Ηλέκτρα Κορδάτου

Ηλέκτρα Κορδάτου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ηλέκτρα Κορδάτου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Είναι απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης στο πιάνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου. Συγχρόνως ήταν και επαγγελματίας φωτογράφος. Σύζυγος του Αλέξανδρου Κορδάτου και νύφη του ιστορικού Γιάνη Κορδάτου. Το γράψιμο πάντα ήταν το καταφύγιό της στις δύσκολες φάσεις της ζωής της. Έχει γράψει αρκετά δοκίμια, ανέκδοτα μέχρι τώρα. Το “Ο πύργος και τα μυστικά του” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Ο πύργος και τα μυστικά του – Ηλέκτρα Κορδάτου

Ο πύργος και τα


Η Έλση μια Βιεννέζα καταξιωμένη δημοσιογράφος, συγγραφέας, στην κρίσιμη ηλικία των 48 χρόνων περνά μια δύσκολη περίοδο στη ζωή της, αφού έχασε τους γονείς της και τον αγαπημένο της σύζυγο. Αποφασίζει να βάλει τέλος στη μοναξιά και στη ρουτίνα της ξεκινώντας ένα ταξίδι σε άγνωστο προορισμό.
Τυχαία επιλέγει ένα ελληνικό νησάκι του Αιγαίου. Ο ενετικός πύργος, που δεσπόζει στον επιβλητικό βράχο του φιόρδ, στα βόρεια του νησιού, τη μαγνητίζει, και την καλεί να τον εξερευνήσει. Ο Άντζελο, ο γοητευτικός ιδιοκτήτης, ανοίγει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τις βαριές πύλες του πύργου του για χάρη της. Μαζί ανακαλύπτουν τα επί αιώνες φυλαγμένα μυστικά, τους έρωτες και τις οικογενειακές ιστορίες των πρώτων Ενετών κατοίκων του πύργου του 16ου αιώνα οι οποίοι, κατά ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας, συνδέονται με τους σημερινούς κληρονόμους.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2016, 528 σελ.

Μυθιστορήματα
Ο πύργος και τα μυστικά του (2016), Οσελότος

Πηγές: Biblionet, Οσελότος