Εκτορας Δέλτα

Εκτορας Δέλτα

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιάννης Ε. Διαμαντής (Έκτορας Δέλτα) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971.
Σπούδασε Computer science & Sound engineering, στο πανεπιστήμιο του Σικάγο ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στη σύνθεση, την αρμονία και το πιάνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τη μουσική παραγωγή και ηχογράφηση δίσκων. Συνέθεσε επίσης και ενορχήστρωσε μουσική για θεατρικά έργα, ταινίες, αλλά και διαφημιστικά σποτ. Έχει εργαστεί ως ηχολήπτης και sound designer στα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας, ενώ από το 1998 έως και το 2015 δίδαξε ηχοληψία και μουσική.
Μυθιστορήματα
Το άγγιγμα (2012), Αγγελάκη Εκδόσεις
Το κέλυφος (2018), Anima Εκδοτική
Θεσσαλονίκη-Αθήνα (2020), 24 γράμματα
Το κέλυφος: Το χαμόγελο της Αβύσσου (2022), 24 γράμματα
Το κέλυφος: Η Αρχαία Πληγή (2022), 24 γράμματα

Συλλογικά έργα
Πανδημία. Ιστορίες εγκλεισμού, Άνοιξη 2020 (2020), 24 γράμματα

Το κέλυφος – Έκτορας Δέλτα

Το κέλυφοςΗ Αρχαία Πληγή


Ούτε οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την απαγωγή της Έλσας Γεωργίου αλλά ούτε και οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την υπόθεση με τα ρεπορτάζ τους θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι εκείνη η ιστορία θα εξελισσόταν στον μεγαλύτερο εφιάλτη της καριέρας τους. Κανείς τους δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι μία φαινομενικά συνηθισμένη πράξη βίας έκρυβε μυστικά τα οποία σύντομα θα έφερναν όχι μόνον τις ζωές τους αλλά ολόκληρο τον κόσμο στο χείλος του ολέθρου.

Μυθιστόρημα, 24 γράμματα, 2022, 526 σελ.

Το κέλυφος – Έκτορας Δέλτα

Το κέλυφοςΤο χαμόγελο της Αβύσσου


Είκοσι ένας νεκροί και δύο αγνοούμενοι μέσα σε λιγότερο από τέσσερεις μέρες ήταν τα σκόρπια κομμάτια του αιματοβαμμένου παζλ που προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις να συνθέσει. Ο Θέμης όμως δε γνώριζε ότι τα μυστικά που αναζητούσε συνέχιζαν να έρπουν αθόρυβα χωμένα μέσα στις σκιές, ούτε μπορούσε να φανταστεί ότι πολύ σύντομα θα γινόταν και αυτός ένα από τα σκόρπια κομμάτια του φριχτού γρίφου που έμοιαζε να έχει γραφτεί μέσα στην πιο σκοτεινή της Κόλασης αβύσσου, μίας ερεβώδους αβύσσου που είχε και πάλι αρχίσει κοχλάζοντας να χαμογελά…

Μυθιστόρημα, 24 γράμματα, 2022, 556 σελ.

Θεσσαλονίκη-Αθήνα – Έκτορας Δέλτα

Θεσσαλονίκη


Τη στιγμή που το ασφυκτικά γεμάτο με κόσμο αεροπλάνο άρχισε να τροχοδρομεί αργά προς τον αεροδιάδρομο απογείωσης, εκείνος έκλεισε τα μάτια του ξεφυσώντας με αγωνία. Ασυναίσθητα έκανε μία σύντομη αναδρομή της ζωής του και η απογοήτευση δεν άργησε να πλημμυρίσει την καρδιά του. Το παρελθόν του έμοιαζε να είναι θεμελιωμένο πάνω σε αποτυχίες, σφάλματα και λάθος επιλογές, δεν είχε ποτέ του κατορθώσει να φέρει εις πέρας οτιδήποτε σημαντικό.
Το βουητό των κινητήρων του αεροσκάφους γέμισε την καμπίνα των επιβατών σχεδόν ταυτόχρονα με τη φωτεινή ένδειξη που άναψε και ενημέρωνε τους ταξιδιώτες να δέσουν τη ζώνη ασφαλείας τους. Ο Κώστας άνοιξε τα μάτια του και κοίταξε τους ανθρώπους γύρω του, χαμογελούσαν και συνομιλούσαν χαμηλόφωνα μεταξύ τους αγνοώντας πως το ταξίδι που σύντομα θα ξεκινούσε θα ήταν το πιο επικίνδυνο της ζωής τους. Με αγωνία σκέφτηκε για ακόμα μία φορά τι ετοιμαζόταν να κάνει, αλλά κυρίως για ποιον λόγο θα το έκανε. Η αεροπειρατεία ήταν η μοναδική λύση, καθώς η ζωή ενός μικρού παιδιού κρεμιόταν κυριολεκτικά από την έκβασή της…

Μυθιστόρημα, 24 γράμματα, 2020, 248 σελ.

