Ευθύμης Γ. Λεκάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ευθύμης Γ. Λεκάκης, γεννήθηκε στα Χανιά όπου ζει και εργάζεται.
Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, Νομικής, και Οικονομικών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και τη διδακτορική του διατριβή στην Ανάλυση Δεδομένων στο Πανεπιστήμιο London School of Economics ενώ ασχολείται συστηματικά με την ιστορική έρευνα. Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά και Τουρκικά. Πολλές εργασίες, άρθρα και έρευνές του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά στην Κρήτη και όχι μόνο.

Μια θάλασσα δρόμος – Ευθύμης Γ. Λεκάκης
Δεν πέρασε ούτε ένας αιώνας από κείνες τις αποφράδες μέρες που σημάδεψαν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων!
Οι φταίχτες των δεινών των προσφύγων κι από τις δυο πλευρές του Αιγαίου μπορεί να έχουν πεθάνει, αλλά οι θύμισες και οι βαθιές πληγές που άνοιξαν οι αποφάσεις που κάποτε έλαβαν μέσα σε ερμητικά κλειστά γραφεία, ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να αιμορραγούν.
Ο γερο Αχμέτης, παρ’ ολο που σιμώνει προς το τελευταίο σκαλί για να περάσει την Πύλη της αιωνιότητας, εν τούτοις, ακόμα και τούτες τις ώρες γυρεύει απαντήσεις στα μεγάλα του ερωτηματικά.
Γίνεται το μικρό Αχμετάκι που επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε, στον τόπο που έζησαν οι γονείς και οι παππούδες του, ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας και ζητά με αγωνία να μάθει:
Ποιοι και γιατί, δίχως να τον ρωτήσουν του στέρησαν την παιδική του αθωότητα;
Ποιοι και για ποιο λόγο γκρέμισαν τα όνειρα και τις ελπίδες του;
Ποια ήταν τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ισχυρών προστατών της λεγόμενης έννομης τάξης, που συμπτωματικά(;) τυχαίνει, ακόμα και σήμερα, να είναι οι ίδιοι εκείνοι που διαγουμίζουνε το ντουνιά;
Επειδή μέσα του ποτέ δε δέχτηκε ότι οι άνομες αποφάσεις, απ’ οπουδήποτε και αν εκπορεύονται, δημιουργούν δίκαιο!

Ιστορικό μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2018, 422 σελ.

Μυθιστορήματα
Μια θάλασσα δρόμος (2018), Όστρια Βιβλίο

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο