Ελευθερία Κόλλια

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελευθερία–Μαρία Κόλλια γεννήθηκε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από το Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά και πέρασε δεύτερη στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Αθηνών, όπου και σπουδάζει. Από πολύ μικρή ηλικία απολάμβανε να διαβάζει και να γράφει μυθιστορήματα, κυρίως φαντασίας και με περιπετειώδη πλοκή. Μεγάλες της αγάπες αποτελούν τα βιβλία, το θέατρο κι ο κινηματογράφος, απ’ τα οποία αντλεί την κύρια έμπνευση για τα δικά της έργα, που ελπίζει κάποτε να διασκεδάσουν τους αναγνώστες τους όσο διασκέδαζε κι η ίδια καθώς τα συνέθετε. Το βιβλίο «Βαντόρια το βασίλειο της Θύελλας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εντός είναι το δεύτερο της, ενώ ήδη έχει συγγράψει το επόμενο και είναι υπό έκδοση.

Το κλασσικό παραμύθι – Ελευθερία-Μαρία Κόλλια
Η πεντάμορφη πριγκίπισσα. Το μαγικό βασίλειο. Ο σκοτεινός εχθρός. Ο δράκος. Το φιλί της αληθινής αγάπης. Η ασύλληπτη περιπέτεια. Και στη μέση τέσσερις μνηστήρες. Αυτά είναι τα κύρια συστατικά για ένα… σχεδόν… κλασσικό παραμύθι.

Αυτά, αλλά και κάτι ακόμη… Μια φορά κι έναν καιρό…

Παιδική λογοτεχνία, Παρρησία, 2014, 176 σελ.

Βαντόρια – Ελευθερία Κόλλια

Το βασίλειο της θύελλας


Ένας γενναίος αλλά εύπιστος λόρδος, μια άδολη αλλά δυναμική κοπέλα, ένας ραδιούργος βασιλιάς, γεμάτος μυστικά… Ένα μυστήριο πλανάται πάνω από τη Βαντόρια: Ένα φρικτό τέρας τρομοκρατεί το βασίλειο, εξαφανίζοντας όσους γενναίους αναλαμβάνουν την εξολόθρευσή του. Όλα δείχνουν ότι θύμα του έπεσε και ο θρυλικός Λευκός Ιππότης. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων θα ενωθεί απροσδόκητα και θα γίνει το τελευταίο οχυρό της Βαντόρια, την ίδια στιγμή που ο νεαρός βασιλιάς, γόνος μιας τρομερής μάγισσας, ετοιμάζεται να εκδικηθεί το λαό του, σπέρνοντας τον όλεθρο.

Ακροβατώντας ανάμεσα σε θρύλους, ξόρκια, άλυτους γρίφους και μυστικά απ’ το παρελθόν, οι ήρωες της συναρπαστικής αυτής περιπέτειας πασχίζουν να ξορκίσουν τους κάθε λογής δαίμονες που τους καταδιώκουν. Θα μπορέσουν, άραγε, το θάρρος, η μαγεία, η αφοσίωση, ο έρωτας και οι δυνάμεις της δικαιοσύνης να υπερισχύσουν, όταν τα όρια φωτός και σκότους παύουν να ‘ναι διακριτά;

Μια αγωνιώδης ιστορία, ικανή να συγκινήσει κάθε ηλικία…

Μυθιστόρημα, Εντός, 2020, 320 σελ.

Μυθιστορήματα
Βαντόρια (2020), Εντός

Παιδική λογοτεχνία
Το κλασικό παραμύθι (2014), Παρρησία

Πηγές: Biblionet, Εντός