Ελντα Γκολέμη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Έλντα Γκολέμη γεννήθηκα στο Φιέρ της Αλβανίας.
Από τα δεκαοκτώ της χρόνια ζω στην Ελλάδα. Η λογοτεχνία είναι ο έρωτας της ζωής της. Τελείωσε με επιτυχία το Λύκειο και πέρασε στο Πανεπιστήμιο του Αργυρόκαστρου για να σπουδάσει λογοτεχνία. Το 2005 εκδόθηκε στην Αλβανία το πρώτο της βιβλίο με συλλογή ποιημάτων, με τίτλο “Μην τα παρατάς”. Η Ελλάδα είναι η μητέρα της λογοτεχνίας για την ίδια γι’ αυτό και προσπάθησε να είναι στην αγκαλιά της και να καταφέρει να εκδώσει το πρώτο της μυθιστόρημα “Επέλεξα το θάνατο για να ζήσω”.
Μυθιστορήματα
Επέλεξα το θάνατο για να ζήσω (2015), Εκδόσεις Πηγή

Επέλεξα το θάνατο για να ζήσω – Έλντα Γκολέμη
Αυτό που θέλω να σου φωνάζω τόσο δυνατά μέχρι να κουφαθείς είναι ένα μήνυμα που μου μετέφερε ένας αόρατος άγγελος: “Μην εγκαταλείπεις το σώμα σου, μην επιτρέψεις στη μελαγχολία να γίνει ο στρατιώτης της ζωής σου. Ο Θεός σού έδωσε το κορμί και την ψυχή για να τους αγαπάς, να τους προσέχεις. Έχεις υποχρέωση σε σένα να είσαι ευτυχισμένος. Μην μισείς το σώμα που κάποτε λάτρευες, που εκπλήρωνε κάθε επιθυμία σου, που δεν σε απογοήτευσε ποτέ, που δεν σε πρόδωσε, που δεν εκδικήθηκε ποτέ για τον πόνο που τον αναγκάζεις να αποδέχεται. Αγάπα εσένα και ζήσε παράλληλα με τις πληγές σου που δεν θα γιατρευτούν ποτέ.
Μην προσπαθήσεις να απαντήσεις σοφά στο δίλημμα: “Είναι ο θάνατος το τέλος ή είναι το μηδενικό σημείο όπου όλα ξεκινούν από την αρχή;” Άσε το δίλημμα να είναι δίλημμα. Μην αντιστέκεσαι. Συνέχισε την αποστολή σου. Ζήσε.”

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2015, 172 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή