Ελευθερία Τσιντάρη

Ελευθερία Τσιντάρη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελευθερία Τσιντάρη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και εργάζεται ως αεροσυνοδός σε χώρες του εξωτερικού.
Από πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψε την αγάπη της για τη συγγραφή, καθώς στα χρόνια του Λυκείου έγραφε τα θεατρικά έργα των παραστάσεων. Αργότερα, παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμούς, έλαβε το πρώτο πανελλήνιο βραβείο σε μια ταινία μικρού μήκους με θέμα το προσφυγικό. Σήμερα αρθρογραφεί στο thebluez.gr. Το βιβλίο «Χωρίς την ελπίδα» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Μυθιστορήματα
Χωρίς την ελπίδα (2022), Momentum

Χωρίς την ελπίδα – Ελευθερία Τσιντάρη

Χωρίς την


Η ζωή της 18χρονης Ελπίδας καταρρέει μετά από ένα σκάνδαλο που ξεσπά στην οικογενειακή επιχείρηση. Η εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο και ένα μυστηριώδες αγόρι θα της ανοίξουν έναν καινούργιο δρόμο. Όμως ο Ορέστης, ένας νεαρός μπάρμαν με ένοχο παρελθόν που μόλις έχει γυρίσει από το Λονδίνο, παλεύει με δαίμονες του παρελθόντος, ψάχνοντας διαφυγή από μια κακοποιητική σχέση, αποφεύγοντας δεσμούς και συναισθήματα.
Μια σειρά από καθόλου τυχαίες συναντήσεις τούς φέρνουν κοντά, αλλά οι συγκρούσεις τους μοιάζουν αξεπέραστες και απομακρύνονται, καθώς η Ελπίδα αντιλαμβάνεται πως εκείνος έχει κρυμμένες πτυχές. Ο Ορέστης παίρνει την απόφαση να κυνηγήσει το πάθος του για τη ζωγραφική βάζοντας στόχο τη σχολή Καλών Τεχνών, χωρίς να μπορεί να βγάλει την Ελπίδα από το μυαλό του.

Το παρελθόν ρίχνει ανάμεσά τους τη βαριά σκιά του. Θα τα καταφέρουν να βγουν μαζί στο φως ή θα βυθιστούν στο σκοτάδι του;

Μυθιστόρημα, Momentum, 2022, 392 σελ.

Πηγές: Biblionet, Momentum