Ρέα Π. Κουμπαρή

Ελληνες λογοτέχνες Κύπριοι λογοτέχνες
Η Ελευθερία Κουμπαρή γεννήθηκε στο κατεχόμενο χωριό Λιμνιά στην επαρχία Αμμοχώστου της Κύπρου.
Το 2005 έκανε την πρώτη της λογοτεχνική απόπειρα εκδίδοντας τη νουβέλα “Σκιές τον παρελθόντος”. Ακολούθησε το μυθιστόρημα “Η άγνωστη κληρονόμος”, το οποίο εκδόθηκε το 2008. Σύντομα θα εκδώσει μία ποιητική συλλογή με τίτλο “Ημερολόγιο”. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά και άλλα περιοδικά στην Κύπρο.
Μυθιστορήματα
Σκιές τον παρελθόντος (2005), Εκδόσεις Επιφανίου
Η άγνωστη κληρονόμος (2008), Εκδόσεις Επιφανίου

Ποίηση
Ημερολόγιο

Συλλογικά έργα
Ανθολογία διηγήματος (2009), Εκδόσεις Καστανιώτη

Η άγνωστη κληρονόμος – Ρέα Π. Κουμπαρή
Τα φαντάσματα που είδε δημιούργησαν τώρα ένα καινούργιο μυστήριο. Όσο σίγουρη είναι πως τα είδε, άλλο τόσο σίγουρη είναι πως δεν υπάρχουν φαντάσματα. Βρισκόταν μπροστά της ένα αίνιγμα τόσο ελκυστικό αλλά και τόσο επικίνδυνο. Ένιωθε τώρα όσο ποτέ άλλοτε να κινδυνεύει και αυτή ακόμα η ζωή της. Δεν μπορούσε όμως πια να κάνει πίσω. Έπρεπε να βρει τη λύση, με κάθε τίμημα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Επιφανίου, 2008, 165 σελ.

Σκιές του παρελθόντος – Ρέα Π. Κουμπαρή
Η ιστορία αυτή θα μπορούσε να ήταν αληθινή. Μια ιστορία χαμένη στο χρόνο που αναδύεται από το παρελθόν, με τους ήρωές της να ζητούν εξιλέωση για ανομολόγητες πράξεις τους…

– Έπιασες τίποτα παππού; Άκουσε μία αδύνατη φωνούλα δίπλα του, που τον έφερε πίσω στην πραγματικότητα.
– Όχι, κοριτσάκι μου, τίποτα ακόμη. Απάντησε εκείνος και δεν μπόρεσε να μην χαμογελάσει, κοιτάζοντας την να παλεύει με τα καβούρια.
Ήταν η εγγονούλα, που είχε το ίδιο όνομα με την συχωρεμένη τη γυναίκα του. Της πρώτης και μοναδικής του αγάπης, της Γαρυφαλιώς.
Αχ! Γαρυφαλιώ, τι του θύμισε τώρα αυτό το όνομα!
Άφησε το μυαλό του πάλι να ταξιδέψει μερικά χρόνια πίσω. Τότε που την είδε για πρώτη φορά, να σεργιανίζει με τις φίλες της μια Κυριακή κάτω στο λιμανάκι, με όλη την ανεμελιά και την χάρη των δεκαέξι της χρόνων. Κι απ’ όλα τα κορίτσια εκείνη ξεχώρισε! Πέρασε από δίπλα του σαν νεράιδα λυγερή, με τα λυτά ξανθά μαλλιά της να χορεύουν αδέξια μπροστά στο πρόσωπο της. Ελευθερώνοντας μία γλυκιά ευωδιά γιασεμιού και πικρολέμονου στο πέρασμα της, που τον μέθυσε…

Μυθιστόρημα, Επιφανίου Κ., 2005, 142 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Επιφανίου Κ.