διαλύεται στο σκοτάδι και εκείνος που περιμένει.
Στις παραπάνω ιστορίες συχνά το φανταστικό περι- πλέκεται με το πραγματικό και το απίθανο ανατρέπει το φαινομενικά πιο πιθανό. Οι ήρωες, κινούμενοι είτε σε ένα δυστοπικό μέλλον είτε σε ένα κωμικοτραγικό παρόν, κατά κανόνα άλλα θέλουν, άλλα λένε, άλλα κάνουν. Προσπαθούν συχνά να ανατρέψουν τα δεδομένα, υπερασπίζονται αυτά που οι άλλοι προδίδουν είτε προδίδουν αυτά που οι άλλοι υπερασπίζονται.

Διηγήματα, Κέδρος, 2015, 240 σελ.

Ανεβαίνοντας προς τα κάτω – Ευθύμιος Καλομοίρης

Οι ήρωες αυτού του βιβλίου -κυνικοί, ονειροπόλοι, απελπισμένοι, γαλήνιοι- επιπλέουν χωρίς να ταξιδεύουν, εναλλάσσοντας διαρκώς προσωπεία. Οι τροχιές τους καθορίζονται από όρια συμφωνημένα με βάση τις μικρότερες δυνατές απώλειες και τη μεγαλύτερη δυνατή κανονικότητα. Ώσπου φτάνει ένα σημείο όπου η ισορροπία ανατρέπεται, γίνεται δυσβάσταχτη ή αμφισβητείται.

Τι θα επιλέξουν είναι τελικά το διακύβευμα: έναν νέο συμβιβασμό, να ανακατέψουν εντελώς την τράπουλα ή να τα τινάξουν όλα στον αέρα;

Διηγήματα, Εκδόσεις Βακχικόν, 2019, 142 σελ.

Διηγήματα
Η ζωή δεν αγαπάει τις αλήθειες (2015), Κέδρος
Ανεβαίνοντας προς τα κάτω (2019), Εκδόσεις Βακχικόν

Μελέτες – Δοκίμια – Επιστήμη
Ψυχοτρονική τεχνολογία (2007), Έσοπτρον
Φάκελος Chemtrails (2007), Έσοπτρον

Πηγές: BIBLIONET, Έσοπτρον, Κέδρος, Εκδόσεις Βακχικόν