Το κέλυφος – Έκτορας Δέλτα
Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ… Ο νευροχειρουργός Α. Σταθόπουλος επιστρέφει στην Αθήνα από τη Ρώμη έχοντας παραιτηθεί από το Μεγάλο Έργο του Απογόνου, ένα αποτρόπαιο ιατρικό πείραμα. Ο γιατρός όμως δε γνωρίζει ότι οι συνέπειες της απόφασής του σύντομα θα σπείρουν τον όλεθρο.

Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ… Μία γυναίκα ταξιδεύει στο Άμστερνταμ και προσλαμβάνει έναν ζωγράφο ο οποίος είναι αυθεντία στις απομιμήσεις έργων τέχνης. Ο νεαρός καλείται να φτιάξει μία τοιχογραφία σε μία έπαυλη των Αθηνών, η οποία θα απεικονίζει μία διεστραμμένη και άρρωστη εκδοχή του έργου, “Σώμα στον Υπερκύβο” του Σαλβαντόρ Νταλί.

Η ΑΘΩΟΤΗΤΑ… Ένα μικρό ορφανό αγόρι απάγεται από τη Φλώρινα, πέφτοντας θύμα ενός διεθνούς κυκλώματος παιδεραστίας. Ο χρόνος για τη σωτηρία του παιδιού μετρά αντίστροφα και είναι χρόνος ελάχιστος.

Η ΝΕΜΕΣΙΣ… Ένας Αντιπλοίαρχος των Ηνωμένων Πολιτειών, που ζει στο Παρίσι λαμβάνει ένα μυστηριώδες μήνυμα. Άμεσα μεταβαίνει στο Σικάγο γνωρίζοντας καλά, πως έχει έρθει η ώρα να γεμίσει με ψυχές τους ανοιχτούς τάφους του σκοτεινού του παρελθόντος.

Η ΑΓΑΠΗ… Ζει για χρόνια καταδικασμένος σε σιωπή, χωρίς να μπορεί να της πει, πόσο πολύ ακόμα την αγαπά. Θα έδινε τα πάντα για εκείνη. Θα έδινε ακόμα και την ίδια του τη ζωή αν χρειαζόταν. Ναι, ακόμα και τη ζωή του. Ο Μάνος όμως δεν μπορεί να φανταστεί, ότι σε λιγότερες από σαράντα οκτώ ώρες, εκείνη η σκέψη του θα γίνει πραγματικότητα.

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ… Γεννήθηκε σε ένα μοναστήρι στο Γκρόζνι της Τσετσενίας. Ο πόλεμος όμως που βίωσε, σκότωσε μέσα του κάθε ανθρώπινο γνώρισμα και δημιούργησε το μεγαλύτερο τέρας που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Αργά αλλά σταθερά, τα μονοπάτια όλων τους θα οδηγηθούν στην έπαυλη με τη διεστραμμένη τοιχογραφία. Κανένας όμως δεν είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει τις φρίκες που κρύβονται εκεί…

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2018, 340 σελ.

Το άγγιγμα – Έκτορας Δέλτα
Ο βαθύς άγριος ωκεανός απλωνόταν μπροστά του, γκρίζος και απειλητικός. Άναψε ένα τσιγάρο και φύσηξε με λύπη τον καπνό χαζεύοντας τον, πριν χαθεί για πάντα στον συννεφιασμένο ουρανό σαν παιδική ανάμνηση.
Ο παγωμένος αέρας είχε από ώρα στεγνώσει τα δάκρυα στο κουρασμένο του πρόσωπο. Τα χέρια του όμως έτρεμαν ακόμα από οργή. Πως φτάσαμε ως εδώ, αναρωτήθηκε ξανά. Πως φτάσαμε ως εδώ…
Για μία στιγμή σκέφτηκε να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει, ήταν ένα βήμα… Ένα βήμα στο κενό. Ίσως να ήταν καλύτερα έτσι. Είχε χάσει τα πάντα. Είχε χάσει εκείνη. Ένιωσε όμως πάλι το μίσος μέσα του να θεριεύει, να τον καίει ζωντανό. Ένα μίσος που τρεφόταν λαίμαργα από το κουφάρι της αγάπης που κάποτε ένιωθε.
Η βαθιά τρομακτική φωνή δόνησε το μυαλό του για μία ακόμα φορά, «Σπάστην, μικρό όμορφο αγόρι… Σπάστην και θα λυτρωθείς». Γύρισε την πλάτη του στην μανιασμένη θάλασσα και σφίγγοντας με λύσσα τις γροθιές του χάθηκε στην παγωμένη νύχτα.
Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν εχθρό, που δεν γνωρίζει από οίκτο. Πως μπορείς να πολεμήσεις ένα πλάσμα, φτιαγμένο από οδύνη και σκοτάδι. Πως μπορείς να νικήσεις αυτό που ζει μέσα σου…

Μυθιστόρημα, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2012, 230 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αγγελάκη Εκδόσεις, Anima Εκδοτική, 24 γράμματα