Ελντυ Στεφάνου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελευθερία (Έλντυ) Στεφάνου, γεννήθηκε το 1984 στο νησί της Ρόδου, από πατέρα Έλληνα και μητέρα Νορβηγίδα.
Από μικρό παιδί του δημοτικού έγραφε μικρές ιστορίες και διάβαζε ό,τι βιβλίο έπεφτε στα χέρια της (αρκεί να ήταν εξωσχολικό). Εκτός, από το γράψιμο, στον ελεύθερό της χρόνο ζωγραφίζει και ασχολείται με τα φυτά της. Η αγάπη για τη συγγραφή υπήρχε μέσα της χρόνια αλλά πίστευε πως έπρεπε να είσαι τουλάχιστον ο Χέμινγουεϊ για να γράψεις ένα βιβλίο. Κάποια χρόνια μετά, αποφάσισε να κάνει μια προσπάθεια και έτσι γεννήθηκε η Ρόρι, της οποίας τις περιπέτειες θα διαβάσετε εδώ. Η Έλντυ ζει ακόμα στην Ρόδο μαζί με τον άντρα της Ηλία και το σκυλάκι τους την Αριέτη.
Μυθιστορήματα
Κατριόνα (2020), Υδροπλάνο

Κατριόνα – Έλντυ Στεφάνου

Ανάμεσα σε δύο κόσμους


Κατριόνα, μια μυστηριώδης και πανέμορφη χώρα κρυμμένη και προφυλαγμένη από τα μάτια των ανθρώπων. Πανέμορφες Νεράιδες και εκπληκτικά Ξωτικά, Φεγγαρόπαιδα με μοναδικές δυνάμεις, Νάνοι, Μάγοι, Κένταυροι, Λυκάνθρωποι και Γοργόνες, διαμορφώνουν τους κατοίκους αυτής της χώρας σε έναν παράλληλο κόσμο, σε ένα παράλληλο σύμπαν. Όμπαν της Σκωτίας, ένα μαγευτικό τοπίο, μια κοπέλα η Ρόρι, που 18 ολόκληρα χρόνια έχει μάθει να λατρεύει, να αγαπάει και να μην θέλει για κανέναν λόγο να αποχωριστεί τον τόπο της… Τί είναι αυτό που θα την μεταπείσει; Ποιος είναι αυτός που θα της δείξει τον δρόμο για την Κατριόνα και θα της αποκαλύψει μια ζωή δική της που δεν είχε ιδέα ότι υπήρχε; Τί και ποιοί την περιμένουν; Ένας Βασιλιάς που έχει υποδουλώσει την Κατριόνα και κάνει ό,τι μπορεί για να κατακτήσει και τον υπόλοιπο κόσμο…

Η Κατριόνα είναι μια συγκλονιστική τριλογία, με συναρπαστική δράση σ’ ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο ανάμεσα σε δύο κόσμους και αλλεπάλληλες ανατροπές, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2020, 454 σελ.

Πηγές: Biblionet, Υδροπλάνο