Ελευθερία Παπαδοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελευθερία Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Χρυσαυγή Βοΐου.
Σε ηλικία 14 ετών μετακόμισε με τη μητέρα της στον Καναδά όπου είχε μεταναστεύσει ο πατέρας της το 1958. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, B.C., και πήρε την πιστοποίηση δικαστικής μεταφράστριας από το Geneva Language School του Βανκούβερ. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας για έναν χρόνο στο Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε σαν καθηγήτρια σε τοπικά σχολεία της περιοχής του Maple Ridge, B.C., και συγχρόνως, δημοσίευσε διάφορα άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά του νομού. Το 1990 μετακόμισε στην Ελλάδα ανοίγοντας ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών στο Τσοτύλι Βοΐου Κοζάνης. Συγχρόνως, δημοσίευσε διάφορα άρθρα σε τοπικές εφημερίδες, κυρίως στα Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας. Το 2015 μετακόμισε στη Μαδρίτη όπου και μένει μέχρι σήμερα, εργαζόμενη σε διάφορες εταιρίες και κρατικές υπηρεσίες ως καθηγήτρια Αγγλικών. Είναι συγγραφέας ενός ακόμη βιβλίου με τον τίτλο, Το Παντοπωλείο: ένα ταξίδι στο χρόνο, το οποίο εκδόθηκε το 2013.
Διηγήματα
Το Παντοπωλείο (2013), Παρέμβαση
Καινούρια ζωή (2022), Παρέμβαση

Καινούρια ζωή – Ελευθερία Παπαδοπούλου

Καινούρια


Βιβλίο με θρησκευτικό υπόβαθρο, που ιστορίες της Καινής Διαθήκης δίνονται μέσα από το πρίσμα μιας διαφορετικής οπτικής, πιο αισιόδοξης. Τα πρόσωπα των ιστοριών αναδιαμορφώνουν την πορεία της ζωή τους μέσα από τα μάτια της συγγραφέως και δίνουν το μήνυμα πως, και με τη βοήθεια της πίστης, ποτέ δεν είναι αργά για την έναρξη μιας «καινούριας ζωής».

Το παρόν βιβλίο ασχολείται με άτομα που γνώρισαν τον Χριστό και είδαν τη ζωή τους να αλλάζει ριζικά. Μαζί με τους ήρωες αυτούς θα περπατήσουμε νοερά τα σοκάκια της Γαλιλαίας, της Σαμάρειας και της Ιουδαίας και θα ζήσουμε την εποχή εκείνη μέσα από τις αφηγήσεις τους.
Αν και πέρασαν πάνω από 2.000 χρόνια από τότε, θα ταυτιστούμε με τις ελπίδες, τις αγωνίες, τις προσδοκίες και τις τραγωδίες που αντιμετώπισαν. Διαβάζοντας τις ιστορίες τους, μπορεί να ταυτιστούμε με την τελειομανία της Μάρθας, τις ενοχές της Σαμαρείτισσας ή την απελπισία του λεπρού άνδρα και των υπολοίπων χαρακτήρων του βιβλίου.
Μέσα από εξονυχιστική έρευνα γύρω από τα έθιμα της εποχής, το ιστορικό πλαίσιο, καθώς και άντληση από τις αναφορές της Καινής Διαθήκης, τα άτομα αυτά παίρνουν σάρκα και οστά για να μας μεταφέρουν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για αυτά που ζούμε σήμερα.
Θα μας δείξουν με τον τρόπο τους πώς μπορούμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή.

Διηγήματα, Παρέμβαση, 2022, 169 σελ.

Το Παντοπωλείο – Ελευθερία Παπαδοπούλου

Το ΠαντοπωλείοΈνα ταξίδι στο χρόνο


«Το βιβλίο της Ελευθερίας είναι κυριολεκτικά ένας παντοπωλείο αναμνήσεων. Στο κέντρο ο κόσμος του εμπορίου και γύρω ξετυλίγεται το νήμα της ιστορίας, του τόπου, των προσωπικών αφηγήσεων. Μέσα από αυτές τις σελίδες ξανακτίζεται με αγάπη ένας κόσμος μόχθου, γλεντιού, αγωνίας και χαράς. Ο ήχος του βιολιού της Μεραλής σμίγει με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες και οι διάφορες πραμάτειες ανοίγουν τα κατάστιχα της μνήμης τους και μας γλυκαίνουν». Αντώνης Ν. Παπαβασιλείου Εκδότης ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Διηγήματα, Παρέμβαση, 2013, 223 σελ.

Πηγές: Biblionet, Παρέμβαση

Please wait...