Ευτυχία Αλεξανδροπούλου

Ευτυχία Αλεξανδροπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ευτυχία Αλεξανδροπούλου είναι ιατρός δερματολόγος και ασχολείται με την αισθητική αποκατάσταση στη δερματολογία έχοντας ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας (στο Κολωνάκι) πάνω από 25 χρόνια.
Γράφει ποίηση από το 2017 και το Μάρτη του 2019, τρία από τα ποιήματα της συλλογής Ο ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΡΩΤΑΣ διαβάστηκαν στην εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ποίησης, που διοργανώθηκε από τον Ιανό και είχαν θερμή ανταπόκριση από το κοινό και τους συντελεστές. Τον Απρίλη του 2019 συμμετέχει με μικρά κείμενα ποιητικού λόγου στην έκθεση γλυπτών της Άσπας Παπαλεξανδρή (installation) ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ, που παρουσιάστηκε στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. Συμμετέχει επίσης με έργο της, στο λεύκωμα για φιλανθρωπικό σκοπό, του ιδρύματος ART OF LIFE που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη 2021, με ομώνυμο τίτλο.
Ποίηση
Ο Διέξοδος Έρωτας (2021), Κάπα Εκδοτική

Ο Διέξοδος Έρωτας – Ευτυχία Αλεξανδροπούλου

Ο διέξοδος έρωτας


Σ’ αυτήν την πρώτη ποιητική συλλογή της, η Ευτυχία Αλεξανδροπούλου «πέρασε» όπως μας λέει η ίδια, «από την επιβίωση στην επιτακτική υποχρέωση για Ζωή, με όχημα έναν Έρωτα».
Ερχόμενη σε επαφή με την ψυχοθεραπεία και την ποίηση, καταλαβαίνει πως ο κόσμος συνεχίζει να υπάρχει, πως παραμένει δικός της μα δεν θα ’ναι ποτέ ο ίδιος.
Μέσα απ’ τη σταδιακή βελτίωση μα και την παλινδρόμησή της ενίοτε, συνειδητοποιεί πως όλα αυτά είναι η ανθρώπινη πορεία.
Ένας Έρωτας τη συντονίζει ψηλά και την απομακρύνει από τους χαμηλούς κραδασμούς του περιβάλλοντός της. Ένας Έρωτας -που τον βιώνει με απίστευτη ένταση- μ’ ένα ερωτικό υποκείμενο, ασθενές και απέναντι (ποτέ δίπλα, ποτέ εδώ), καθρέφτης ενός εξιδανικευμένου και ταυτόχρονα παθολογικού εαυτού, παρουσιάζεται μπροστά της.
Δυο αρνήσεις θα κάνουν μια κατάφαση. Ένα νέο τραύμα θα αρχίσει να διορθώνει το παλιό. Ένας αγείωτος, ανεκπλήρωτος Έρωτας, εξαιρετικά εξαρτητικός και συνδεδεμένος με το παραμύθι (η Χιονάτη και ο ψηλός Νάνος) γίνεται ποιητική συλλογή και οδηγεί αυτός πια (κι όχι ο εραστής) την πρωταγωνίστρια στη διέξοδο. Κι εύχεται η καταγεγραμμένη εμπειρία μιας τέτοιας ερωτικής ιστορίας να γίνει και για τους αναγνώστες, ΔΙΕΞΟΔΟΣ.

Ποίηση, Κάπα Εκδοτική, 2021, 104 σελ.

Πηγές: Biblionet, Κάπα Εκδοτική